Elite-Beloften rijden de Zuiderzeeroute

13:41 04-21-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

Zaterdag 13 april stond de Zuiderzeeronde op het programma, een mooie koers in Flevoland. De JvA renners die zijn gestart zijn Jarri, Olivier, Arno, Derek en ik.

Voor de koers hebben we gezellig met elkaar geprobeerd wat ontspanning op te zoeken in De Meerpaal, een cultureel centrum en evenementenlocatie in Dronten. Vanuit deze locatie vond tevens de start van de koers plaats. We keken uit naar de start en hadden er zin in. Arno was helaas ziek, maar kon zich motiveren om toch te starten.

De weersvooruitzichten waren de gehele week redelijk positief, tot het moment dat het startschot klonk en de hagel en sneeuw uit de lucht kwam vallen, geen ideaal koersweer...

Na het startschot werd er direct hard gereden en kwamen er al snel in de koers waaiers tot stand. Helaas reed ik na 15km al lek, hopelijk was dit de laatste keer zo snel in de koers, want tijdens de Houtse Linies reed ik ook al op 15km lek. Gelukkig had Peter snel een wiel van JvA in mijn fiets, maar met onze volgwagen in de 27e positie is het zeer lastig om weer terug naar voren te rijden, zeker als er meewind is. Vanaf het moment van het nieuwe wiel heb ik bijna de gehele koers tussen de auto’s gezeten. Ik kon wel naar groepen voor mij rijden, maar deze waren vaak al gelost, dus was het een hele opgave om met deze groepen naar voren te rijden. Na 140km werd ik helaas uit de koers gehaald.

De volgende koers die voor mij op het programma staat is de Arno Wallaard Memorial op zaterdag 20 april, ik kijk hier zeer naar uit, een prachtige koers op, voor mij, bekend terrein!

Groet,

Lennart

 

Leave a Reply

   Banner     Banner