Ambi jeugd geniet op mtb parcours Dorst

19:54 09-8-2018 - By John van Middendorp - View Comments

deze zaterdag is de jaarlijkse ambi dag georganiseerd in het Brabantse land. Rond half 10 vertrokken we met 16 kinderen, Belinda en 6 trainers  naar Oosterhout. Op de parkeerplaats bij de Seterse Hoeve hebben we de tent opgezet. Ondertussen  maakte de groep met 3 trainers een verkenningstocht. Na terugkomst even wat drinken en eten en zijn de bidons gevuld voor de ochtendtraining. Na de groepsindeling zijn we met z'n allen naar de startlocatie van het parcours gereden en hebben we bij de grote zandheuvel een 1e oefening gedaan. Na vele pogingen lukte het de groep om een mooie bunnyhop te maken over de vele boomstammen die daar lagen. Zelfs Christiaan lukte het om over een 50 cm hoge boomstam te hoppen. Top!

Daarna zijn we het parcours opgegaan en hebben we op een bochtensectie het draaien en keren beoefend. In een lange sliert gele shirtjes was het een genot om te zien hoe er gewerkt werd door de jeugd. En als afsluiter van de ochtend hebben we wat klimwerk gedaan waar een mooie drop-off ligt, eerst even dit stukje verkent en daarna ieder op eigen snelheid het rondje gedaan.

Terug bij de tent hebben we pauze gehouden en onder het genot van heerlijke pannekoeken, lekkere broodjes en een verfrissend drankje werden de oefeningen nog eens besproken.

Voor de middagtraining zijn de groepen uiteen gegaan om lekker te rijden op de tracks van het gerenoveerde parcours. Door de regen van de afgelopen dagen lag het er perfect bij. Na een ruim uur snelheidstraining verzamelden we weer bij de tent voor een gezond hapje fruit en drank. Op het parkeer terrein werden de skills nog eens ruimschoots geoefend. Na het opruimen van de tent en het opladen van de fietsen keerden we  tevreden weer richting Arkel. Helaas moesten we een stukje omrijden door werkzaamheden aan de rijksweg, maar iedereen zat met een glimlach in de bus en auto.

We kunnen terugkijken op een geslaagde trainingsdag met de competitiejeugd, er is goed en zeker leuk getraind, hopelijk levert dat wat op met de komende competitiewedstrijden. Iedereen een dikke duim voor de inzet.

Met dank aan de moeders die de pannekoeken hebben gebakken.

Ook een dankjewel aan Belinda voor de catering en Gerrit-Jan, Rien, Ad, Alexander, Frank en John voor de begeleiding en training.

Allen succes volgende week bij de LJC Breda.

De jeugdcommissie MTB.

 

 

Leave a Reply

   Banner     Banner