Elite-Beloften rijden De Ster van Zwolle

11:24 02-25-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

Het grote deel van de Jan van Arckel renners trainen nog op Mallorca.Daardoor stonden we met 7 renners aan de start bij De Ster van Zwolle.
Niels Boogerd, Christian de Graaf, Derk Heek, Merijn Korevaar, Tony Reijtenbagh, Jan-Arie Scherff en Lennart van Houwelingen.

De 59e  editie van de Craft Ster van Zwolle met 180 km voor de wielen. Een tamme koers was het nooit op deze 23ste februari. Het contrast met vorig jaar was qua temperatuur groot. Dit keer liep het kwik op tot twaalf graden. Toch stond er genoeg wind om er koers van te maken. Na 75km reed Jan-Arie lek maar door de snelle wiel wissel kon er weer snel aangesloten worden in het peloton. Er waren meerdere valpartijen. Helaas was Tony hierbij betrokken zonder erg, maar zijn fiets had stukken zodat hij niet veder kon. Er werd goed van voren gereden. Toch reed er een kopgroep van twaalf weg zonder JvA. Ze wisten een voorsprong van bijna vier minuten te vergaren, maar die marge hield niet lang stand door het hoge tempo van het peloton. Na 150 km moest Niels (nieuw bij de club) het opgeven nadat hij een goede eerste koers reed. Maar de strijd tussen de dappere vluchters en het aanstormende peloton boeide tot het einde. Waar het uiteindelijk een massasprint werd en Coen Vermeltfoort de sprint won.

Merijn 40e, Lennart 48e, Christian 87e, Jan-Arie 108e, Derk 120e .

Leave a Reply

   Banner     Banner