Jan van Arckel renners blinken uit op NK

10:32 06-21-2021 - By Jan de Bruin - View Comments

Het NK wielrennen begon woensdag 16 juni veelbelovend met een 12e plaats voor Yanne Dorenbos bij het NK Tijdrijden voor Beloften.

Bij de Vrouwen reed JvA renster Loes Adegeest tussen de toppers naar een mooie 8e plaats en was daarmee de beste bij de Vrouwen zonder contract. Ze werd gehuldigd als Nederlands Kampioen en mag het komende jaar tijdritten rijden in het rood-wit-blauw.

Jarri Stravers waagde zich tussen de profs in het strijdgeweld en hield zich uitstekend staande met een 20e plaats overall, waarmee hij als tijdrijder op een mooie 9e plaats eindigde bij de Elite zonder contract.

Bij het NK wegwielrennen op zaterdag 19 juni had JvA vier deelnemers bij de Beloften. Stefan Verhoeff en Yanne Dorenbos handhaafden zich tot de laatste ronde in het voorste gelid, Noël Luijten en Casper van der Woude volgden op enige afstand. De zware klim op de VAM berg eiste uiteindelijk zijn tol, waardoor Stefan en Yanne wat terugzakten. Uitslag: 37e Stefan Verhoeff, 44e Yanne Dorenbos, 64e Casper van der Wouden, 75e Noël Luijten.

Het klapstuk kregen we zondag voorgeschoteld met drie van onze leden in het profpeloton. Fabio Jakobsen kwam als voormalig titelhouder aan de start. Het was de eerste koers waarin hij na zijn lange herstel zijn tanden weer kon laten zien. Een 29e plaats werd zijn deel. Het peloton lag op het selectieve parcours al snel in stukken. Er ontstond een kopgroep van 17 man met Jens van den Dool en Sjoerd Bax. Jens reed zich mooi in de kijker maar tegen het einde was de pijp leeg en moest hij afhaken. Sjoerd Bax toonde zich een van de sterksten in de kopgroep en wist zelfs een breuk te forceren waardoor hij met vijf man voorop kwam. Pas in de laatste ronde kwamen nog enkele mannen van Jumbo-Visma terug en kort voor de finish kon Timo Roosen wegrijden. Sjoerd Bax toonde zich ‘the best of the rest’ en verraste met een prachtige tweede plaats op het NK voor profs. Een mooi resultaat voor Sjoerd die weer helemaal terug is na een periode van blessures. Je denkt dan: “Wat zou er gebeurd zijn als ze Roosen niet hadden laten wegrijden?”

Al met al mooie kampioenschappen waar we als Jan van Arckel met trots op kunnen terugkijken.

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100

Aco Wallaard


Familie Willemse


Peter Mesker


Annette Van den Dool


Harry Löwik


Familie van Kerkvoorde


Jan de Groot


Tim Pijpers


Aart Stek


Ton Plieger


Bert Den Hartog


Wim Rietveld


P.G. Rietveld


Daniel Blokland


1005


GTV 1987


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl