Jan van der Meijden Bokaal

Jan van der Meijden


Ter herinnering aan Jan van der Meijden, overleden op 28 september 2013, organiseren we in Groot-Ammers jaarlijks een tijdrit voor deelnemers aan de regiocompetitie.

Jan van der Meijden heeft zich jarenlang met hart en ziel ingezet voor Jan van Arckel onder meer als voorzitter van de sectie wielrennen, als coördinator van de lokale wedstrijden, de clubkampioenschappen, als organisator en wedstrijdleider van de Omloop Alblasserwaard/Arno Wallaard Memorial.

Zijn grote passie was het regionale wielrennen voor recreanten, wat mede door het enthousiasme van Jan tot grote bloei gekomen is.

Zijn hartelijke persoonlijkheid en warme aandacht voor de medemens zal voor altijd een voorbeeld blijven.

De uitslagen van de tijdrit worden verzameld in een all time recordlijst. Het wordt dus elk jaar een uitdaging voor elke deelnemer om zijn/haar tijd te verbeteren.

Uitslagen 2023


Vrijdagavond 25 augustus 2023 werd in Groot-Ammers voor de negende keer de tijdrit gereden om de Jan van der Meijden Bokaal.

De wisselbeker voor de recreanten ging verrassend naar de jonge Evan Terlouw uit Hoog-Blokland in een tijd van 16:29,0 en een gemiddelde van 46,41 km/u. Een flinke verbetering ten opzichte van 2021 toen hij nog een gemiddelde van 42,32 km/u reed. Sander Spoolder (Giessenburg) en Henk de Jong (Hoornaar) mochten als tweede en derde op het podium plaatsnemen.

Manoah de Groot (Molenaarsgraaf) voert het all time klassement nog aan met 16:11 en een gemiddelde van 47,27 km/u. Inmiddels rijdt De Groot met een Sportklasse licentie en kan dus even niet deelnemen bij de recreanten.

Buiten Mededinging reed thuisrijder Bram van Herk de 12,75 km 16 seconden sneller dan vorig jaar in een recordtijd van 15:45,0 met een gemiddelde van 48,57 km/u.

Bij de dames won Cora van den Noort (Ameide) voor Jantine den Besten (Molenaarsgraaf) en Mijke de Groot (Sliedrecht).

Cedric en Charlotte van der Graaf uit Groot-Ammers namens als jeugdrenners deel.

De familie Van der Meijden was aanwezig en assisteerden bij de tijdwaarneming en de huldiging.

Uitslagen
Uitslagen

All Time Klassement
All Time Klassement