Junioren in de EPZ Omloop van Borsele

8:55 05-3-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

Junioren - UCI 1.1 EPZ Omloop van Borsele 28 april 2019

Junioren Delano Swenne, Timo de Zeeuw, Menno Vonk en Geert van Kappel startten vandaag bij de EPZ Omloop van Borsele. Gezien de weersomstandigheden beloofde het een zware koers te worden.

Officieel zou de start plaatsvinden om 14.00 uur, maar deze werd uitgesteld en voorafgaand aan het startschot werd een minuut stilte in acht genomen voor de overleden Robert de Greeff. Uiteindelijk om 14.10 is het dan zo ver en mogen de renners vertrekken, met vroeg in de koers al meteen valpartijen. Vanuit de start zijn er steeds kopgroepen die ontstaan en weer worden terug gehaald door het peloton.

Uiteindelijk, na ruim een uur koers, lukt het een zestal renners weg te blijven uit de greep van het peloton. Hun voorsprong loopt uit, geen renners van JvA helaas daarbij. De kopgroep werkt goed samen en blijft weg, maar in het peloton hebben ze inmiddels besloten dat het lang genoeg heeft geduurd. Vijftien rijders weten de aansluiting te maken bij de kopgroep vanuit het peloton en daarbij 'onze' Geert, samen met o.a. Serginho en Xander (Volharding). Uiteindelijk, in de finale van de wedstrijd, lukt het eerst 5 en later 6 rijders om uit deze kopgroep te ontsnappen, waar de latere Britse winnaar Leo Hayter ook in zit. Het lukt Geert, Serginho en Xander zich goed staande te houden in de eerste groep, waarbij Geert uiteindelijk 25e wordt. Beste Volharding/JvA rijder Serginho op plek 20.

Menno, Timo en Delano zaten verkeerd op het moment dat het peloton brak en hun koers eindigde dus helaas met een DNF, samen met nog 58 uitvallers. 82 rijders worden geklasseerd.

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100

Peter Mesker


Annette Van den Dool


Ton Plieger


Familie van Kerkvoorde


Aco Wallaard


Tim Pijpers


Harry Löwik


Aart Stek


Jan de Groot


Wim Rietveld


Daniel Blokland


Bert Den Hartog


Familie Willemse


P.G. Rietveld


GTV 1987


1005


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl