Experiment – MTB enduro in de polder

11:52 11-28-2018 - By Bert Pesselse - View Comments

Mooie foto hè? – Die mountainbike enduro rijders hebben het maar goed! Tja, als wij mochten kiezen...Als wij mochten kiezen dan rijden we ook altijd in de bergen, altijd bij mooi weer en bij voorkeur naar beneden.

Trouwens, wat is een Enduro..?  - De term Enduro komt van de motorcross. Het is een wedstrijdvorm waarbij alleen bepaalde segmenten van het parcours tellen. Die segmenten worden aangeduid als proeven. Zover duidelijk?

Nou, dat is wat we voorstellen om met elkaar te gaan doen. En dan wel 'the easy way', dus gewoon in de Dutch Mountains, in de Alblasserwaard.

Volgende vraag: Hoe moet ik me dat voorstellen op de MTB..? Nou, het idee is om een route uit te zetten van circa 40 kilometer. Om Strava voor de tijdmeting in te zetten. We nemen inschrijvers op in een Strava Club. We publiceren kort van te voren de route op Strava. We rijden in groepen van maximaal 15 deelnemers. Twee begeleiders kennen de route en de start- en finishlocaties van de Strava segmenten en begeleiden de deelnemers gedurende de tocht. De tijden worden per proef bijgehouden d.m.v. jouw Strava. Vervolgens wordt direct na afloop een totaalklassement over alle proeven gemaakt. Simpel toch?

Waarom deelnemen..? - Plezier! Genieten van de sport, natuur en goed gezelschap. Op het gemak van proef naar proef en tussendoor steeds een minuut of vijf hard rijden. Deelnemen aan een uniek experiment in een nieuwe MTB discipline! Na afloop ‘evalueren’ met hot drinks of een hele koude ;-). Klinkt goed toch?

De datum: Zaterdag 29 december
Tijdstip: Verzamelen om 12:00 uur

En nu...
Nou, soms heb je van die mensen die meteen enthousiast zijn. Die direct in de agenda kijken en zien dat 29 december nog vrij is. Soms komt de vraag meteen op: Kan ik meedoen? Hoe kan ik inschrijven?  Nou, voor diegenen is er alvast een mailadres aangemaakt: polderenduro@gmail.com

Kijk je liever de kat nog even uit de boom? Blijf dan terugkomen voor meer informatie.

Let op: het is een experiment. Het moet allemaal wel beheersbaar blijven 😉
We hebben het maximaal aantal deelnemers bepaald op zestig (60).

Leave a Reply

   Banner     Banner