Biesbosch Buffel Challenge

10:54 04-29-2021 - By Jan de Bruin - View Comments

Een Wielerwedstrijd op 15 mei in de Biesbosch? Covid regels geven (nog) geen ruimte voor de ‘Omloop Van De Biesbosch’. Jammer maar het organiserende comité heeft gelukkig een andere uitdaging bedacht: een Challenge rijden op het wedstrijdparcours! Buffelen in de Biesbosch! Wind in de kop en gaan!

 

Iedereen kan, binnen een vastgestelde periode, meedoen op een dag en tijdstip dat schikt. De beste renners komen op het virtuele podium maar krijgen echte prijzen !

Hoe? Van zaterdag 8 mei 2021 9:00 tot zaterdag 15 mei 2021 16:00 rijd je de challenge op het wedstrijdparcours. Eén ronde is ruim 9 km. Je prestatie registreer je op Strava. Hierdoor wordt je challenge geregistreerd en in de uitslagenlijst gezet.Voor wie:

Aan de volgende categorieën kan je deelnemen:
  • Biesbosch Buffel Challenge Sportklasse rijden drie ronden. Voor het juiste Strava segment klik hier.
  • Biesbosch Buffel Challenge Amateurs rijden zes ronden
(je doet nu niet mee in het klassement van de Sportklasse). Voor het juiste Strava segment klik hier.
  • Biesbosch Buffel Challenge Elite rijden negen ronden
(je doet nu niet mee in het klassement van Sportklasse en Amateurs). Voor het juiste Strava segment klik hier.   Voor alle categorieën maken we een uitslag voor dames en heren. Prijs voor de plaatsen 1 t/m 3 én uiteraard eeuwige roem. Wil je graag als groep rijden? Volgens de actuele Corona regels mag dit nu niet. We hopen dat dit snel verandert. Als de regels het weer toelaten is dit dan alleen op zaterdag 15 mei 2021 toegestaan. Je moet je hiervoor vooraf aanmelden via <mail> Voor het rijden in groep gelden dezelfde categorieën als hierboven, Sportklasse, Amateurs en Elite Buffel Challenge. Je wordt alleen als groep geregistreerd. Je komt dus niet in het individuele klassement.   ‘Biesbosch Challenge Kris Kras’. Dit is een route van 60 km door de Biesbosch. Je rijdt hem op GPS. Deze tocht is vooral om te genieten van de prachtige omgeving.  Zet je apparaat vooral op navigeren anders verdwaal je zeker. Geen wedstrijd maar toch… er is een Strava segment aangemaakt en een KOM / QOM prijsje beschikbaar. De route is beschikbaar op :
  • Strava (premium) abonnement: Voor het segment klik hier.
  • Afstandmeten: klik hier
  • Komoot: klik hier
Ben je er niet handig mee, rijdt dan met een maatje die het wel is.   Let op:
  • Je rijdt met inachtneming van de Corona regels van dat moment.
  • Sla je rit op met de naam van de Challenge die je hebt gereden.
  • Zet je rit op “publiek” anders kunnen we je rit niet zien.
  Is er ook nog iets te drinken? Op moment van schrijven is nog niet bekend of we een drankje mogen aanbieden. Koffie To GO (en Heineken 0.0). We willen dit graag maar het moet binnen de Covid regels op 15 mei mogen. Als dit het geval is… dan staan we kort bij start en finish voor jullie gereed. Kosten? Deelname is in principe gratis, have fun. Mocht je een bijdrage willen doen, graag ! We hebben uiteraard kosten maar wij doneren ook de helft van je bijdrage aan de Scouting Altenagroep. Zij hebben recent een brand gehad in de opslag. Masten en zeilen gingen in vlammen op. Nu kunnen de waterscouts niet meer varen… Deze mooie organisatie heeft beperkte middelen en kunnen financiële hulp nu heel goed gebruiken. Klik hier voor meer informatie. Challenges zijn geen wedstrijden of evenementen. Het is een persoonlijke uitdaging met de mogelijkheid je te meten met andere deelnemers, zodat je het beste van jezelf kunt geven en laten zien. We rijden over openbare wegen. Let goed op, wees vriendelijk, voorzichtig en geef elkaar ruimte. Publicatie van de uitslag vindt in plaats op omloopvandebiesbosch.nl Deelname is geheel voor eigen verantwoordelijkheid. De initiatiefnemers kunnen niet aansprakelijk worden gesteld. Heb je vragen? Mail aan jgroeneveld@outlook.com Tenslotte: deel dit bericht vooral aan al je fietsvrienden!! Voor een printversie van dit bericht klik HIER

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100


Aco Wallaard


Tim Pijpers


Aart Stek


Harry Löwik


Jan de Groot


Wim Rietveld


Bert Den Hartog


Familie Willemse


P.G. Rietveld


Daniel Blokland


Annette Van den Dool


Ton Plieger


Familie van Kerkvoorde


GTV 1987


1005


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl