Jan van der Meijden Bokaal

Jan van der Meijden


Ter herinnering aan Jan van der Meijden, overleden op 28 september 2013, organiseren we in Groot-Ammers jaarlijks een tijdrit voor deelnemers aan de regiocompetitie.

Jan van der Meijden heeft zich jarenlang met hart en ziel ingezet voor Jan van Arckel onder meer als voorzitter van de sectie wielrennen, als coördinator van de lokale wedstrijden, de clubkampioenschappen, als organisator en wedstrijdleider van de Omloop Alblasserwaard/Arno Wallaard Memorial.

Zijn grote passie was het regionale wielrennen voor recreanten, wat mede door het enthousiasme van Jan tot grote bloei gekomen is.

Zijn hartelijke persoonlijkheid en warme aandacht voor de medemens zal voor altijd een voorbeeld blijven.

De uitslagen van de tijdrit worden verzameld in een all time recordlijst. Het wordt dus elk jaar een uitdaging voor elke deelnemer om zijn/haar tijd te verbeteren.

Uitslagen 2022


De individuele tijdrit om de Jan van der Meijden Bokaal werd zaterdag 10-09-2022 op glorieuze wijze gewonnen door Manoah de Groot uit Molenaarsgraaf.
De bokaal werd vier jaar achtereen gewonnen door hardrijder Dirk-Jan Verspuij (Hoogblokland), die deze keer met de tweede plaats genoegen moest nemen.
Manoah de Groot reed met een gemiddelde snelheid van 47,27 km/h maar liefst 40 seconden sneller dan de concurrentie. Ook het all time record van Verspuij werd uit de boeken gereden met bijna een minuut verschil. Pieter Wonink (Hoornaar) verraste met een derde plaats.

Onder ideale weersomstandigheden verbeterden De Groot, Verspuij en Wonink ruimschoots hun tijd uit voorgaande jaren en voeren meteen met z’n drieën het all time klassement aan.

Bij de dames reed Renske de Jong (Hoornaar) naar de overwinning vóór Annet Rijneveld (Lexmond) en Marieke Vonk (Noordeloos). Bram van Herk (Groot-Ammers) reed als licentiehouder buiten mededinging nipt naar de snelste tijd met een gemiddelde van 47,76 km/hr.

De hele familie Van der Meijden was aanwezig en assisteerden bij de tijdwaarneming en de huldiging.
Uitslagen
Uitslagen

All Time Klassement
All Time Klassement