Dames rijden eerste koers in Brussel-Opwijk

20:41 03-9-2020 - By Jan de Bruin - View Comments

Zondag 1 maart stond de eerste wegwedstrijd van het seizoen op de planning voor onze dames in Brussel-Opwijk. Dit nadat we nog maar vier dagen terug waren van ons trainingskamp in Mallorca.

 

De eerste wedstrijd is altijd spannend, iedereen vraagt zich af: “hoe ben ik de winter door gekomen en hoe staan de anderen ervoor?”

 

Vanuit Brussel gingen we met een kleine aanloop naar Opwijk, waar een vijftal plaatselijke rondes werden gereden. Ondanks dat er veel wind stond, was dit geen bepalende factor. De wind stond in deze wedstrijd nergens echt op de kant. We kwamen met een gesloten peloton aan bij de plaatselijke ronden.

 

Tijdens de eerste plaatselijke ronde ontstond een sterke kopgroep met daarin Eva. Helaas moest ze hieruit lossen, doordat de vermoeidheid van ons trainingskamp bij haar nog te veel in de benen zat.

 

We hebben toen gezamenlijk nog geprobeerd de wedstrijd hard te maken, maar zonder het gewenste effect: het peloton bleef compleet en de kopgroep van 5 bleef weg. Na 87 kilometer koers was het tijd voor een sprint voor plek 6. In deze sprint wisten er nog 3 meiden in de top 15 te finishen.

 

Al met al zijn we tevreden met waar we nu staan en hebben we veel zin in de komende wedstrijden.

 

Leave a Reply

   Banner     Banner