Jan van der Meijden Tijdrit – verslag

13:12 09-1-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

Vrijdag 30-08-2019 werd in Groot-Ammers de Tijdrit om de Jan van der Meijden Bokaal verrreden.

De omstandigheden waren ideaal: een (bijna) autovrij parcours en een mooie zomeravond zonder wind. De organisatie was dan ook blij met de 65 deelnemers die hun best deden om hun persoonlijk record te verbeteren.

De Jan van der Meijden Bokaal is een wedstrijd voor regiorecreanten. Andere categorieën rijden buiten mededinging.

Met 3 vrouwelijke deelnemers kon het podium van de dames worden gevuld. De 3e plaats was voor Renske de Jong. Wilma de Moel was 56 seconden sneller en pakte het zilver. Het goud was ook dit jaar voor Wilma Korevaar met de winnende tijd van 20.04 en een gemiddelde snelheid van  38,1 km/u.

Bij de mannen bleef Arno van der Veen (Meerkerk) 52 mannen voor en pakte met een tijd van 17.39 het brons. Dirk Jan Verspuij, de laatste winnaar van de Jan van der Meijden Bokaal, was 2 seconden sneller en moest dit keer genoegen nemen met het zilver. Met de winnende tijd van 17.17 en een gemiddelde snelheid van 44,3 km/u pakte Henk de Jong de overwinning en de Bokaal.Hulde aan alle deelnemers. De uitslagenlijst laat zien dat de gemiddelde snelheid van de laatste deelnemer nog altijd ruim boven de 36 km per uur lag. Doe het maar eens na!

De snelste tijd werd gereden door Sander Spoolder met een gemiddelde snelheid van 44,78 km/u. Sander rijdt dit jaar met een Sportklasse licentie, dus de tijd geldt niet voor het klassement. 

Jost van de Streek was de sterkste bij de jeugd.

Mooi dat de familie van Jan van der Meijden bij dit evenement aanwezig was: Henny als deelnemer, Kees en kleinkinderen op de jurywagen voor het registreren van de uitslagen. 

Klik hieronder voor de volledige uitslagen van editie 2019.

Heren Recreanten ; Dames  ; Licentiehouders ;  Jeugd

De all time recordlijst wordt nog bijgewerkt en verschijnt binnenkort onder de knop Jan van der Meijden Bokaal op deze site.

Leave a Reply

   Banner     Banner