Wintercompetitie Ottoland – verslag

12:31 01-21-2018 - By Jan de Bruin - View Comments

Het waren zaterdag gure omstandigheden aan de Slingelandse Plassen in Goudriaan. De regen van de afgelopen dagen zorgde op de drassige ondergrond voor de nodige modder zodat we weer konden genieten van een echte Alblasserwaardse crosswedstrijd. Het comité Ottoland had een prachtig parcours uitgezet en een grote tent waar men zich tegoed kon doen aan drank en spijs. Een dubbele passage over het strand gaf het publiek het nodige vertier. Ondanks de minder prettige weersomstandigheden verschenen toch nog 268 renners aan de start.

G-klasse (Jeugd 6/8 jr – 39 deelnemers): Steff de Bruijn liet zien dat hij de beste is in deze categorie en won voor de zesde keer in deze competitie. Morris van der Dussen werd opnieuw tweede. Brett Timmer reed in een lange inhaalrace naar de derde plaats en versloeg Cas Poppelaars en Lucas van Pelt. Isis Versluis ging als zesde over de streep en klasseerde zich als eerste meisje.

Uitslag G-klasse:

Jongens: 1.  Steff de Bruijn (Oud-Beijerland) 2. Morris van der Dussen (Arkel) 3. Brett Timmer (Papendrecht).

Meisjes: 1. Isis Versluis (Meerkerk) 2. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 3. Noortje van Vuren (Hardinxveld).

Klassement G-klasse

Jongens: 1. Steff de Bruijn (Oud-Beijerland) 2. Morris van der Dussen (Arkel) 3. Lucas van Pelt (Giessenburg).

Meisjes: 1. Isis Versluis (Meerkerk) 2. Rosalie Verbruggen (Ridderkerk) 3. Maud Gielen (Oosterhout)

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 35 deelnemers): Ook hier het vaste beeld, Rick Versloot won met overmacht zijn zesde wedstrijd op rij. Joris Peursum hield vast aan de tweede plaats en Tim Verwolf werd verrassend derde. Luuk Wolthuis eindigde als vierde. Jiska Verspuij reed een goede wedstrijd en versloeg Michelle Druif bij de meisjes.

Uitslag F-klasse:

Jongens: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2. Joris Peursum (Hardinxveld) 3. Tim Verwolf (Langerak)

Meisjes: 1. Jiska Verspuij (Noordeloos) 2. Michelle Druif (Zoetermeer) 3. Nora van der Dussen (Arkel).

Klassement F-klasse:

Jongens: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2. Joris Peursum (Hardinxveld) 3. Daan Hartog (Giessenburg).

Meisjes: 1. Jiska Verspuij (Noordeloos) 2. Michelle Druif (Zoetermeer) 3. Nora van der Dussen (Arkel).

E-klasse (Jeugd 11/12 jr – 23 deelnemers): Joas Houweling gaf opnieuw een demonstratie van overmacht en verstevigde zijn positie in het klassement. Matthijs Bink was deze keer sterker dan Evan Terlouw. Stijn van Wingerden en Feiko van der Dussen eindigden als vierde en vijfde.

Bij de meisjes ging Elena Poppelaars opnieuw met de handen in de lucht over de streep.

Uitslag E-klasse:

Jongens: 1 Joas Houweling (Gorinchem) 2. Matthijs Bink (Rijen) 3. Evan Terlouw (Hoogblokland)

Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem) 3. Lotte Griep (Oosterhout)

Klassement E-klasse:

Jongens: 1. Joas Houweling (Gorinchem) 2. Matthijs Bink (Rijen) 3. Victor-Hugo Brenders (Dongen)

Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Merel Hartog (Giessenburg) 3. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem).

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 24 deelnemers): Als Jens Bassa geen pech heeft is hij altijd favoriet. Deze keer ging het goed, hij nam meteen de leiding en werd niet meer teruggezien. Hij staat nu ook eerste in het klassement. Jelmer Bos volgde strak in het wiel van Levi Terlouw die tweede werd. Op enige achterstand reden Reno Oerlemans en Jelle den Hartog naar de vierde en vijfde plaats.

Bij de meisjes wist Geerie de Bruin verrassend te winnen van klassementsleider Fenna Hoegee.

