16 september Informatie avond ouders wielren- en mtb jeugd

10:13 09-11-2021 - By John van Middendorp - View Comments

Beste ouder(s) of voogd van  jeugdleden JvA,

afgelopen donderdag hebben wij flyers uitgedeeld over de te houden info avond op donderdag 16 september. Graag willen wij dit nog eens onder uw aandacht brengen.

De afgelopen periode met corona en alles wat daaromheen hangt hopen wij nu achter ons te laten en gewoon weer de zaken op te pakken zoals daarvoor  door ons werd gedaan. We verwachten eind september van de overheid mooie berichten te horen.

We willen graag door met ons jeugdplan en iedereen die bij ons wil fietsen die mogelijkheid te geven, we bieden de wedstrijdgerichte kids een programma en ook de recreatieve kids komen bij ons aan bod. Daarbij willen we ook een doorstroming bieden aan kids die verder willen. Op de info avond komen we hier op terug en geven we u informatie over Jan van Arckel en vooral de beide jeugdafdelingen wielrennen en mountainbiken. In voorgaande jaren organiseerden wij voorafgaand aan een seizoen een dergelijke avond maar zoals bekend gooide corona alles om. We willen u als ouder(s) openheid van zaken geven, helder en transparant zijn in onze werkzaamheden. En U ook de kans bieden met ons na te denken over het verenigingswerk.

Om ons jeugdplan voort te zetten hebben wij een kleine actieve groep vrijwilligers binnen Jan van Arckel: commissieleden, trainers en onderhoudsmensen.  Maar zoals bekend in sportminnend Nederland zijn verenigingen echt afhankelijk van hulp van vrijwilligers en zijn wij geen uitzondering hierop. Voor ons is  professionele inzet  deels haalbaar en combineren wij dit met enthousiaste vrijwilligers.

Zoals u wellicht op de flyer hebt kunnen lezen zoeken wij (hulp)trainers en begeleiders voor de wielren- en mtb jeugd. Dit is voor ons prioriteit 1, Waarom? Bij beide jeugdafdelingen zijn trainers actief die al flink wat jaren veel vrije tijd in de vereniging hebben gestoken en nu andere activiteiten voorrang gaan geven, uiteraard begrijpelijk en Jan van Arckel is hen ook zeer dankbaar.  Dit betekent ook dat wij ruim vooraf via allerlei kanalen bekend maken vrijwilligers te zoeken, echter tot heden nog niet zoveel respons hierop hebben ontvangen. Inmiddels ontdekken meer kids het fietsen en willen ze bij ons aansluiten. Dit betekent ook dat de druk ook opgevoerd wordt om binnen korte tijd beslissingen te nemen in ons jeugdbeleid. Ons belang is de jeugd aan het fietsen te houden en dat blijft ook zo.

Zie deze oproep niet als een noodkreet maar meer als een uitnodiging om de vereniging beter te leren kennen. Anderen kunnen dit beamen. Wij proberen zo goed mogelijk als een familiaire vereniging ons te presenteren waarbij de jeugd op nr 1 staat.

Naast de bovenstaande oproep is andere hulp ook welkom, met meer mensen kunnen we de taken verdelen en kost het onze kleine groep vrijwilligers minder privé tijd voor de club. Ook kunnen wij bij diverse klussen hulp inroepen van sponsors en professionals.

Als vereniging willen wij zoveel mogelijk gebruik maken van de term "voor wat hoort wat", oftewel geven wij iets terug voor het vrijwilligerswerk. Voor bijvoorbeeld de (hulp)trainers  hebben wij een Train de Trainer programma. Met onze onderhoudsploeg plannen we enkele (zaterdag)ochtenden in en maken we er een actieve en gezellige tijd van. Daarnaast is onze jaarlijkse BBQ-training een klein feestje voor de kids maar ook voor de ouders.

Als laatste wil ik u in overweging meegeven dat bijna alle huidige vrijwilligers aangesloten zijn omdat hun kids trainen bij ons en zij er toch waren en wat willen doen.

U bent van harte uitgenodigd en hopelijk komt u even de kantine binnenwandelen op 16 september.

De flyer is nog even bijgevoegd met volledige informatie, we hebben 2 sessies geregeld om de corona regels in acht te nemen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 INFO AVOND  voor ouders wielren - mtb   jeugd

16 september 2021     Kantine JvA

Wielren jeugdcie 18.30u – 19.10u /

mtb jeugdcie 19.15u – 19.55u 

                                                                 "dringend (hulp)trainers gevraagd"        

                                                                                                                                                                                                                                                       

Aan alle ouders van de jeugd wielrenners en jeugd mountainbikers:

U bent van harte uitgenodigd om op deze informatie avond  de stand van zaken

aan te horen over ons jeugdbeleid.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Met sportieve groet namens de beide jeugdcommissies, Annet Bassa-Mesker, Marieke van Wijngaarden en John van Middendorp   Annet: coordinator wielren jeugd.  mesker1973@hetnet.nl    06 53429253 Marieke: coordinator wielren nieuwelingen-junior. mcvwijng@gmail.com 06 42901037 John: coördinator mtb jeugd. coordinator.mtbjeugd.jva@gmail.com  06 29272190

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100

Jan de Groot


Tim Pijpers


Aart Stek


Ton Plieger


Bert Den Hartog


Wim Rietveld


P.G. Rietveld


Daniel Blokland


Aco Wallaard


Familie Willemse


Peter Mesker


Annette Van den Dool


Harry Löwik


Familie van Kerkvoorde


GTV 1987


1005


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl