Koeienvlaaien koppeltijdrit – verslag

21:11 10-3-2020 - By Jan de Bruin - View Comments

Het weer werkte niet erg mee, maar de deelnemers waren toch aanwezig. En als je eenmaal in de regen rijdt, dan maakt een beetje nat of helemaal nat niet zoveel verschil meer. We telden maar liefst 89 koppels die in diverse categorieën de strijd aangingen. De meeste kinderen onder 6 jaar waren wijselijk thuis gebleven. Slechts twee moedige kleuters durfden het aan de regen te trotseren.

De organisatie had strakke richtlijnen uitgevaardigd zodat werd voldaan aan de Corona voorwaarden. Dit betrof met name de digitale inschrijving en het afhalen van de rugnummers. De kantine was gesloten en er was geen huldiging. Ook de traditionele loterij ging niet door. Hulde aan de organisatie voor alle bijzondere voorbereidingen en dank aan alle vrijwilligers aan wie we te danken hebben dat dit evenement kon doorgaan.

Het koppel Henk de Jong – Dirk-Jan Verspuij reed met een gemiddelde snelheid van 45,934 km/u de snelste tijd bij de regionale Heren 16+. Zij versloegen in hun categorie Jan Bassa en Arie-Peter Brouwer.

De aller snelste tijd werd gereden in de categorie Buiten Mededinging door Jordy Meerman en Robert Braam uit Breda met een gemiddelde snelheid van 46,419 km/u. Beide heren hebben geen licentie en doen al jaren mee met onze Koeienvlaaientijdrit.

Het noemen van de snelste tijden betekent niet dat de overige deelnemers minder gepresteerd hebben. In dit soort wedstrijden presteert ieder op z’n eigen niveau en is het plezier belangrijker dan de prestatie. Zo zijn we aan de finish allemaal winnaars.

En de heerlijke koeienvlaaien? Die gingen dit jaar naar de vrijwilligers die op deze manier beloond werden voor hun onmisbare inzet.

Voor de complete uitslagen klik HIER 

Voor een fotoverslag: ga naar de knop foto’s.

Leave a Reply