GIRL power op NK jeugd mtb.

20:05 09-23-2018 - By John van Middendorp - View Comments

Isis Versluis en Elena Poppelaars op het podium tijdens NK Mountainbike.

 
In het Twentse Oldenzaal stond het NK Mountainbike voor de jeugd op het programma. Een flinke delegatie JvA rijders was afgereisd om op het schitterende parcours de strijd aan te gaan met de beste mountainbikers uit het land. Het werd een dag met wisselend succes, de aanwezige girlpower zorgde met 2 podiumplaatsen voor vreugde in het kamp van Jan van Arckel, maar het zat bij sommige rijders ook tegen helaas.
In categorie 1 had Isis Versluis een redelijke start, aan het einde van het rechte stuk dook ze als 5e het bos in. Na de eerste ronde reed ze in 3e positie op een kleine achterstand van de koplopers. In de laatste rond reed Isis met een mooie versnelling het gat van 15 seconden naar de nummer 2 Mirthe Buurmeijer in korte tijd dicht. Helaas werd Isis op het laatste stuk singletrack gehinderd door een achterblijver waardoor ze genoegen moest nemen met een hele mooie 3e plek op haar eerste NK. Nynke Jochems prolongeerde haar Nederlandse titel bij de meiden.
In categorie 2 had Morris v.d. Dussen een goede start, waarna hij later enkele plekken moest inleveren. Uiteindelijk werd Morris 10e. In categorie 3 werd Darian Groeneveld 21e en bij de meiden werd Nora v.d. Dussen 17e en Isa Klijn 19e.
In categorie 4 meerdere JvA rijders aan het vertrek. Bij de meiden reed Elena Poppelaars een stabiele koers. Na een prima race werd Elena knap 2e achter de ongenaakbare Mae Cabaca. Elisa van Kerkvoorde reed lek en kon zich daardoor helaas niet klasseren.
Bij de jongens was er ook pech voor Daan Hartog, de kampioen van vorig jaar. Hij kwam hard ten val en moest de strijd helaas voortijdig staken. Rick Versloot deed mee om de podiumplaatsen en werd uiteindelijk 5e. Luuk Wolthuis werd 9e, Duco Schrijver 12e en Tim Verwolf 20e.
Na de pauze kwam in categorie 5 Sam van Herk in actie. Na een goede start kwam Sam bij de eerste versmalling helaas stil te staan achter een flinke valpartij. Dit kostte helaas veel tijd waarna een goede klassering een lastig verhaal werd. Uiteindelijk werd Sam 21e. Stijn van Wingerden eindigde op plek 29.
Ook in categorie 6 zat het niet mee. De mtb van Christiaan van Rees had last van het door de regen steeds zwaarder wordende parcours. Ondanks dat kon Christiaan sprinten voor een podiumplaats, maar hij werd uiteindelijk net 4e. Dion Slomp werd 18e, Feiko v.d. Dussen 21e en Joas Houweling 24e.
In categorie 7 was het parcours nog zwaarder geworden door de langdurige regen. Uiteindelijk werd Nick Klijn 24e, Levi Schrijver 27e, Ruben van Kerkvoorde 29e en Jelmer Bassa 31e.
Onze mtb'ers hebben zich  van hun beste kant laten zien, top gereden allemaal, jammer  van de uitvallers maar als groep hebben jullie weer een mooi NK gereden.

Leave a Reply

   Banner     Banner