Wintercompetitie Noordeloos – verslag

8:51 10-23-2017 - By Jan de Bruin - View Comments

Op zaterdag 21 oktober 2017 ging de wintercompetitie weer van start. Noordeloos was als eerste aan de beurt in een reeks van 9 lokale wedstrijden. Met in totaal 373 deelnemers blijft deze competitie ongekend populair. De omstandigheden waren perfect, een prachtig uitgestrekt parcours met gevarieerde uitdagingen en ideaal weer voor de tijd van het jaar.

G-klasse (6 t/m 8 jaar - 32 deelnemers): Als eerste mocht de jongste categorie van start gaan.  Zelfs in deze categorie weten de deelnemers van verre de wintercompetitie te vinden.  Mooi om te zien hoe deze kinderen dapper op hun kleine fietsjes de strijd aangaan. Morris van der Dussen (Arkel) was met een derde plaats de eerste Jan van Arckel renner achter Steff de Bruijn (Oud-Beijerland) en Brett Timmer (Papendrecht).

Uitslag: G-klasse:

Jongens: 1. Steff de Bruijn (Oud-Beijerland), 2. Brett Timmer (Papendrecht), 3. Morris van der Dussen (Arkel).

Meisjes: 1. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) , 2. Maud Gielen (Oosterhout), 3. Febe van Wingerden (Hardinxveld).

F-klasse (9/10 jaar – 44 deelnemers): Hier liet Giessenburger Daan Hartog vanaf het begin zien wat hij van plan was. In zijn rood-wit-blauwe kampioenstrui nam hij direct de leiding en bleef tot het einde voorop. Luuk Wolthuis (Hank) volgde keurig op de tweede plaats en hield Tim Bennis (Den Haag) op de derde plaats.

Uitslag F-klasse:

Jongens: 1. Daan Hartog (Giessenburg), 2. Luuk Wolthuis (Hank), 3. Tim Bennis (Den Haag).

Meisjes: 1. Michelle Druif (Zoetermeer), 2. Jiska Verspuij (Noordeloos), 3. Nora van der Dussen (Arkel)

E-klasse (11/12 jaar – 34 deelnemers): In deze categorie eindigden 3 leden van Jan van Arckel op het podium. Joas Houweling (Gorinchem) begon de competitie met een mooie overwinning, Evan Terlouw (Hoogblokland) werd tweede en Dion Somp (Hoornaar) reed naar een keurige derde plaats.

Uitslag E-klasse:

Jongens: 1. Joas Houweling (Gorinchem), 2. Evan Terlouw (Hoogblokland), 3. Dion Slomp (Hoornaar).

Meisjes: 1. Merel Hartog (Giessenburg), 2. Lotte Griep (Oosterhout), 3. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem)

D-klasse (13/14 jaar – 26 deelnemers): In de oudste categorie gaat het er al serieus aan toe en lijkt het soms niet meer op een jeugdwedstrijd. Jelle den Hartog had een goede start en reed voor het eerst van zijn leven naar een overwinning in de wintercompetitie. Levi Terlouw (Hoogblokland) volgde met een tweede plaats het voorbeeld van zijn broer Evan en hield de sterke Jelmer Bos (Giessenburg) van de derde plaats.

Uitslag D-klasse:

Jongens: 1. Jelle den Hartog (Hoornaar), 2. Levi Terlouw (Hoogblokland), 3. Jelmer Bos (Giessenburg).

Meisjes: 1. Fenna Hoegee (Giessen), 2. Lise Korf (Leerdam), 3. Geerie de Bruin (Hardinxveld).

B-klasse (Recreanten – 162 deelnemers): De startlocatie was amper groot genoeg om alle deelnemers te kunnen bergen. Goed dat de startvolgorde al was bepaald in de Biesbosch tijdrit, wie achteraan stond had bij de start al bijna een minuut achterstand. Plezier staat in deze categorie voorop, zowel voor de deelnemers als het publiek. Het was een lust om zo’n lang kleurig lint over het groene gras te zien bewegen. Het zag er lang naar uit dat Jacco van Mastrigt (Nieuwendijk) aan het langste eind zou trekken, maar in de laatste ronde wist de ervaren Jeroen Nouwens (Schijndel) met de laatste krachtsinspanning de overwinning te pakken. Koen van Wijngaarden (Giessenburg) werd keurig derde, voor Erik van Zanten (Hardinxveld) en Marc van Meel (Nieuwendijk).

Uitslag B-klasse: 1. Jeroen Nouwens ( Schijndel), 2. Jacco van Mastrigt (Nieuwendijk), 3. Koen van Wijngaarden (Giessenburg).

C-klasse (Dames – 17 deelnemers) Ook bij de dames komen steeds meer enthousiaste deelnemers aan de start. Vorig jaar was Riikka Vreeswijk Kelja nog te sterk voor de opkomende jeugd, maar deze keer had ze met geduchte tegenstand te maken. Noa Stolk reed vol overtuiging in haar mooie rood-wit-blauwe shirt naar de eerste plaats en Dieke van Wilgen (Arkel) volgde keurig als tweede. Riikka Vreeswijk-Kelja mocht als derde op het podium  plaatsnemen.

Uitslag C-klasse:  1. Noa Stolk (Nieuwendijk), 2. Dieke van Wilgen (Arkel), 3. Riikka Vreeswijk-Kelja (Gorinchem).

A-klasse (Licentiehouders – 58 deelnemers):  Het deelnemersveld stond garant voor een mooie wedstrijd. Als we achteraf de uitslag bekijken zien we bij de eerste tien allemaal renners die stuk voor stuk een wedstrijd kunnen winnen. En natuurlijk kan er maar één de beste zijn. Zo dacht Max van Hoorne (Noordeloos) er ook over en hij bepaalde vanaf het begin het hoge tempo van de groep. De taaie Jesse Bikker (Hoogblokland) bleef tot het einde achtervolgen maar kwam op de streep een paar seconden tekort. Marathon kampioen Wim de Bruin (Hardinxveld) vulde het podium op de derde plaats. Een flitsende start van de competitie met concurrentie op hoog niveau. We kijken nu al uit naar het vervolg.

Uitslag A-klasse: 1. Max de Jong (Noordeloos), 2. Jesse Bikker (Hoogblokland), 3. Wim de Bruin (Hardinxveld).

Hartelijk dank aan de organisatie en vele vrijwilligers voor dit geslaagde evenement.

Volgende wedstrijd: Giessenburg 4-11-2017

Voor complete uitslagen zie Wintercompetitie

Voor een visuele terugblik zie Foto’s

Leave a Reply

   Banner     Banner