Clubkampioenschappen Sportklasse/Amateurs 2017

21:37 07-5-2017 - By Jan de Bruin - View Comments

Op dinsdag 4 juli zijn de clubkampioenschappen voor de sportklasse en amateurs gehouden. Onder windstille omstandigheden, een lekker temperatuurtje en een spatje regen vertrokken 8 renners voor de strijd om de kampioenstruien.

Na een ronde plaatste Henrik Boele de eerste aanval. Het bleek een voorbode van een onrustige koers: voortdurend proberen er renners weg te komen, maar omdat iedereen aan elkaar gewaagd is komt niemand echt weg. Langer dan een of twee ronden duren de aanvallen doorgaans niet. Vooral Noa Romeijn toont zich actief, maar ook Joël Verlee en Bart Streefkerk laten zich niet onbetuigd. Het leidt wel, mede door het ontbreken van de wind, tot een hoog gemiddelde: meer dan 40 km/u. Dat is erg hard voor zo’n kleine groep op dit parcours.

Noa heeft helaas pech, hij rijdt door een putje/gootje zijn achterband lek. Van de jury mag hij na depannage weer aansluiten.

Na bijna een uur worden de laatste vijf ronden voor de sportklasse gegeven, het sein voor de overgebleven renners om nog eens extra gas te geven. Maar nog steeds komt niemand weg. Twee ronden voor het eind is daar dan de aanval die lijkt te slagen. Harmen Brandwijk en Joël Verlee rijden weg, Henrik Boele sluit aan. In de laatste ronde ziet Bart kans om toch weer aan te sluiten en probeert meteen erop en erover te gaan om als eerste door de laatste bocht te gaan. Dat lukt, maar helaas is hij niet opgewassen tegen de sprint van Harmen. Uitslag sportklasse:
  1. Harmen Brandwijk
  2. Bart Streefkerk
  3. Joël Verlee
  4. Henrik Boele
  5. William Westerlaken
  6. Mike van der Ham
Noa Romeijn rijdt nog een solo van 3 ronden en is dan de clubkampioen 2017 bij de amateurs. Aart van Beuzekom tot slot is de clubkampioen bij de Masters 60+. Al met al een gezellige sportavond aan de Vlietskade. En voor Bauke Minkema: bedankt voor het organiseren! Frits Boel

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100

Wim Rietveld


P.G. Rietveld


Daniel Blokland


Bert Den Hartog


Familie Willemse


Peter Mesker


Annette Van den Dool


Familie van Kerkvoorde


Ton Plieger


Tim Pijpers


Aco Wallaard


Harry Löwik


Aart Stek


Jan de Groot


GTV 1987


1005


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl