JvA nieuwelingen mountainbikers naar Italië voor EK

14:01 05-21-2021 - By Jan de Bruin - View Comments

Mogen wij ons even aan jullie voorstellen? Wij zijn Team B.E.L. NL.

Drie enthousiaste en ambitieuze 1e jaars Nieuwelingen mountainbikers van Jan van Arckel:

Björn van Waardenburg, Elena Poppelaars en Luuk Viveen.

 

Waarom dit team? Wij gaan op 28 juni deelnemen aan het UEC MTB Youth European Championships (https://pilabike.it/index_e) gehouden in Pila, Aosta Vallei in Italië. Een EK voor de categorieën U15 en U17 waar je, anders dan het reguliere EK, vrij aan deel mag nemen met een gemengd team van 3 rijders. Vrije deelname wil niet zeggen dat het ook voor iedereen is weggelegd. Het niveau van deze parcoursen is wel van een ander kaliber dan we van de (LJC) wedstrijden in Nederland gewend zijn. Gelukkig zijn we niet vies van een technische uitdaging en stevig klimwerk.

Tijdens dit evenement, waar zo'n 600 deelnemers uit 30 landen worden verwacht, staan er gedurende een week meerdere wedstrijden op het programma: een (kwalificatie)tijdrit, een teamestafette, een eliminator-wedstrijd en als finale de cross country wedstrijd. Een uitdagend evenement met de beste bikers uit Europa en pittige parcoursen. Voor ons een geweldige kans om internationale ervaring op dit niveau op te doen!Zeker in deze lange wedstrijdloze periode vinden we het wel heel gaaf om dit te kunnen doen. Voor onszelf, maar we zijn ook trots om in het JvA tenue onze vereniging en haar sponsoren weer zichtbaar te maken. Én dan nog wel internationaal!

Al blijft het natuurlijk nog wel even spannend of dit met alle Covid-19 en lockdown-perikelen door kan gaan. De voorbereidingen zijn in ieder geval al in volle gang. We kijken er ontzettend naar uit!

Natuurlijk zullen we jullie van tijd tot tijd een update geven op de JvA website.  Wil je ons volgen met de voorbereidingen en ervaringen tijdens het Europees Kampioenschap? Volg ons dan via Facebook (https://facebook.com/team.bel.nl) of Instagram (https://instagram.com/team_belnl).

In de loop van volgende week zullen we de rijders van Team B.E.L. NL individueel aan u voorstellen. .

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100

Ton Plieger


Familie van Kerkvoorde


Aco Wallaard


Tim Pijpers


Harry Löwik


Aart Stek


Jan de Groot


Wim Rietveld


Daniel Blokland


Bert Den Hartog


Familie Willemse


P.G. Rietveld


Peter Mesker


Annette Van den Dool


GTV 1987


1005


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl