Dirk-Jan Verspuij winnaar tijdrit

18:04 09-5-2021 - By Jan de Bruin - View Comments

De 7e editie van de wielertijdrit om de  “Jan van der Meijden Bokaal”, die zaterdag in Groot-Ammers is verreden, is ook dit jaar weer een prooi voor Dirk Jan Verspuij geworden.

In het bijzijn van familie Van der Meijden pakte hij voor de 4e keer de Bokaal, vernoemd naar de man die bij leven zoveel heeft betekend voor de wielersport in de Alblasserwaard.

De individuele tijdrit over 13 km, door de polder tussen Graafland en Achterland, vond plaats onder zomerse omstandigheden waarbij de noordoosten wind de 49 deelnemers wel behoorlijk parten speelde. Spijtig was dat enkele deelnemers hinder ondervonden van het noodzakelijke plaatselijke verkeer op het verder verkeersluwe parcours. Verder niets dan positieve reacties en de veel gehoorde complimenten dat het ondanks Corona zo mooi is dat er toch weer (sport-) evenementen georganiseerd worden.

Bij de vrouwen kwamen 7 deelnemers aan het vertrek en het was Liezeke Schakel van IJssportvereniging Alblasserwaard, die vroeg in de wedstrijd een snelle tijd neerzette met 20.12 (37.87 km/u). Zij nam plaats in de virtuele “hotseat” en hoefde deze niet meer af te staan. De jonge Merel Hartog pakte in een tijd van 20.39 de 2e podiumplaats. Met 21.24 werd Wilma de Moel, in haar thuiswedstrijd, knap 3e.

Bij de mannen was het Henk de Jong die als eerste mocht plaatsnemen in de “hotseat” met een tijd van 17.27 (43.84 km/u). Het venijn zat deze keer aan het slot van de wedstrijd. Het was topfavoriet Dirk-Jan Verspuij die naar later bleek met 17.20 (44.13 km/u) de winnende tijd neerzette. De als laatste gestarte Arie-Peter Brouwer maakte het nog heel spannend maar bleek met 17.24 (43.97 km/u) net niet aan de tijd van Verspuij te komen. De piepjonge Evan Terlouw toonde zijn talent door in dit geweld heel knap 4e te worden.

De Top-3 van het all time klassement bleef ongewijzigd. De eerder gereden tijd van Dirk-Jan Verspuij van 17.08 blijft voorlopig nog een jaar in de boeken staan.

Voor de volledige uitslagen klik HIER

Het bijgewerkte All Time Klassement vindt u HIER  

Voor een terugblik ga naar de knop Foto’s

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100

Harry Löwik


Familie van Kerkvoorde


Jan de Groot


Tim Pijpers


Aart Stek


Ton Plieger


Bert Den Hartog


Wim Rietveld


P.G. Rietveld


Daniel Blokland


Aco Wallaard


Familie Willemse


Peter Mesker


Annette Van den Dool


GTV 1987


1005


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl