Wintercompetitie Nieuwpoort – verslag

22:01 11-26-2017 - By Jan de Bruin - View Comments

Volgens de geschiedenis werd het stadje Nieuwpoort al in 1402 belegerd door de troepen van Jan van Arkel. Afgelopen zaterdag ging het er vredelievender aan toe. Deze keer werden de historische stadswallen veroverd door een leger enthousiaste offroad renners. Op het stalen ros werd een sportieve strijd uitgevochten. Zonder de kanonnen af te vuren werd er heel wat kruit verschoten op deze prachtige locatie.

G-klasse (Jeugd 6/8 jr – 38 deelnemers): Morris van der Dussen stond deze keer na twee overwinningen een treetje lager op het podium, maar staat nog wel eerste in het klassement. Steff de Bruijn was op dit parcours de snelste en Eh kaw ku Tun eindigde als derde. Isis Versluis was de snelste bij de meisjes.

Uitslag G-klasse

Jongens: 1. Steff de Bruijn (Oud-Beijerkand) 2. Morris van der Dussen (Arkel) 3. Eh kaw ku Tin (Arkel).

Meisjes: 1. Isis Versluis (Meerkerk) 2. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 3. Maud Gielen (Oosterhout).

 

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 44 deelnemers): Daan Hartog nam de leiding maar zag Luuk Wolthuis en Rick Versloot wegrijden. Rick reed zich in de laatste ronde los en Luuk bleef nog net voor op de aanstormende Joris Peursum die voor de tweede keer op het podium stond. Rick Versloot staat nu eerste in het klassement.

Uitslag F-klasse

Jongens: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2. Luuk Wolthuis (Hank) 3. Joris Peursum (Hardinxveld).

Meisjes: 1. Michelle Druijf (Zoetermeer) 2. Jiska Verspuij (Noordeloos) 3. Nora van der Dussen (Arkel).

 

E-klasse (Jeugd 11/12 jr – 30 deelnemers): Een demonstratie van Victor-Hugo Brenders. De kleinste van het stel, maar eenmaal op stoom is hij niet meer te houden. Joas Houweling wist lang in zijn spoor te blijven maar werd duidelijk naar de tweede plaats verwezen. Stijn van Wingerden miste het podium ten faveure van Quinn van der Waal. Joas Houweling blijft leider in het klassement. Elena Poppelaars ging als eerste meisje dolblij over de streep.

Uitslag E-klasse

Jongens: 1. Victor-Hugo Brenders (Dongen) 2. Joas Houweling (Gorinchem) 3. Quinn van der Waal (Oosterhout)

Meisjes: 1. Elena Poppeaars (Sleeuwijk) 2. Merel Hartog (Giessenburg) 3. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem).

 

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 28 deelnemers): Eindelijk succes voor Jens Bassa, die in de vorige wedstrijden steeds door pech werd achtervolgd. De concurrentie kwam van Christiaan van Rees die voor het eerst in de competitie verscheen. Gestart in de achterhoede rukte hij steeds verder op, maar Jens Bassa was gevlogen en liet zich niet verrassen. Jelmer Bos bleef voor op Levi Terlouw en Stijn Vrooman en mocht het podium compleet maken. Levi Terlouw blijft leider in het klassement. Bij de meisjes reed Rosanne van Rees net als haar broer naar een mooie tweede plaats, maar moest haar meerdere erkennen in Fenna Hoegee.

Uitslag D-klasse

Jongens: 1. Jens Bassa (Noordeloos) 2. Christiaan van Rees (Groot-Ammers) 3. Jelmer Bos (Giessenburg).

Meisjes: 1. Fenna Hoegee (Giessen) 2. Rosanne van Rees (Groot-Ammers) 3. Lise Korf (Leerdam).

 

B-klasse (Recreanten – 155 deelnemers): Het was weer een mooi gezicht om zoveel renners over het parcours te zien bewegen. Vooral het dalletje gaf een mooi uitzicht op de grote massa die als mieren langs de linten krioelden. Al met al was er ruimte genoeg, ieder rijdt zijn eigen tempo en vindt al snel zijn plaats in het peloton. Al snel kwamen de kanshebbers naar voren en bleek Jacco van Mastrigt deze keer de beste. Erik van Zanten verdedigde zijn leiderspositie en eindigde als tweede. Koen van Wijngaarden had een goede eindfase en vocht zich naar de derde plaats vóór Leon Slingerland en John Hakkesteeg.

Uitslag B-klasse: 1. Jacco van Mastrigt (Nieuwendijk) 2. Erik van Zanten (Hardinxveld) 3. Koen van Wijngaarden (Giessenburg).

Klassement: 1. Erik van Zanten, 2. Jacco van Mastrigt, 3. Koen van Wijngaarden.

A-klasse (Licentiehouders – 61 deelnemers): De favorieten Kelvin van den Dool en Pim van der Marel dachten misschien samen voor de overwinning te rijden, maar dat pakte anders uit. Achter in het veld startte Christian de Graaff, Nederlands MTB kampioen marathon 30+. Al spoedig kwam deze zeer ervaren renner in de buurt van de kopgroep en zorgde voor de nodige spanning.

Naar het einde toe moest Kelvin van den Dool toegeven op Pim van der Marel die op zijn tweede overwinning leek af te gaan. Echter, de sterke Christian de Graaff sloot in de laatste ronde aan en ging met een meter voorsprong over de streep. Antonie van Noppen, Max de Jong en Bart van de Berg reden een goede wedstrijd en eindigden bij de eerste zes.

Kelvin van den Dool s aanvoerder van het voorlopig klassement, maar de strijd is nog lang niet gestreden. We zien nu al uit naar de volgende wedstrijd op een nieuw parcours in Bleskensgraaf.

Uitslag A-klasse: 1. Christian de Graaff (Rijswijk) 2. Pim van der Marel (De Lier) 3. Kelvin van den Dool

Klassement: 1. Kelvin van den Dool (Hoogblokland) 2. Wim de Bruin (Hardinxveld) 3. Max de Jong (Giessenburg).

C-klasse (Dames – 14 deelnemers): Dieke van Wilgen heeft haar welverdiende overwinning te pakken. Na drie podiumplaatsen nu eindelijk op de hoogste trede. Klassementsleidster Noa Stolk moest deze keer genoegen nemen met de tweede plaats en Riikka Vreeswijk-Kelja werd derde.

Uitslag C-klasse: 1. Dieke van Wilgen (Arkel) 2. Noa Stolk (Nieuwendijk) 3. Riikka Vreeswijk-Kelja (Gorinchem).

Klassement: 1. Noa Stolk, 2. Dieke van Wilgen, 3. Riikka Vreeswijk-Kelja.

Dank aan Stichting Sportevenementen Nieuwpoort/Langerak en de vele vrijwilligers voor het organiseren van dit zeer geslaagde evenement.

Volgende wedstrijd: Bleskensgraaf 9-12-2017

Voor complete uitslagen en klassementen: ga naar Wintercompetitie

Voor een terugblik; ga naar Foto’s

 

Leave a Reply

   Banner     Banner