DE ALBLASSERWAARD IS WEER EEN NEDERLANDS KAMPIOEN RIJKER

9:05 04-30-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

Oldebroek -Op Koningsdag, zaterdag 27 april, werd in het Gelderse Oldebroek het Open Nederlands Kampioenschap Loopfietsen gehouden. Zeb Mesker uit Meerkerk (geboren in Noordeloos), uitkomend in de categorie 4/5-jarige, won overtuigend in de finale in de categorie 4/5 jarige en kreeg het rood, wit blauwe shirt uitgereikt. 

Aan de start van categorie 4/5-jarige stonden in Oldebroek 38 deelnemers, die zich via kwalificatierondes en een halve finale konden plaatsen voor de finale. Het parcours bestond uit een rondje van 350 meter met daarin veel bochten en heuveltjes. Zeb Mesker kwam al deze rondes door. In de finale ging de wedstrijd over vier rondes. Vanaf de start nam Zeb al direct afstand van de overige finalisten en reed hij solo in een sterke wedstrijd naar de overwinning.

Jong geleerd oud gedaan
MTB’s en loopfietsen worden steeds populairder onder kids jonger dan 7 jaar. Zeb Mesker gaat al geruime tijd op maandagavond van 18.30 -19.30 uur naar het trainingsgroepje van De Oranje Brigade in Giessenburg. Daar worden kinderen jonger dan 7 jaar in leeftijdsgroepjes, spelenderwijs, door ervaren mountainbikers, wegwijs gemaakt met veilig crossen op een m.t.b. circuit. Maandag 29 april werd hij na de training gehuldigd door zijn trainer Melle en zijn leeftijdgenootjes in Giessenburg.

De Oranje Brigade
Kinderen die het crossen leuk vinden zijn vanaf 7 jaar welkom bij RC Jan van Arckel aan de Vlietskade te Arkel. (www.janvanarckel.nl) De kinderen die bij De Oranje Brigade hebben getraind tot hun zevende jaar hebben een voorsprong op hun leeftijdsgenoten. Niet alleen technisch, maar ook veiliger crossen. Ze hebben spelenderwijs, met hun loopfiets of MTB, al geleerd wat wél en niet kan, hoe je je binnen een groep veilig kunt crossen en hoe je het beste kunt sturen.


Op maandag 29 april werd Zeb gehuldigd tijdens ‘zijn training’ bij de Oranje Brigade.

Ouders die eens, samen met hun kind kennis willen maken, zijn welkom bij een trainingsavond op maandag van 18.30 – 19.30 uur op het MTB-circuit van de Oranje Brigade, hoek Kerkweg/ A.M.A. Langeraadsweg in Giessenburg (naast zwembad). Of neem contact op met Melle Meeuwisse email: mellemeeuwisse@hotmail.com. 

Leave a Reply

   Banner     Banner