Elite-Beloften in de AWM

8:26 04-24-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

De eerste dag van ploegleidster Kim Haksteen

Eigenlijk begon deze dag al 2 weken geleden met het maken van de opstellingen. In overleg met Peter, ploegleider en mechanieker bij Jan van Arckel, kwam daar de volgende opstelling uit voort: Arno, Jarri, Derek, Merijn, Noah, Niels, Lennart.
Daarop volgde een mail met de opstelling en alle benodigde informatie voor de wedstrijd op zaterdag 21 april.

Vrijdagavond 20 april:

Omdat ik eigenlijk ook verzorgster ben bij Jan van Arckel was er op vrijdagavond ook al wat werk aan de winkel. Ik vulde de bidons, telde alle voeding uit en zette alles klaar in de ploegwagen.

Ik bereidde me voor op de koers en daarna plofte ik nog even op de bank.

Zaterdag 21 april:

De wekker gaat. Even uit het raam kijken, wat een mooi weer. Strak blauwe lucht en de temperatuur die kan oplopen tot 26 graden. Wat een verschil met vorige week toen we nog in de regen, hagel, sneeuw en zon reden.

Vandaag is dan de dag dat ik voor het eerst in de koers achter het stuur ga plaatsnemen i.p.v. er naast. Zoals velen weten heb ik jaren naast mijn vader gezeten en nu ga ik het dan ook echt doen. Het enige wat ik die ochtend kon denken was: jammer dat hij dit niet heeft mogen meemaken.

Met toch wat kriebels in de buik, wat ik dan maar gezonde spanning noem, stapte ik in de auto. Eerst nog even langs de supermarkt om nog wat cola in te slaan om vervolgens mijn weg te vervolgen naar Meerkerk.

Aangekomen zette ik de wagen neer op de daarvoor bestemde plek en ben ik eerst de rugnummers gaan halen. In mijn beste Engels legde ik de voorzitter van de UCI uit dat ik vandaag de ploegleider zou zijn. Zijn gezicht sprak op dat moment boekdelen, maar hij zei niets. Omdat het heerlijk weer was liep ik weer terug naar de auto en daar kwam onze verzorger Peter aan met de bus. Samen klapten we de tent uit, zorgden dat alle spullen uit de ploegwagen in de bus kwamen te staan. Ook onze mechanieker Arie-Peter kwam aan, hij zorgde ervoor dat alle banden op spanning kwamen, de transponders op de fietsen en de kaderplaatjes. Om 12.00 uur begon mijn wandeling weer richting de permanence waar de ploegleidersvergadering om 12.30 uur begon. Daar ontmoette ik mijn bijrijder Eddie. In de vergadering werden nog wat kleine puntjes medegedeeld waar de renners erg in moesten hebben en natuurlijk de loting van de ploegwagens. Was voor mijn 1e keer niet echt gunstig, ik lootte wagen 22 van de 23. Maar ach je moet ergens beginnen.

Bij terugkomst waren alle renners ook gearriveerd en maakten zich klaar voor de ploegenpresentatie.

Na de presentatie regelde Peter dat iedereen genoeg voeding en bidons bij zich had en smeerde hij ook de benen nog even in!Om 14.15 uur startte ik de auto en reden we richting de start. Om 14.30 uur werd dan het startschot gegeven. Arie-Peter en Eddie wenste me succes. Na het innemen van de plekken werd het rustig in de karavaan. Tot dat we opgeroepen werden via de scanner:  “Jan van Arckel links van de weg”. Oh shit ook nog de verkeerde kant. Al toeterend waar het kon er toch langs en uiteindelijk net voor een bruggetje op een smalle weg staat Lennart rechts van de weg met een lek achterwiel. Arie-Peter eruit om hem te voorzien van een nieuw wiel zodat hij alvast zijn weg kon vervolgen. Alles weer in de auto en gas. Met Lennart achter de auto, wat een ervaring wel te verstaan mijn 1e. Maar gelukkig we bereiken de achterkant van de karavaan en Lennart springt van auto naar auto en komt zo weer netjes in het peloton terecht.

2e ronde is ingegaan net voor de verzorging worden wij weer opgeroepen via de scanner: “Jan van Arckel gevraagd voor drinken” Fijn dat het nu een stuk breder was zodat we redelijk snel achter de wagen van de wedstrijdleider reden. Noah liet zich afzakken tot naast de wagen en riep naar Arie-Peter stop m’n hele snelpak maar vol met bidons. Zich even vasthoudend aan de auto tot alle bidons in zijn snelpak zaten kon hij daarna zijn weg vervolgen naar de ploeggenoten die een hoop dorst hadden vanwege het warme weer. Gelukkig werd het na  onze actie wat smaller waardoor het wat langer duurde voordat we weer op ons plekje zaten. En kort daarna kwam via de scanner door dat er een valpartij was. Hopende dat er niemand bij zou liggen werd er toch ineens Jan van Arckel geroepen. Helaas was het voor de auto’s te smal om te passeren. Toen we eenmaal een stuk dichterbij waren is Arie-Peter uit de auto gesprongen om toch eens polshoogte te gaan nemen. Echter toen Arie-Peter aankwam was Arno alweer op zijn fiets gesprongen om zijn weg te vervolgen. Hup Arie-Peter weer in de auto en gaan. Arno nog achter de auto terug kunnen brengen in de karavaan. Echter na 2x was het op en heb ik besloten om door te rijden.

Kort na het oprijden van de plaatselijke ronde werden we weer via de scanner opgeroepen: “Jan van arckel gevraagd” helaas was voor ons niet duidelijk wat er aan de hand was. Uiteindelijk kwamen we Jarri tegen en die wilde van fiets wisselen. Dus hup Arie-Peter weer uit de auto, fiets van dak en daar ging Jarri weer. Arie Peter zorgde er voor dat Jarri zijn fiets weer netjes op het dak stond en we konden weer verder. Ook Jarri achter de auto maar helaas is het dan toch niet je eigen fiets waardoor het niet lukte nog bij het peloton te komen. In de laatste ronde eisten de kilometers ook de tol van Niels, die helaas gelost werd.  En oh wat waren de laatste kilometers spannend om te horen via de scanner. Alleen de uitslag bleef uit, ook hoorden we via de scanners niks over de 1e clubrenner. En aangezien we nog 4 renners in het peloton hadden kon het zomaar zijn dat het een van onze jongens zou zijn. En daar ging de telefoon. Peter: “Merijn is 1e clubrenner kom je ook even naar het podium?”

De jongens hebben een uitstekende koers gereden waar ze absoluut trots op mogen zijn.

Peter bedankt voor al je verzorgerstaken, Arie Peter bedankt voor je aanwezigheid als mechanieker. En Eddie bedankt voor alle waardevolle tips die je me hebt gegeven. En natuurlijk alle jongens die gereden hebben bedankt voor jullie inzet, jullie mooie prestatie en jullie vertrouwen.

Mijn 1e dag als ploegleidster zie ik als een mooie ervaring. We hebben gelijk van alles meegemaakt op een niet al te makkelijk parcours. Ik heb genoten!!!!

Uitslag Renners JVA:

23e Merijn + 1e clubrenner

97e Derek

101 Lennart

106 Noah

Leave a Reply

   Banner     Banner