Wintercompetitie Nieuwpoort – Verslag

19:32 11-21-2021 - By Jan de Bruin - View Comments

Onder de huidige situatie met aangescherpte Corona maatregelen was het spannend of de Wintercompetitie wedstrijd in Nieuwpoort kon doorgaan. Gelukkig ging het sein op groen, echter zonder horeca en zonder publiek met uitzondering van helpers en begeleiders. De renners waren maar wat blij dat het kon doorgaan en ze stonden weer in groten getale aan de start.

De stadswallen van Nieuwpoort bieden zonder extra voorzieningen al een prachtig decor voor een dergelijk evenement. De organisatie had met rood-witte linten een mooie route uitgezet langs de Lek  met passages langs rietkragen en bosschages en een uitstapje naar het natte zand. Niemand had zin in een nat pak, want de meeste renners kozen voor een omweg langs de rand van het strand. Het weer van de laatste dagen zorgde voor een droog parcours waarop de temporijders hun hart konden ophalen. Uiteindelijk bleek het toch voor elke categorie een zware wedstrijd, aan de finish lag menige deelnemer gevloerd in het gras om bij te komen.

 

A-klasse (Licentiehouders): 

Bij de A-klasse kwam Lennart van Houwelingen voor het eerst in de competitie. Een bronzen plak op het NK-Marathon gaf hem veel vertrouwen en hij nam dan ook direct de leiding. Met een strak tempo probeerde hij de concurrentie af te troeven, maar daar wilde klassementsleider Wim de Bruin niet aan toegeven. De twee specialisten op de lange afstand maakten er een mooie strijd van en hielden het spannend tot het einde. Wim de Bruin kwam als eerste over de finish en verstevigde hiermee zijn positie in het klassement. Kelvin van den Dool begon onopvallend midden in de groep, maar bereikte met een vast tempo de derde plaats zodat drie JvA renners het podium vulden.

Uitslag A-klasse: 1. Wim de Bruin (Hardinxveld) 2. Lennart van Houwelingen (Hardinxveld)  3. Kelvin van den Dool (Hoogblokland).

 

B-klasse (Recreanten tot 45 jr): 

Matthias Hoogendoorn leek met twee overwinningen onbedreigd het klassement aan te voeren, maar deze keer kreeg hij het zwaar te verduren met de groeiende groep deelnemers uit Molenaarsgraaf. Manoah de Groot zat meteen op het vinkentouw en ook Adriaan Brandwijk wist zich naar de kopgroep toe te werken en aan te klampen. In de laatste ronde moest Matthias Hoogendoorn tot het uiterste gaan voor een zwaarbevochten derde overwinning op rij.

Uitslag B-klasse: 1. Matthias Hoogendoorn (Groot-Ammers) 2. Manoah de Groot (Molenaarsgraaf) 3. Adriaan Brandwijk (Molenaarsgraaf).

 

B-Masters (Recreanten 45+): 

Hier gebeurde iets opmerkelijks. De sterke Ron Timmer bleek ook zijn zwakke momenten te hebben. Deze keer reed hij niet van voren, maar op duidelijke afstand van twee koplopers toch nog op een mooie derde plaats. Rien van der Dussen nam het initiatief en de ervaren Bert Pesselse was er als de kippen bij om zijn spoor te volgen. Bert bleef heel attent volgen en het wachten was op een list om de overwinning binnen te halen. Die list was niet nodig, want Rien kwam in de laatste ronde ongelukkig in aanvaring met een achterblijver. Bert was gevlogen en bezorgde zichzeld een prachtig cadeau op zijn 60e verjaardag. Proficiat! Rien van der Dussen neemt de leiderstrui over van Ron Timmer.

Uitslag B-Masters: 1. Bert Pesselse (Giessenburg) 2. Rien van der Dussen (Meerkerk) 3. Ron Timmer (Schelluinen).

 

C-klasse (Dames):

Ook bij de dames een andere uitslag dan de twee vorige keren. Op dit snelle parcours was Dieke van Wilgen deze keer de sterkste. Elena Poppelaars handhaafde zich als tweede en behoudt de leiding in het klassement. Geerie de Bruin werd derde ten koste van Noa Stolk.

Uitslag C-klasse: 1. Dieke van Wilgen (Arkel)  2. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 3. Geerie de Bruin (Hardinxveld).

Uitslagen Jeugd categorieën:

D-klasse jongens: 1. Robin van Bruggen (Ridderkerk) 2. Tim Verwolf (Langerak) 3. Jurgen den Harden (Maassluis)

D-klasse meisjes: 1. Jiska Verspuij (Noordeloos)

E-klasse jongens: 1. Andreas van de Streek (Ottoland) 

E-klasse meisjes: 1. Isis Versluis (Meerkerk) 

F-klasse jongens: 1. Erik Bikker (Rotterdam)  2. Niek Wolthuis (Hank) 3. Max van Kolfschoten (Giessenburg)

F-klasse meisjes: 1. Marit Elgersma (Waspik) 2. Lara Koornstra (Naaldwijk) 3. Agnes Koorevaar (Ottoland)

G-klasse jongens: 1. Thijs van der Worm (Poeldijk)  2. Jeftha Schild (Hardinxveld) 3. Senna de Nooijer (Oosterhout)

G-klasse meisjes:  1. Zoë van Waardenburg 2. Saar van Doesburg (Giessenburg) 3. Anouk Elgersma (Waspik)

 

Hartelijk dank aan het organisatiecomité en alle vrijwilligers, des te meer om het onder deze speciale omstandigheden te realiseren.

Volledige uitslagen en klassementen: binnenkort te zien onder Wintercompetitie.

Voor een terugblik ga naar de knop Foto’s.

Volgendenwedstrijd: IJs- en weder dienende op 18-12-2021 te Hoornaar.

Leave a Reply