Amateurs-Sportklasse rijden sterke koers in Molenaarsgraaf.

8:06 08-24-2015 - By Jan de Bruin - View Comments

Afgelopen  zaterdag stond voor het eerst Rond om de Graaf op het  programma in Molenaarsgraaf. De Mannen  van Jan van Arckel stonden met een serieuze  ploeg aan de start, t.w. Pim Achterkamp, Harmen Brandwijk, Jan Bassa, Henrik Boele, Thijs Kros, Mike vd Ham en Martin Romeijn. Op een prachtige  ronde langs de Graafstroom met veel publiek en een heerlijke ambiance  was het goed om te koersen.
Al vrij vroeg in de wedstrijd reed Pim weg. Even later  wist Jan Metselaar van Ahoy daarbij aan te sluiten. De voorsprong liep geleidelijk op. Vanuit het peloton kwam er na enige tijd  reactie met hierbij Bram Mens uit den Haag. Helaas was die niet echt fortuinlijk en schoof hij onderuit in de bocht na de finish. Dit was toch wel vrij cruciaal want hij was van die achtervolgende groep echt de sterkste renner.
Ondertussen  liep de voorsprong van de twee koplopers gestaag op en ondertussen sprong er weer een groep weg uit het peloton met Jan Muis, Bram Mens en Harmen Brandwijk. Maar nu was alles onder controle.  Harmen wist precies wat hij wel en niet moest doen en de twee koplopers Pim en Jan Metselaar hadden inmiddels het peloton gedubbeld. Ze waren wel zo slim om gelijk door te schuiven naar de kop van het peloton waar vervolgens Thijs en Henrik even goed gas gaven waardoor het zeker was dat de achtervolgende ploeg er nooit meer bij zou komen. Twee ronden voor tijd was het finish voor het peloton. In koers waren daarna nog de twee koplopers Pim en Jan en daar achter Bram Mens Jan Muis en Harmen.

Voor de twee koplopers werd het een sprint à deux. Hier had Jan Metselaar de zenuwen het beste onder controle. Pim ging vrij vroeg aan op ruim 300m voor de finish. Hierdoor kon de man van Ahoy er toch net voor de meet nog overheen komen en ging de winst naar Rotterdam. Dat was het sowieso wel gegaan want onze Pim komt ook uit Rotterdam. Ook de 2e plaats  is een knappe prestatie. Hier achter werd Harmen knap 4e achter Bram Mens, 5e was de moegestreden Jan Muis.
Al met al een zeer sterk optreden van de Amateurs en Sportklasse  van JvA.
De eerste ronde om de Graaf was een succes  en verdient absoluut  een vervolg.

D4S_4000

 

Voor meer foto's ga naar de knop FOTO'S in de linkerkolom van deze site.

One Comment on “Amateurs-Sportklasse rijden sterke koers in Molenaarsgraaf.”

  • Elard de Raad August 24th, 2015 11:53

    Supergoed gereden mannen! Wij als organisatie hebben genoten en gaan er zeker een vervolg aan geven. Jullie maakten er met die gele shirtjes een prachtige koers van, reclame voor het wielrennen!

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100

Harry Löwik


Aart Stek


Jan de Groot


Wim Rietveld


P.G. Rietveld


Daniel Blokland


Bert Den Hartog


Familie Willemse


Peter Mesker


Annette Van den Dool


Familie van Kerkvoorde


Ton Plieger


Tim Pijpers


Aco Wallaard


GTV 1987


1005


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl