Junioren in de AWM

12:06 04-23-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

WAT.EEN.DAG! Al maanden tevoren stonden de letters AWM bij de renners rood omcirkeld op de kalender. Hun dag, hun koers, hun terrein.

Delano Swenne, Menno Vonk, Ruben Blom, Timo de Zeeuw, Geert van Kappel en Noël Luijten mochten namens JvA de clubkleuren vertegenwoordigen en dat deden ze uitstekend. Steeds alert en attent van voren koersen en proberen de momenten te pakken om uit de buik van het peloton te komen. Eerst zagen we Noël een poging wagen en in de derde ronde lukte het Timo om eerst met één medestrijder en later met twee een kopgroepje te vormen. Tien, twintig, 35 seconden kregen ze, maar bij het ingaan van de vierde ronde bleek dat het peloton niet haar zegen gaf en inderdaad werden ze langzaam, maar zeker, ingelopen. Onze mannen bleven goed voorin.

Inmiddels hadden ze heel goed in de gaten op welke punten er moeilijkheden zouden kunnen ontstaan en uitgerekend op zo'n punt, op zo'n 95% van grote ronde vier, net na Noordeloos, ging Sam (Volharding) onderuit en nam in zijn val Noël en Ruben mee, die gekatapulteerd werden en met een salto via hun hoofd respectievelijk hun rug op de grond belandden. Ze wisten meteen: dit is einde koers. Door de EHBO werden ze vervoerd naar start-finish, waarna snel het vermoeden werd geuit dat zij beiden hun rechter sleutelbeen hadden gebroken. In het ziekenhuis later werd dit inderdaad vastgesteld. Voor Sam eindigde de valpartij in het einde van zijn kledingset en een enorme hoeveelheid schaafwonden.

Hoewel het voor een deel van het gezelschap aan de aandacht voorbij ging, stopte de koers voor niemand en werd inmiddels gereden in de laatste plaatselijke ronden rondom Meerkerk. De eerdere inspanning door Timo en de valpartij in ronde vier eiste zijn tol en langzaam maar zeker moest hij afhaken. Voor hem een teleurstellende DNF. Alle ontsnappingspogingen werden geneutraliseerd en derhalve eindigde de AWM Junioren in een sprint, waarbij Ian Spenkelink aan het langste eind trok.

Onze Delano eindigde als 18e, Geert werd 62e en Menno finishte op plek 86. Beste Volharding/JvA rijder was Serginho op plaats 14.

    

Leave a Reply

   Banner     Banner