Henriëtte Woering actief in 1e Britse Friends Life Womens Tour.

21:40 05-12-2014 - By Petra van Wijgerden - View Comments

Henriëtte Woering actief in Friends Life Womens Tour.

Dinsdag 6 mei vertrok Henriëtte met de Nederlandse selectie naar de Friends Life Womens Tour(2.1) om hier een 5 daagse wedstrijd te rijden.
Het zou een zware week worden met wind en heuvelachtige wegen.

Woensdag begon de eerste etappe, niemand wist wat hun te wachten stond aangezien dit de eerste editie was van deze Womens Tour.
Ondanks diverse ontsnappingspogingen liep het uit op een massasprint. Henriëtte kon haar kopvrouw Amy Pieters goed afzetten en had daarmee haar werk gedaan.
Zelf bolde ze als 48e over de finish. Emma Johansson wist deze etappe te winnen.
Donderdag was het door de stromende regen hele andere koek. Wat opvallend was dat de Engelsen ondanks het slechte weer in grote getale langs de kant stonden om de rensters aan te moedigen.
Er kwamen uiteindelijk twee dames vooruit te rijden die om de overwinning zouden gaan strijden. Rosella Ratto passeerde als eerste de finish. Henriëtte strandde op een 70e plaats.
Na deze 2e etappe werd direct naar de kust gereden waar de volgende dag de koers zou starten, dit kon wel eens in gaan houden dat het harder ging waaien de komende drie etappes.

Vrijdag bleek dit ook wel, heel veel wind maar gelukkig was het droog. Iedereen wist dat er waaiers zouden ontstaan. Henriëtte kon zich goed van voren handhaven en draaide bij de eerste 20 rensters de smalle wegen op. De wind stond hier op de kant waardoor er 55 rensters, waaronder Henriëtte, overbleven in de voorste groep. Er werd flink doorgereden met veel ontsnappingspogingen. Met een gemiddelde snelheid van bijna 42 kilometer per uur lukte het niemand om weg te blijven. Het liep uit op een sprint. Henriëtte zat kapot door het harde koersverloop en werd 54e in deze etappe die door Marianne Vos werd gewonnen.

Zaterdag zou het weer een zware rit worden met veel wind en open stukken. Henriëtte wist weer goed mee te komen over de heuvelachtige wegen van Engeland. Maar helaas, na 30km reed ze lek. Normaal gesproken is dit geen probleem, maar tijdens het terugrijden naar het peloton achter de auto werden ze verkeerd gestuurd door de seingevers. Wederom geen man overboord, maar toen Henriëtte nog maar 30sec hoefde te dichten reed ze weer lek. Balen. Dit keer kreeg ze de reservefiets van de bond wat verre van ideaal zat. De ploegleiderswagen kon niet langer op haar wachten, waardoor Henriëtte moest accepteren dat ze op een achterstond binnen zou komen. Na 50km op achterstand te hebben gereden kwam ze 17 minuten op de winnares Marianne Vos binnen. Haar kopvrouw Amy Pieters bleef het gelukkig elke etappe goed doen, dat was het belangrijkste.

De laatste etappe was het kouder en werd er gestart in miezerregen. Ondanks verschillende ontsnappingspogingen konden de dames van de selectie hun kopvrouw Pieters goed helpen naar een mooie 3e plaats achter Marianne Vos. Deze dag werd Henriëtte 39e.
Al met al een leerzame week voor Henriëtte!

Leave a Reply

   Banner     Banner