Uitslag D-klasse:

Jongens: 1. Jens Bassa (Noordeloos) 2. Levi Terlouw (Hoogblokland) 3. Jelmer Bos (Giessenburg)

Meisjes: 1. Geerie de Bruin (Hardinxveld) 2. Fenna Hoegee (Giessen) 3. Lisa Korf (Leerdam)

Klassement:

Jongens: 1. Jens Bassa (Noordeloos) 2. Levi Terlouw (Hoogblokland) 3. Jelmer Bos (Giessenburg)

Meisjes: 1. Fenna Hoegee (Giessen) 2. Geerie de Bruin (Hardinxveld) 3. Lise Korf (Leerdam).

B-klasse (Receanten  - 101 deelnemers): Koen van Wijngaarden had niet zijn beste dag en verloor met zijn vierde plaats de leiderstrui. Leon Slinger houdt wel van natte omstandigheden en herhaalde zijn overwinningen van Bleskensgraaf en Groot-Ammers.  Datzelfde geldt voor schaatser André Baas die als tweede eindigde. Adriaan Brandwijk was ook in zijn element en mocht als derde op het podium plaats nemen.  Theo Verspuij en Wouter de Bruin deden het weer goed met een vijfde en zesde plaats.

Uitslag B-klasse: 1.Leon Slingerland (Schoonhoven) 2. André Baas (Alblasserdam) 3. Adriaan Brandwijk (Molenaarsgraaf) 4. Koen van Wijngaarden (Giessenburg) 5. Theo Verspuij (Noordeloos).

Klassement B-klasse: 1. Leon Slingerland (Schoonhoven) 2. Koen van Wijngaarden (Giessenburg) 3. Erik van Zanten (Hardinxveld) 4. Jacco van Mastrigt (Nieuwendijk) 5. Theo Verspuij (Noordeloos).

C-klasse (Dames – 7 deelnemers): Slechts weinig dames aan de start deze keer, maar toch een mooie strijd. De jonge Dieke van Wilgen reed naar haar tweede overwinning en staat nu met evenveel punten als Noa Stolk aan de leiding van het klassement. Riikka Vreeswijk-Kelja handhaafde zich op de tweede plaats voor Noa Stolk.

Uitslag C-klasse: 1. Dieke van Wilgen (Arkel) 2. Riikka Vreeswijk-Kelja (Gorinchem) 3. Noa Stolk (Nieuwendijk).

Klassement C-klasse: 1. Dieke van Wilgen (Arkel) 2. Noa Stolk (Nieuwendijk) 3. Riikka Vreeswijk-Kelja (Gorinchem).

A-klasse (Licentiehouders – 39 deelnemers): Max de Jong nam de leiding met Max van Hoorne in zijn wiel. Het leek een zware strijd te worden tussen deze twee kemphanen, maar al spoedig bleek De Jong over meer inhoud te beschikken. Hij legt hiermee meteen een claim op de eindoverwinning. Tijmen Pesselse reed een sterke wedstrijd maar moest terdege rekening houden met zijn vader Bert die hem kort op de hielen zat. Bart van den Berg bleef gas geven tot  het einde en reed naar de vierde plaats ten koste van Bert Pesselse. De plaatsen 6 t/m 10 werden ingenomen door Niels Bongers, Julian Vlasblom, Barry Mostert, Pieter Wonink en Kjell Roerbag.

Uitslag A-klasse: 1. Max de Jong (Giessenburg) 2. Max van Hoorne (Noordeloos) 3. Tijmen Pesselse (Giessenburg) 4. Bart van den Berg (Wijngaarden) 5. Bert Pesselse (Giessenburg).

Klassement A-klasse: 1. Max de Jong (Giessenburg) 2. Bart van den Berg (Wijngaarden) 3. Tijmen Pesselse (Giessenburg)  4. Niels Bongers (Giessenburg) 5. Kjell Roerbag (Vuren).

We kunnen terugzien op een prachtig evenement met dank aan de organisatie en vrijwilligers.

De laatste wedstrijd van de wintercompetitie vindt plaats op het clubparcours in Arkel op 3 februari.

Voor complete uitslagen en klassementen: zie knop Wintercompetie

Voor een visuele terugblik: zie knop Foto's

Leave a Reply

   Banner     Banner