Zuid-Hollandse Eilanden E/B clubcompetitie

19:28 06-2-2016 - By Jeroen van Zanten - View Comments

Een mooie koers en bij wind een zeer zware koers. Het wordt flink afzien op de kant. Vandaag starten we met de elite renners:  Jan-Arie Scherff, Bart Vendrig, Jeroen van Zanten, Emiel de Greef, Frank de Reus en Arno KleinJan.

 

Iedereen kent het parcours goed en daarom staan we met vertrouwen aan de start. In de beginfase van de wedstrijd is de koers onrustig maar nergens is de mogelijkheid om het flink op de kant te zetten. Na een kilometer of 40 komen Jeroen en Bart naar voren geracet en dan weet je dat dit een belangrijk moment in de koers is. Snel komen ook Emiel Frank en Jan-Arie naar voren. We draaien smallere wegen op en het gaat heel hard (50+) en op waaiers. Na een paar kilometer zitten we met de voltallige ploeg in de 1e waaier. Deze bestaat uit een man of vijftig. Zeker een compliment waard zoals we ons laten zien als ploeg. Gedurende dat de koers vordert wordt het steeds zwaarder. Omdat de groep nog redelijk groot is en het parcours vaak smal is, valt het niet mee om voorin de waaier te blijven. Verschillende renners moeten dan lossen. Helaas ook Jan-Arie. Na een aantal lange periode op de kant lopen de benen helaas ook vol bij Frank. Ook blijft het gat naar de tweede waaier klein. Op een gegeven moment is het nog maar een seconde of 20. Vervolgens wordt het weer op de kant gezet en is het na lang afzien op de kant ook teveel voor Emiel.

 

Na ongeveer 120 kilometer koers wordt er gedemarreerd uit de 1e waaier. Jeroen is attent en zit keurig bij de 4 man die wegspringen. Vervolgens rijdt er nog 3 man naar de kopgroep toe. Na een blik van Bart weet ik dat ik er ook heen moet. Het gat is al ongeveer 200 meter maar het lukt net om nog aan te sluiten.

 

Bart stopt af in het peloton en de kopgroep draait zo goed mogelijk met Jeroen en Arno daarbij. Helaas rijdt Jeroen na rond de 150 kilometer lek. Daardoor valt hij terug in het peloton. Met nog rond de 3 kilometer te gaan rijdt er twee man weg uit de kopgroep. Vervolgens rijdt Arno weg vergezeld met een andere renner en eindigt als 4e. Bart finisht als 44e en Jeroen als 55e.

 

 

Groeten,
Arno

Leave a Reply

   Banner     Banner