Grote Omloop van de Veenkoloniën (Club competitie)

9:15 04-11-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

Opstelling van de wedstrijd:  Arno, Noah, Jan-Arie, Jarri, Niels , Ploegleider: Robin Chaigneau 

Wat is een koers beginnen zonder koffie of thee en een lekkere koek? Bij Jan van Arckel en bij de familie Wallaard weten ze dat het erg belangrijk is om met elkaar de dag te beginnen. Wanneer de koek wordt aangesneden komen de eerste grappen en moppen uit de trommel maar beginnen ook de zenuwen voor de koers naar boven te komen. “Heb jij goed kunnen trainen van de week?” “Hoe zijn de benen?” “Het is prachtig koers weer”.  Dit soort momenten zorgen voor een echt ‘club gevoel’ en brengt de sfeer in de ploeg. Dan weet je dat het weer een mooie dag gaat worden.

De Grote Omloop van de Veenkoloniën heeft zijn start en finish in Veendam. Niet bepaald naast de deur. Een lange reis voor de boeg dus. Aangekomen in Veendam brak het zonnetje eindelijk door, de sportbrillen gingen op, de kleding aan, de banden werden nog even gecontroleerd, iedereen was klaar voor de koers. De ploegleider had nog een laatste tip “We gaan gewoon een lekker koersje rijden”, en zo was het.

Na de neutralisatie kwam de koers nog niet echt los. Tegenwind zorgden ervoor dat op de smalle stroken door de polder nerveus gekoerst werd. Dit zorgde voor enkele valpartijen waar Noah, de man in vorm, ongelukkig ten val kwam. Hij kon niet verder en werd achter in de bezemwagen geplaatst. Bij de verzorging aangekomen werd Noah niet lekker en wanneer de wedstrijd pas was afgelopen werd hij gecontroleerd door de dokter. Op advies van de dokter moest hij voor controle naar het ziekenhuis. Na een aantal controles werd duidelijk dat hij het ziekenhuis mocht verlaten. Het was een aardige schok voor het team en wij hopen allen dat hij goed herstelt van zijn valpartij.

Verder in koers moest Jan-Arie, die een slechte dag had, de koers verlaten. Na ziek te zijn geweest bleken de benen nog niet zoals ze hadden horen te zijn. De wegkapitein van JVA had zijn weg teruggevonden naar de finish waar hij de wedstrijd gezellig stond op te wachten met de ronde miss.

Met Jarri, Arno en Niels nog in koers ging het peloton verder. Er reed een groep van elf man weg met nog 50 km te gaan.  Zij zorgden ervoor dat het peloton moest gaan rijden om de achterstand dicht te krijgen. Het werd tijd om te ‘brommeren’. Waar Jarri goed voor in het peloton zat, zaten Arno en Niels achter op de kant. Uiteindelijk kwamen Arno en Niels in dezelfde groep terecht die op drie minuten van de kopgroep finishte.

Met Jarri nog in het peloton hadden wij nog één man voorin. Hij had niet meer de benen waarop hij had gehoopt. Uiteindelijk is hij met een 52é plek de best geklasseerde man van Jan van Arckel geworden.

Allemaal terug in Veendam konden we genieten van een koude douche in het Oude stadion van SC Veendam. Failliet sinds 2010 dus de reden was duidelijk waarom ze van het warmtenet waren afgesloten. Terug in de auto kwamen we tot de conclusie dat we lekker gereden hadden, dat we kilometers hebben kunnen maken. We hadden gehoopt op een beter resultaat en hebben hiervan goed kunnen leren dat voorin zitten cruciaal kan zijn.

Volgend weekend staat de Zuiderzee ronde en het criterium in Lexmond op het programma, waar we met een frisse blik naar toe kijken. Het is koers!!

De Elite van  Jan van Arckel.

 

 

Leave a Reply

   Banner     Banner