Ingrit Verhoeff 2e op NK Junioren

9:02 06-19-2017 - By Jan de Bruin - View Comments

Een NK wedstrijd is altijd een wedstrijd waarbij er veel gekeken wordt en er nerveus wordt gereden. Zo stonden namens Jan van Arckel Thirza Korevaar en Ingrit Verhoeff aan de start.

De wedstrijd werd in ’s-Heerenberg tegen de Duitse grens  verreden en dit zorgde wel voor de nodige klimmetjes.  Deze zorgden er bij de dames voor dat er aan de achterkant de nodige dames af moesten. Bij het ingaan van de laatste omloop van 16km waren er nog zo’n 30 dames over. Er moesten nog 3 beklimmingen worden gedaan. Er waren al meerder aanvallen geweest en elke keer als de vluchtster was bijgehaald was er een nieuwe poging.

Tot 8km voor de streep op de voorlaatste beklimming er een dame vertrok, deze kreeg enkele meters. Dat was het moment dat Ingrit dacht nu moet ik ook gaan. Ze kwam boven aan de klim op enkele meters, maar net te weinig om aan te sluiten. De dames kregen 40 en 30 sec op het peloton tot het ingaan van de laatste klim van 1 km. Toen was deze geslonken naar respectievelijk 20 en 30 seconden. Het was dus spannend tot het eind, maar Ingrit kwam niet meer bij de koploopster.

Toch was het voor de eerstejaars junior dame een prachtige zilveren plak. Het podium werd als volgt: 3e Lorena Wiebes, 2e Ingrit Verhoeff en 1e Meike Uiterwijk Winkel. Haar ploeggenoot Thirza Korevaar reed ook een goede wedstrijd, maar moest toch bij de laatste ronde het peloton laten gaan. Ze werd 42e.

Leave a Reply

   Banner     Banner