Zomercompetitiereglement.

A klasse
De wedstrijden staan open voor inwoners Alblasserwaard en Vijf Herenlanden (mits basislid KNWU) vanaf 16 jaar en ouder of leden Jan van Arckel zonder licentie Het staat thans overal op website KNWU en wordt streng gehandhaafd Uitsluitend voor A klasse wordt er het zomerklassement bijgehouden en is er een leiderstrui ter beschikking gesteld doro Verspuij Bouwsystemen De eerste 15 in de uitslag krijgen extra punten. Winnaars krijgen 25 ,21, 19 punten en vanaf plek 4 en lager 17,16,15,14,13,12,11,10,9,8,7,6 punten De overigen krijgen altijd 5 punten Primair doel van A klasse is overstap nar licentie klasse te verlagen De 3 winnaars van Zomercompetitie krijgen eenmalig gratis een licentie sportklasse/amateurs Jan van Arckel aangeboden

 

Puntentelling/schrappen slechte resultaten
Het slechtste resultaat van eerste 5 wedstrijden vervalt ongeacht uitslagen 2e helft competitie ; het slechtste resultaat van 2e serie van 5 wedstrijden vervalt ongeacht resultaten 1e helft van competitie. Na wedstrijd in Ameide wordt stand opgemaakt inclusief 2 vervallen resultaten zodat vóór de laatste wedstrijd direct duidelijk is wat stand is Bij gelijke stand is uitslag laatste wedstrijd in bepalend.

 

Transponders
Er zijn verschillende mogelijkheden om over een mylaps transponder te kunnen beschikken en deze juist te registreren d.w.z. bij KNWU . We adviseren om vooraf via Arie Peter Brouwer (direct mailen) een mylaps transponder aan te schaffen .

 

B klasse
Is laagdrempelig alternatief voor startende of incidentele deelnemer om kennis te maken met wieler sport en het rijden van een klassement is niet nodig . De wedstrijden staan open voor inwoners Alblasserwaard en Vijf Herenlanden (mits basislid KNWU) vanaf 15 jaar of leden Jan van Arckel zonder licentie Ook in deze klasse dient met transponder te worden gereden om in uitslag te komen. Mits basis lidmaatschap KNWU wordt aangetoond kan bij ons een transponder worden gehuurd (€ 5 ) Dus zonder transponder geen uitslag In B klasse dus uitslag en inclusief foto en bloemen podium.

 

Dorpenklassement
Naast het individuele klassement bij de prominenten zal ook een dorpenklassement worden opgemaakt. Hoogste 3 klasseringen (ongeacht prominenten-A of -B) tellen mee voor dorpenklassement.

 

Het klassement zomercompetitie wordt als volgt opgesteld:
De beste resultaten van 9 wedstrijden tellen mee namelijk De 2 slechtste resultaten worden geschrapt namelijk na 5 wedstrijden het slechtste resultaat van deze reeks en na 10 wedstrijden wordt slechtste resultaat van de 2e reeks wedstrijden geschrapt Bij gelijke stand is uitslag laatste wedstrijd doorslaggevend