JvA rijders rijden in hartje Oosterhout

6:49 09-19-2016 - By Jan de Bruin - View Comments

Voor de junioren stonden Noah de Groot, Jens van den Dool en Stefan Verhoeff aan de start.  60 km moest er worden verreden over een ronde van ongeveer 2 km door het centrum van Oosterhout met veel draai en keerwerk. De gaskraan ging meteen open. In de eerste vijf ronden waren er al diverse aanvallen, waarbij het JvA gehalte hoog was.

Na een ronde of acht vertrok er een renner en die kreeg een mooie voorsprong. Stefan ging met Jasper Haest in de achtervolging. Waar hij in Ameide de slag miste, kon hij hier wel wegblijven. Zeven ronden voor het einde kon er nog een renner aansluiten. Het peloton bleef nog steeds op een in te lopen afstand. Pas in de laatste ronde wisten ze dat ze voor het podium konden gaan strijden. Willem Bok won uit zijn ontsnapping met overmacht, Jasper Haest sprintte naar een tweede plaats en Stefan maakte het podium compleet. Jens van den Dool won de pelotonssprint en werd 5e, Noah de Groot 28e.

Bij de nieuwelingen dames koersten Thirza Korevaar en Ingrit  Verhoeff. Zij reden tegelijk met de junioren dames. Er werd hard gekoerst en geen ontsnapping lukte. Ingrit hield zich staande in de eerste groep gemengde rensters en kwam als 5e over de streep. Thirza werd 13e.

Leave a Reply

   Banner     Banner