Districtskampioenschappen Elite-Beloften

10:13 05-23-2018 - By Jan de Bruin - View Comments

DK Zuid-Holland

Op maandagmiddag tweede pinksterdag stond traditiegetrouw het districtskampioenschap te Hardinxveld op de agenda. Met een overvolle Jan van Arckel bezetting werd er gestart; de elites Arno Kleinjan, Remco Schouten, Hermen Bode, Frank de Reus, Bart van den Berg en de beloften Melle Meeuwisse, Antonie van Noppen, Noah de Groot, Olivier van Pelt, Thom Stuij, Brian Kortlever en Stefan Verhoeff. Een aantal renners hiervan hadden de dag ervoor al een pittige koers gehad in de Omloop der Kempen, dus was men benieuwd naar de benen.

Met een lekker temperatuurtje en een aardig briesje werd er vanuit het vertrek aangevallen (door Bart).  Na een aantal ronden ontstond er een kopgroep met hierbij Remco. Niet veel later werd deze teruggepakt en vertrok Arno met een aantal andere renners. Het peloton liet het hier niet bij en er ontstond een groep van ongeveer 12 renners achter de kopgroep. Hierbij Melle, Olivier, Antonie en Stefan. Even zag het er naar uit dat deze groep weg zou blijven, maar ook deze werd teruggepakt, terwijl Arno nog steeds voorop reed. Vlak na de samensmelting achter de kopgroep, ontstond er een nieuwe groep van 14 met hierbij weer Olivier, Antonie en Stefan. Deze groep reed naar de kopgroep toe, wel brak deze onder impuls van een valpartijtje onderaan het viaduct.

Vanuit het peloton kwam ondertussen Remco met 4 renners opzetten. Antonie kon vooraan aansluiten, waar Arno vervolgens van vandaan reed. Uiteindelijk werd Arno 2e bij de Elite, Remco 9e, Bart 19e, Frank 25e en Hermen 28e. Bij de beloften was er een 3e plaats voor Antonie, 5e Stefan, Olivier 7e, Melle 13e, Thom 21e, Wim 23e, Noah 25e en Brian 31e. Een mooie aanvallende koers vanuit Jan van Arckel.

Volgende week zaterdag staat er de Omloop van de Hoeksche Waard op het programma. Tot dan!

DK Midden

Naast het DK in Hardinxveld waren Jasper en Derek actief op het DK Midden. Dit werd gehouden in Amersfoort op het Eemland parcours. Ditmaal moesten we tegen het parcours in rijden en mochten de renners niet zoals in de Groeistad klassieker het parcours verlaten na 30 meter. Het beloofde echt een trainingskoers te worden voor gevorderden. Het tempo in de wedstrijd lag gelijk hoog en het regende aanvallen. Toen de kopgroep al vrij snel weg reed van het peloton waren Derek en Jasper net te laat om nog aansluiting te maken.

Diverse aanvalspogingen mochten niet lukken omdat de ploegen die met veel renners aan de start alles bij elkaar hielden. Uiteindelijk kwam er toch nog een splitsing in het peloton waar Jasper met mee zat. Toen de kopgroep een ronde pakte kwam alles helaas weer bij elkaar.

In de chaos gecreëerd door de jury wist Jasper door een lead out te eindigen als 12e beloften renner. Derek wist in de laatste ronde nog weg te rijden met 2 andere Eliterenners en eindigde hierdoor als 9e Eliterenner. Beide renners zijn tevreden met hun optreden op het DK maar hopen volgend jaar weer in Hardinxveld aanwezig te mogen zijn.

Ga voor een visueel verslag van het DK Zuid-Holland naar de knop Foto's.

Leave a Reply

   Banner     Banner