Zuiderzee Ronde Elite-Beloften

9:44 04-16-2018 - By Jan de Bruin - View Comments

Zaterdag 14 april stond voor Hermen Bode, Bart van den Berg, Melle Meeuwisse, Olivier van Pelt en Noah de Groot de Zuiderzeeronde op het programma. De tweede wedstrijd van de club competitie. Terwijl de rest van de jongens mooie resultaten neerzeten in de Ardennen mochten wij de wind trotseren in de biljartlaken vlakke Flevopolder.

De tactiek was simpel, met een aanzienlijke kans op waaiers was alert koersen en van voren rijden de opdracht.

Om 13:30 werden we weggeschoten voor 178 km rondom Dronten. Het brak geregeld als gevolg van de wind maar alles kwam toch elke keer weer bij elkaar. Olivier reed zijn eerste klassieker bij de Elite en reed een sterke koers, uiteindelijk na 100 km verloor hij de aansluiting met het peloton.

Na 115 km reed er een kopgroep weg, 12 man en deze wisten het peloton uiteindelijk ook voor te blijven. Hierbij zat ook Melle! De ideale situatie voor ons want wanneer Bart, Hermen en Noah in het peloton finishten, scoorden we flink punten in het ploegenklassement. Melle had alles gegeven in de kopgroep en kon er nog een 11e plek uitpersen. Noah, Bart en Hermen werden in het peloton respectievelijk 50, 60 en 88. En dit leverde een 5e plek in het ploegenklassement op.

Kortom een top dag!

Leave a Reply

   Banner     Banner