Wintercompetitie Tienhoven 11-11-2017 – verslag

14:38 11-12-2017 - By Jan de Bruin - View Comments

Camping De Koekoek in Tienhoven leent zich uitstekend als locatie voor de Wintercompetitie. Alles is aanwezig: een kantine, douchegelegenheid en uitstekende mogelijkheden om een uitdagend parcours uit te zetten. Langgerekte stroken grasland met mooi uitzicht over De Lek en enkele uitstapjes over het strand vormden de hoofdmoot, maar ook de beklimming en afdaling van de Lekdijk was niet makkelijk, vooral toen het na een regenbui wat glibberig werd. Een extra attractie vormde een labyrint, een ingenieuze constructie van linten waarbinnen het krioelde van renners die elkaar steeds tegenkwamen maar ook weer netjes naar de uitgang werden geleid. Een mooi stukje werk van de parcoursbouwers.

Kortom, het parcours bevatte alle facetten die een offroad wedstrijd nodig heeft. En zo is elke wedstrijd in deze competitie anders. Dat biedt renners kansen hun specifieke kwaliteiten te tonen.

G-klasse (Jeugd 6/8 jr – 38 deelnemers): De tengere Morris van der Dussen won voor de tweede achtereenvolgende keer, deze keer gevolgd door Steff de Bruijn. Lucas van Pelt werd derde voor Eh kaw ku Tun en Matz de Jong die steeds dichter bij het podium komt.

Uitslag G-klasse

Jongens: 1. Morris van der Dussen (Arkel) 2. Steff de Bruijn (Oud-Beijerland) 3. Lucas van Pelt (Giessenburg).

Meisjes: 1. Isis Versluis (Meerkerk) 2. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 3. Ara Viveen (Brandwijk).

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 45 deelnemers): Een spannende sprint waarin Rick Versloot de overwinning nipt haalde voor Joris Peurum. Rif van den Berg mocht als derde het podium beklimmen. Luuk Wolthuis werd vierde voor Daan Hartog die niet helemaal fit was.

Uitslag F-klasse:

Jongens: 1. Rik Versloot (Hardinxveld) 2. Joris Peusum (Hardinxveld) 3. Rif van den Berg (Pijnacker).

Meisjes: 1. Mae Cabaca (Vlaardingen) 2. Jiska Verspuij (Noordeloos) 3. Michelle Druif (Zoetermeer).

E-klasse (Jeugd 11/12 jr 31 deelnemers): In een prachtige wedstrijd reed Victor-Hugo Brenders behendig naar de overwinning. Joas Houweling, Evan Terlouw en Stijn van Wingerden volgden in de laatste ronde op gepaste afstand.  Elena Poppelaars was bij de meisjes deze keer sneller dan Merel Hartog.

Uitslag E-klasse:

Jongens: 1. Victor-Hugo Brenders (Dongen) 2. Joas Houweling (Gorinchem) 3. Evan Terlouw (Hoogblokland).

Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Merel Hartog (Giessenburg) 3. Lotte Griep (Oosterhout).

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 24 deelnemers): De sterke Jens Bassa leek eindelijk zijn slag te slaan. Hij had zich ontdaan van Levi Terlouw en ging vastberaden op de overwinning af. Wat een pech dat hij in de laatste rond lek reed. Een tweede plaats gaf nog enige troost. Jelmer Bos moest in de strijd om de derde plaats zijn meerdere erkennen in Reno Oerlemans. Jelle den Hartog had technische mankementen en eindigde als 8e.  Bij de meisjes was Fenna Hoegee opnieuw de sterkste. Geerie de Bruin kwam heel dichtbij maar moest de tweede plaats laten aan Lise Korf.

Uitslag D-klasse:

Jongens: 1. Levi Terlouw (Hoogblokland0 2. Jens Bassa (Noordeloos) 3. Reno Oerlemans (Dongen)

Meisjes: 1. Fenna Hoegee (Giessen) 2. Lise Korf (Leerdam) 3. Geerie de Bruin (Hardinxveld).

B-klasse (Recreanten): Met 158 deelnemers was het weer een mooi gezicht om al deze renners over het parcours te zien gaan. Prachtig om deze meute door het labyrint te zien gaan, zoveel renners die ogenschijnlijk kris kras door elkaar rijden en toch zonder problemen de uitgang vinden. Hulde aan de organisatie voor deze knappe constructie. Het leuke aan de B-klasse is dat er steeds weer nieuwe renners op het podium verschijnen. Dat maakt de competitie spannend en geeft veel deelnemers het gevoel dat ze kansen hebben. In het grote deelnemersveld zijn er slechts 5 renners die drie keer achtereen bij de eerste 10 hebben zijn geëindigd en in elke wedstrijd stonden andere renners op het podium.

De verrassende winnaar was deze keer de jonge Theo Verpuij  die ruime voorsprong nam op de klassementsleiders.

Uitslag B-klasse: 1. Theo Verspuij (Noordeloos) 2. Leon Slingerland (Schoonhoven) 3. Ralf van Herwijnen (Almkerk) 4. Marc van Meel (Nieuwendijk) 5. Jacco van Mastrigt (Nieuwendijk).

A-klasse (Licentiehouders – 62 deelnemers): Max van Hoorne heeft een rustperiode van enkele weken in zijn trainingsschema, dat gaf kansen aan de concurrentie om een sprong te maken in het klassement. Er vormde zich al snel een kopgroep met Max de Jong, Kjell Roerbag, Mika Bouman en Wim de Bruin. Vanuit de achterhoede kwam Pim van der Marel sterk opzetten en bereikte de kopgroep toen ze op het zand onderuit schoven. Deze specialist onderhield een hoog tempo dat door de rest niet te volgen was.  Kelvin van den Dool had de meeste inhoud van de achtervolgers en wist nog tweede te worden door de jonge Kjell Roerbag tegen het einde te  passeren. Max de Jong reed een strijdvolle wedstrijd maar moest genoegen nemen met de vierde plaats. Wim de Bruin eindigde als 7e en voert voorlopig het klassement aan.

Uitslag A-klasse: 1. Pim van der Marel (Lierop) 2. Kelvin van den Dool (Hoogblokland) 3. Kjell Roerbag (Vuren) 4. Max de Jong (Giessenburg) 5. Jesse Bikker (Hoogblokland).

C-klasse (Dames): Een vast stramien als het gaat om de overwinning. Noa Stolk is op haar jonge leeftijd steeds de sterkste in deze competitie. Ook Dieke van Wilgen deed wat van haar verwacht werd en eindigde als tweede. Larissa Mesker reed een goede wedstrijd en mocht voor het eerste op het podium plaatsnemen.

Uitslag C-klasse: 1. Noa Stolk (Nieuwendijk) 2. Dieke van Wilgen (Arkel) 3. Larissa Mesker (Noordeloos).

De organisatie kan terugzien op een zeer geslaagd evenement met veel tevreden deelnemers en publiek. Hartelijk dank aan de vele vrijwilligers en sponsors die hieraan hebben meegewerkt.

Volgende wedstrijd: Nieuwpoort 25-11-2017

Voor volledige uitslagen en klassementen zie Wintercompetitie

Voor een visuele terugblik zie Foto’s

Leave a Reply

   Banner     Banner