geweldig mooie LJC Arkel!!

19:57 05-19-2019 - By John van Middendorp - View Comments

Zeer geslaagde LJC voor de Jan van Arckel jeugd met 8 podiumplaatsen
De thuiswedstrijd op het Jan van Arckel terrein is zeer succesvol verlopen voor de ambi-jeugd mtb'ers. Er werden liefst 8 podiumplaatsen behaald op het zware en technische parcours aan de Vlietskade.

Imke van Houwelingen

De dag begon al goed in categorie 1 waarbij Niek Wolthuis (Hank) de tweede plaats pakte. Imke van Houwelingen (Hardinxveld) werd 4e en was daarmee het 2e meisje. Max van Kolfschoten (Giessenburg) werd 10e (en daarmee 5e jongen).

Niek Wolthuis

 
In categorie 2 was Isis Versluis (Meerkerk) ontketend. De start was moeizaam, maar in het lange stuk met mul zand trok ze het hele veld uit elkaar. Ze bouwde haar voorsprong gedurende de race steeds verder uit en won met ruim een halve minuut voorsprong haar thuiswedstrijd. Nederlands kampioen bij de jongens Beer van Beurden (Eindhoven) werd 2e, gevolgd door het 2e meisje Zoë Brakke (Staphorst).

Isis Versluis

In categorie 3 heeft onze club een nieuwkomer, Stef Vroegh reed zijn eerste landelijke wedstrijd en behaalde een 19e plek .
In categorie 4 reed Darian Groeneveld (Rijswijk) een sterke race. In een groot deelnemersveld behaalde hij de 16e plaats.
Mark Witzier (Hardinxveld) werd 41e. en Nora v.d. Dussen (Arkel) streed dapper mee en werd uiteindelijk 45e.
Bij categorie 5 veel Jan van Arckel renners aan de kop van het veld. Er stond vandaag geen maat op Rick Versloot (Hardinxveld). Vanaf de start reed hij ijzersterk. Zijn voorsprong werd steeds groter en hij pakte een schitterende zege. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) was ook in topvorm en kwam als 2e over de streep en was daarmee uiteraard ook het eerste meisje. Daarachter was er een schitterende strijd tussen Daan Hartog (Giessenburg) en Nederlands kampioen Boris v.d. Voort. Daan lag lang op kop maar zag Boris in de laatste bocht binnendoor steken waardoor hij 3e jongen werd. Tim Verwolf (Langerak) gaf ook vol gas op zijn thuisparcours en pakte heel knap de 6e plaats. Luuk Wolthuis (Hank) werd 9e en zo stonden er 5 JvA mtb'ers in de top 10. Duco Schrijver (Gorinchem) deed ook van zich spreken met een mooie 14e plaats. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem) werd na een knappe race 18e en mocht als 3e meisje het podium betreden.

Rick Versloot

Rick & Daan

Elena & Elisa

In categorie 6 was Sam van Herk (Arkel) ook in goede doen. Hij lag lange tijd op plek 6, maar na 2 valpartijen viel hij terug naar de 9e plaats. Nadat hij vorige week nog moest opgeven vanwege zijn rug, kan Sam terugkijken op een mooie top 10 plaats in zijn eigen Arkel. Stijn van Wingerden (Hardinxveld) knokte zich na een wat mindere start goed terug en werd 18e. Luuk Viveen werd 28e en Daniel de Rooij (Giessenburg) 30e.
In categorie 7 volgde Christiaan van Rees (Groot-Ammers) het voorbeeld van Isis en Rick. Vanaf de start gaf hij vol gas en daarmee lag het veld op zijn gat. Ronde voor ronde bouwde Christiaan zijn voorsprong uit en pakte hij een mooie overwinning. Feiko v.d. Dussen (Arkel) reed een hele sterke race en werd knap 5e. Dion Slomp (Hoornaar) reed lang in de top 10 maar kreeg het zwaar in de laatste ronde, maar pakte een prima 14e plaats. Joas Houweling (Gorinchem) reed ook lekker en mocht een keurige 22e plaats noteren.

Christiaan van Rees

De jeugdcommissie kijkt terug op een mooie dag. Met een stralend zonnetje en een perfect parcours,  ook weinig valpartijen zodat de ehbo het rustig had en net als alle toeschouwers kon genieten van de sportieve hoogtepunten.
Ook weer veel dank aan de vrijwilligers, ouders en alle andere voor hun bijdrage om deze dag weer tot een succes te maken.
De volgende wedstrijd is zaterdag 25 mei in het Limburgse Beesel.
Foto's: Jan de Bruin & Audry Versloot.

Leave a Reply

   Banner     Banner