Wintercompetitie Ottoland – verslag

17:17 01-20-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

Eindelijk. . . . een wintercompetitie wedstrijd onder winterse omstandigheden. Ramen krabben voor vertrek en op naar de Slingelandse Plassen in Goudriaan. Bij aankomst was het grasland rondom de plassen nog wit bevroren en wat zag het er mooi uit in de ochtendzon! Een genot om hier te vertoeven en nog mooier als je als deelnemer aan de start mag staan bij dit mooie evenement.

Het Ottolandse comité had gezorgd voor een zeer gevarieerd parcours met grasstroken, bospaden, zandpassages langs het strand, verharde stroken en een uitdagende passage door een diepe droge sloot. En natuurlijk ontbrak ook de tent met uitgebreide horeca niet, waar de deelnemers konden inschrijven en na afloop napraten en bijtanken. 

A-klasse  (Licentiehouders – 27 deelnemers): Het leek de grote dag te worden van Bart van den Berg. Zijn eerste overwinning in de historie van de wintercompetitie lag in het verschiet. Vanaf de start bepaalde hij het tempo en er was niemand die hem kon bijbenen. Ando Overbeek en Ruben Nederveen voerden een mooie strijd om de tweede plaats en daarachter volgden op enige afstand Mika Bouman, Tijmen Pesselse, Barry Mostert en Pieter Wonink. Bart van den Berg had voldoende voorsprong om in eigen tempo naar de finish te rijden tot twee ronden voor de finish de lucht langzaam uit zijn achterband verdween. Na een noeste inspanning met een handpomp kon hij zijn weg op de vijfde plaats vervolgen met een achterstand van 30 seconden op Overbeek en Nederveen. De turbo werd nog eens aangezet maar de tijd was tekort om nog een podiumplaats te bereiken. Vlak achter Mika Bouman bereikte Bart van den Berg de vierde plaats. Intussen was Ando Overbeek als winnaar over de streep gegaan met Ruben Nederveen als mooie tweede.

Uitslag A-klasse: 1. Ando Overbeek (Schoonhoven) 2. Ruben Nederveen (Hardinxveld) 3. Mika Bouman (Rijswijk) 4. Bart van den Berg (Wijngaarden) 5. Tijmen Pesselse (Giessenburg).

Klassement A-klasse:  1. Jesse Bikker (Hoogblokland) 2. Ando Overbeek (Schoonhoven) 3. Mika Bouman (Rijswijk) 4. Bart van den Berg (Wijngaarden) 5. Wim de Bruin (Hardinxveld).

 

B-klasse (Recreanten – 86 deelnemers): Ook in deze categorie een grote pechvogel.  Adriaan Brandwijk was de enige die vanuit de start in het wiel van Fausto van Tuyl kon blijven. Getweeën leken ze voor de winst te gaan, tot een gebroken ketting de ambities van Brandwijk teniet deed. Fausto van Tuyl kon verder onbedreigd naar de finish rijden en verstevigde zijn leiderspositie in het klassement.  Schaatser André Baas voelde zich goed thuis in het winterse landschap en kwam langzaam maar zeker naar de tweede plaats. Senna Middelkoop bereikte opnieuw een derde plaats en kon Bart Wolthuis en Edwin de Ruijter achter zich houden.

Uitslag B-klasse: 1. Fausto van Tuyl (Nieuwaal) 2. André Baas (Alblasserdam) 3. Senna Middelkoop (Gorinchem) 4. Bart Wolthuis (Hank) 5. Edwin de Ruijter (Giessenburg).

Klassement B-klasse: 1. Fausto van Tuyl 2. Tim van Lopik (Gorinchem) 3. Edwin de Ruijter 4. Bart Wolthuis 5. Adriaan Brandwijk (Molenaarsgraaf).

 

BM-klasse (Recreanten 45+ jaar – 48 deelnemers): Hier werd de show gestolen door klassementsleider Ron Timmer. In zijn blauw/oranje leiderstrui reed hij al snel naar de leiding en leek onbedreigd te gaan winnen. Plotseling klonk door de microfoon dat Timmer zijn zadel was verloren. Normaal denk je dan dat het afgelopen is, maar hij ging onverstoord verder staande op de pedalen met een gevaarlijk uitstekende zadelpen achter zich. Het tempo werd hierdoor wel minder zodat Gerrit van Os weer kon aansluiten. Timmer verzette zich tot het uiterste maar moest toch de overwinning aan Van Os laten. Marinus de Vries knokte zich naar de derde plaats ten koste van Peter Buitendijk en Jan-Piet Bikker.

Uitslag BM-klasse: 1. Gerrit van Os (Kaatsheuvel) 2. Ron Timmer (Schelluinen) 3. Marinus de Vries (Zeist).

Klassement BM-klasse: 1. Ron Timmer 2. Marinus de Vries 3. Gerrit van Os.

