Wintercompetitie Hoornaar – verslag

22:49 12-19-2021 - By Jan de Bruin - View Comments

Zaterdag 18 december is de Wintercompetitie voortgezet in Hoornaar. De leden van IJsclub Juliana hebben als organiserend comité een gevarieerd parcours uitgezet rondom zwembad De Donk met daarnaast een deel draaien en keren tussen de rood/witte linten in het grasland. Er waren twee zaterdagen besteed om de route rondom De Donk toegankelijk te maken. Het is de moeite waard geweest, de renners hebben genoten van heerlijke wedstrijden op een zwaar en afwisselend parcours.
Het was na vier weken weer de eerste wedstrijd na Nieuwpoort, nog steeds midden in het corona tijdperk. Dat betekende: geen publiek en geen horeca, een aderlating voor de organisatie. Helpers, EHBO ‘ers en begeleiders van de jeugd waren wel welkom.

Het aantal deelnemers bleef met 261 iets achter op het gemiddelde van 319 over de afgelopen vier wedstrijden.

De zware bewolking en enigszins vochtige lucht leken niet zo aantrekkelijk, maar uiteindelijk was het prima weer om te sporten.

 

A-klasse (licentiehouders – 33 deelnemers )

Het klassement van de A-klasse wordt na Hoornaar nog steeds aangevoerd door Wim de Bruin die alle keren als eerste of tweede eindigde. De concurrentie kwam in de voorgaande wedstrijden van de Belg Bram Tiesters en Lennart van Houwelingen, die niet de gehele competitie meerijden. Deze keer kreeg De Bruin te maken met een uitstekende Ruben Nederveen die meteen het initiatief nam. Samen reden ze voor de rest uit en wisselden regelmatig van positie. Op het gras was Ruben de betere, rondom Den Donk nam Wim het heft in handen. Het bleef spannend tot de laatste ronde en het was Ruben Nederveen die naar zijn eerste overwinning reed. Achter dit duo een soortgelijke strijd tussen Mika Bouman en Carlo van den Berg met Bouman als winnaar. Jens van den Dool verscheen voor het eerst in de competitie en eindigde als vijfde.

Uitslag: 1. Ruben Nederveen (Hardinxveld) 2. Wim de Bruin (Hardinxveld)  3. Mika Bouman (Rijswijk)  4. Carlo van den Berg (Maasland) 5. Jens van den Dool (Hoogblokland)

Klassement: 1. Wim de Bruin 2. Ruben Nederveen 3. Jesse Bikker

B-klasse (recreanten – 60 deelnemers)

Mees Pullen reed pas in Giessenburg zijn eerste wedstrijd en moest achteraan starten. In Nieuwpoort werd hij vierde en verdiende hiermee een betere startpositie. Met zijn veldrijfiets stoof hij in Hoornaar als een hazewind over het parcours en gaf de concurrentie geen kans. Evan Terlouw voelde zich goed en verwees klassementsleider Matthias Hoogendoorn naar de derde plaats. Adriaan Brandwijk moest de kopgroep laten gaan maar handhaafde zich keurig op de vierde plaats. De jonge Jelmer Bos eindigde keurig als vijfde.  

Uitslag: 1. Mees Pullen (Dussen) 2. Evan Terlouw (Hoogblokland) 3. Matthias Hoogendoorn (Groot-Ammers) 4. Adriaan Brandwijk (Molenaarsgraaf) 5. Jelmer Bos (Giessenburg)

Klassement: 1. Matthias Hoogendoorn 2. Evan Terlouw 3. Manoah de Groot (Molenaarsgraaf)

B-Masters (recreanten >45 jr – 61 deelnemers)

Bij de Masters maakten drie koplopers er een mooie strijd van. Ron Timmer en Bert Pesselse bepaalden grotendeels om beurten het tempo met Rien van der Dussen in hun kielzog. Het wachten was op een eindsprint, maar Pesselse kwam een beetje in de knel tussen een achterblijver en een brugleuning waardoor zijn kansen een stuk minder werden. Rien van der Dussen kon zich losmaken en kon zijn leiderspositie versterken met een tweede overwinning.  

Uitslag: 1. Rien van der Dussen (Arkel) 2. Ron Timmer (Schelluinen) 3. Bert Pesselse (Giessenburg) 4. Gerrit van Os (Kaatsheuvel) 5. Peter Mesker (Noordeloos)

Klassement: 1. Rien vn der Dussen 2. Ron Timmer 3. Bert Pesselse

C-klasse (dames – 12 deelnemers)

Elena Poppelaars is deze week opgenomen in het team van TalentNed onder leiding van Gerard Kemkes. TalentNed wil jonge talentvolle Nederlandse sporters begeleiden naar het hoogste prestatieniveau. Dat betekent dat Elena in Enschede gaat wonen, en dat ze van daaruit haar school en sportopleiding zal volgen. Dit nieuws gaf haar kennelijk extra motivatie, want ze was vandaag in Hoornaar door niemand te volgen. Dieke van Wilgen en Noa Stolk eindigden op afstand als tweede en derde.

Uitslag: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Dieke van Wilgen (Arkel) 3. Noa Stolk (Nieuwendijk) 4. Marieke van Leerdam (Meerkerk) 5. Geerie de Bruin (Hardinxveld)

Klassement: 1. Elena Poppelaars 2. Dieke van Wilgen 3. Noa Stolk

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 18 deelnemers)

Uitslag jongens : 1. Robin van Bruggen (Ridderkerk) 2. Darian Groeneveld (Rijswijk) 3. Luuk van de Biggelaar (Tilburg)

Klassement jongens: 1. Darian Groeneveld

Uitslag meisjes: 1. Jiska Verspuij (Noordeloos) 2. Britt van Stigt (Giessen) 3. Sanne Wirix (Dorst)

Klassement meisjes: 1. Jiska Verspuij

E-klasse (Jeugd 11/12 jaar – 25 deelnemers)

Uitslag jongens: 1. Steff de Bruijn (Oud-Beijerland) 2. Andreas van de Streek (Ottoland) 3. Stam Zeelenberg (’s-Gravendeel)

Klassement: 1. Andreas van de Streek

Uitslag meisjes: 1. Isis Versluis(Meerkerk) 2. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 3. Feline Steijn (Naaldwijk)

Klassement: 1. Isis Vwersluis

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 24 deelnemers)

Uitslag jongens: 1. Erik Bikker (Rotterdam) 2. Niek Wolthuis (Hank) 3. Max van Kolfschoten (Giessenburg)

Klassement: 1. Erik Bikkert

Uitslag meisjes: 1. Marit Elgersma (Waspik) 2. Mila Prins (Hnk) 3. Lauren van der Hamsvoord (Oosterhout)

Klassement: 1. Marit Elgersma

G-klasse (Jeugd 6/8 jr – 27 deelnemers)

Uitslag jongens: 1. Owen Tas (Bergschenhoek) 2. Zeb Mesker (Meerkerk) 3. Jeftha Schild (Hardinxveld)

Klassement: 1. Zeb Mesker

Uitslag meisjes: 1. Zoë vban Waardenburg (Rhoon) 2. Anouk Elgersma (Waspik) 3. Saar van Doesburg (Giessenburg).

Klassement: 1. Zoë van Waardenburg

Complete uitslagen en klassementen zijn te vinden onder de knop Wintercompetitie.

Voor een visuele nabeschouwing ga naar de knop Foto’s.

Dank aan de organisatie en vrijwilligers om onder deze omstandigheden dit evenement te laten doorgaan.

Volgende wedstrijd: Groot-Ammers 8 januari 2022 onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen.

 

Leave a Reply