Denise Gunst op podium bij DK

20:17 05-30-2012 - By Ad van der Zijden - View Comments

2e Pinksterdag was het de dag van het DK voor de Junior- en Nieuweling meiden en gelukkig mochten we helemaal naar Alkmaar toe en dan ook nog om 10 uur starten. Dat werd dus vroeg opstaan voor de meiden en vergezeld van een lekker zonnetje op naar de stad van de Kazen.

 

Het district NH had het goed geregeld, mooi parcours voldoende volgauto’s dus de koers kon los. Het parcours leende zich niet echt voor ontsnappingen en die hebben we dan ook in beide categorieën nauwelijks gezien. Alleen bij de junior dames was er een serieuze ontsnapping die opliep tot een 30-tal seconden, maar werd toen tenietgedaan door het peloton.

 

In zowel de Nieuweling als Junior categorie  reden onze meiden reden attent mee in de koers en waren ze zoals meestal veelvuldig op kop van het peloton te zien. Uiteindelijk werden beide wedstrijden beslist in een massaspurt welke door de korte aankomst voorafgegaan door een reeks van scherpe bochten best lastig was, niet goed gepositioneerd was kansloos vandaag.

De nieuweling meiden mochten de eerst sprint aantrekken en degene die het beste op positie zat was Denise vandaag die dan ook netjes 2e werd, gevolgd door Jeanne op de 5e stek en Sanne op de 13e plek. Even later was het de beurt aan de junior dames, waarin Corine met een 5e plaats net naast het podium eindigde en Julia als 9e over de meet kwam.

Leave a Reply

   Banner     Banner