 

C-klasse (Dames – 15 deelnemers): Noa Stolk liet zien wat het effect is van een paar weken goed trainen en uitrusten. Ze won deze keer met overmacht. Dieke van Wilgen moest deze keer genoegen nemen met de tweede plaats. Ze werd op afstand gevolgd door Geerie de Bruin , Wilma Korevaar (Groot-Ammers) en Larissa Mesker (Noordeloos).

Uitslag C-klasse: 1. Noa Stolk (Nieuwendijk) 2. Dieke van Wilgen (Arkel) 3. Geerie de Bruin (Hardinxveld)

Klassement C-klasse: 1. Dieke van Wilgen 2. Noa Stolk 3. Larissa Mesker.

 

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 23 deelnemers): Op dit snelle parcours ontstond een mooie strijd tussen Nick Klijn en Christiaan van Rees. Klijn bood goed partij en Van Rees moest tot het uiterste gaan, ten koste van enkele schuivers op de gladde stroken. Uiteindelijk was Christiaan van Rees toch weer de snelste en Nick Klijn moest tevreden zijn met zijn tweede plaats. Klassementsleider Rowan van Oord verdedigde zijn positie met een derde plaats. Bij de meisjes behaalde Demie Nuyten haar tweede overwinning in de wintercompetitie.

Uitslag D-klasse:

Jongens: 1. Christiaan van Rees (Groot-Ammers) 2. Nick Klijn (Leerdam) 3. Rowan van Oord (Hank)

Meisjes: 1. Demie Nuyten (Heinkenszand) 2. Rosalie de Haas (Pijnacker) 3. Melanie Bron (Schelluinen)

Klassement D-klasse:

Jongens: 1. Rowan van Ooord 2. Nick Klijn 3. Feiko van der Dussen (Arkel)

Meisjes: 1. Lise Korf (Leerdam) 2. Melanie Bron 3. Demie Nuyten

 

E-klasse (Jeugd 11/12 jr – 34 deelnemers): Even een slippertje van Rick Versloot in de eerste ronde, maar dat deerde hem niet. Rick reed onbedreigd naar zijn zesde overwinning in deze competitie. Stijn van Wingerden moest Robin van Bruggen laten gaan, maar bleef knap voor op Bjorn van Waardenburg (Rhoon) en Daan Hartog (Giessenburg). Bij de meisjes was Elena Poppelaars opnieuw de winnares.

Uitslag E-klasse:

Jongens: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2. Robin van Bruggen (Ridderkerk) 3. Stijn van Wingerden (Hardinxveld)

Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem) 3. Jiska Verspuij (Noordeloos)

Klassement E-klasse:

Jongens: 1. Rick Versloot 2. Stijn van Wingerden 3. Robin van Bruggen

Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem) 3. Jiska Verspuij (Noordeloos)

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 45 deelnemers):  Opnieuw een podiumplaats voor JvA renner Darian Groeneveld die Xander van Waardenburg en Maurice Verhoeven voor moest laten gaan. Isis Versluis werd tweede bij de meisjes.

Uitslag F-klasse:

Jongens: 1. Xander van Waardenburg (Rhoon) 2. Maurice Verhoeven (Kaatsheuvel) 3. Darian Groeneveld (Rijswijk)

Meisjes: 1. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 2. Isis Versluis (Meerkerk) 3. Jil Koot (Rotterdam)

Klassement F-klasse:

Jongens: 1. Maurice Verhoeven 2. Bas Herman (Nootdorp) 3. Xander van Waardenburg

Meisjes: 1. 1. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 2. Isis Versluis (Meerkerk) 3. Jil Koot (Rotterdam)

 

G-klasse (Jeugd 6/8 jr – 29 deelnemers): Ferno Verhoeven gaf in zijn leiderstrui geen kans aan de concurrentie en reed overtuigend naar de eerste plaats. Niek Wolthuis moest tevreden zijn met de tweede plaats voor Erik Bikker. Bij de meisjes reed Imke van Houwelingen naar een mooie overwinning voor Nikita Verhoeven. Julia Herman slipte na de start en eindigde toch nog knap als derde.

Uitslag G-klasse:

Jongens: 1. Ferno Verhoeven( Kaatsheuvel) 2. Niek Wolthuis (Hank) 3. Erik Bikker (Rotterdam).

Meisjes: 1. Imke van Houwelingen (Hardinxveld) 2. Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel) 3. Julia Herman (Nootdorp)

Klassement G-klasse:

Jongens: 1. Ferno Verhoeven 2. Erik Bikker 3. Niek Wolthuis

Meisjes: 1. Julia Herman 2. Nikita Verhoeven 3. Imke van Houwelingen

 

We hebben voluit kunnen genieten van deze achtste etappe en zien uit naar de laatste wedstrijd in Arkel op 2 februari waar we deze jaargang van de Wintercompetitie zullen afronden.

Dank aan het comité en de vele vrijwilligers voor het organiseren van dit evenement op deze mooie locatie. 

Voor complete uitslagen en klassementen zie onder knop Wintercompetitie en voor een visuele terugblik ga naar de knop Foto’s.

Leave a Reply

   Banner     Banner