Wintercompetitie Hoornaar – verslag

21:04 12-29-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

Het ijsvrij maken van de autoruiten en de rit naar Hoornaar tussen de witbevroren weilanden gaf zaterdagmorgen enigszins de sfeer van een winterse dag. 

Gewapend met een extra kledinglaag trokken we richting De Donk waar de zesde rit in de serie van de wintercompetitie werd afgewerkt.  IJsclub Juliana was goed voorbereid met een ruime verwarmde tent waar de deelnemers en toeschouwers zich konden voorzien van koek en zopie inclusief de traditionele oliebollen. 

Langs het zwembad was een uitdagend parcours uitgezet met een strand- en bospassage en aan de overzijde was een weiland volledig vol gezet met rood-witte linten. Het werd een parcours met veel draaien en keren. 

Het terrein leek goed begaanbaar maar de regen van de afgelopen periode maakte de paden op den duur steeds gladder zodat behendigheid en stuurmanskunst een grote rol gingen spelen. Na afloop gaven de renners aan dat het toch best wel een zware wedstrijd was. Zoals altijd gold ook hier dat de renners uiteindelijk bepalen hoe diep ze gaan en hoe zwaar het is. De middagzon maakte het een plezier om buiten te zijn, een verademing na zo veel natte dagen.

A-klasse (Licentiehouders – 28 deelnemers): Een snelle start van Ruben Nederveen, Mika Bouman, Wim de Bruin en Ruben van der Stelt waren voor Jesse Bikker geen belemmering om vanuit het achterveld snel naar voren te rijden. Bikker rijdt dit seizoen geen volledige competitie, maar was tot dusver bij elke deelname de beste. Ook in Hoornaar kwam hij vooraan te rijden, maar werd deze keer fel op zijn huid gezeten door Mika Bouman.  Deze lichtgewicht uit het Brabantse Rijswijk toonde zijn behendigheid op de gladde slingerpaden en daagde Jesse Bikker regelmatig uit door brutaal de koppositie over te nemen. Achter dit tweetal ging de strijd om de ereplaatsen tussen klassementsleider Ruben van der Stelt, Ruben Nederveen en Sam Stolk. Jonge talenten die kort op het vinkentouw zitten. Wim de Bruin kon zich na de  griep nog niet helemaal mengen in de strijd en moest genoegen nemen met de zesde plaats.

De koplopers hielden het spannend tot de laatste ronde. De meer ervaren Jesse Bikker  trok aan het langste eind, Mika Bouman werd voor zijn prestatie beloond met de eerste plaats in het klassement.

Uitslag A-klasse: 1. Jesse Bikker (Hoogblokland) 2. Mika Bouman (Rijswijk) 3. Ruben van der Stelt (Nieuwendijk) 4. Ruben Nederveen (Hardinxveld) 5. Sam Stolk (Nieuwendijk).

Klassement A-klasse: 1. Mika Bouman, 2. Ruben van der Styelt, 3. Wim de Bruin, 4. Ruben Nederveen, 5. Barry Mostert (Giessenburg).

B-klasse (Recreanten – 102 deelnemers): Met de start in volgorde van het klassement namen Sten Hopstaken en Fausto van Tuyl meteen de leiding. Adriaan Brandwijk klampte enige ronden bij dit duo aan en legde zo de basis voor een mooie derde plaats. Senna Middelkoop kreeg al in de eerste ronde met pech te kampen en kon niet meer meedoen voor de ereplaatsen. Daan van Vuuren vocht zich naar de vierde plaats ten koste van Bart Wolthuis. De twee koplopers waren aan elkaar gewaagd, maar op de finish was Fausto van Tuyl toch weer de snelste en verstevigde zijn leiderspositie in het klassement.

Uitslag B-klasse: 1. Fausto van Tuyl (Nieuwaal) 2. Sten Hopstaken (Noordeloos) 3. Adriaan Brandwijk (Molenaarsgraaf) 4. Daan van Vuuren (Woudrichem) 5. Bart Wolthuis (Hank).

Klassement B-klasse: 1. Fausto van Tuyl, 2. Sten Hopstaken, 3. Senna Middelkoop (Gorinchem), 4 Adriaan Brandwijk, 5. Bart Wolthuis.

BM-klasse (Masters  >45 jr - 70 deelnemers):  Bij deze categorie is weinig nieuws te melden als het gaat om de winst. Ron Timmer is onverslaanbaar en reed naar zijn zesde overwinning op rij. De strijd om de podiumplaatsen ging tussen Jan Groeneveld en Hans-Jos Liefhebber. Zonder hulp van een motorblok tussen de wielen, reed deze Dakar-held geheel op eigen kracht naar de tweede plaats.

Uitslag en Klassement Masters: 1. Ron Timmer (Schelluinen) 2. Hans-Jos Liefhebber (Giessenburg) 3. Jan Groeneveld (Sleeuwijk).

C-klasse (Dames – 9 deelnemers): Noa Stolk heeft de smaak te pakken en reed voor de tweede keer op rij naar een ruime overwinning. Dieke van Wilgen handhaafde zich met een tweede plaats aan de kop van het klassement, maar de marge is nu wel erg klein geworden. Dat belooft een spannend vervolg  van de competitie.

Uitslag C-klasse: 1. Noa Stolk (Nieuwendijk) 2. Dieke van Wilgen (Arkel) 3. Thirza Korevaar (Groot-Ammers).

Klassement C-klasse: 1. Dieke van Wilgen, 2. Noa Stolk, 3. Geerie de Bruin (Hardinxveld).

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 24 deelnemers): Dion Slomp had zijn zinnen gezet op een thuisoverwinning. Met Luuk Viveen in de kopgroep leek dit te gaan lukken, maar Bjorn van Waardenburg ging er aan de streep met de buit vandoor. Elena Poppelaars eindigde als eerste meisje op de vijfde plaats tussen de jongens.

Uitslag D-klasse Jongens: 1. Bjorn van Waardenburg (Rhoon) 2. Dion Slomp (Hoornaar) 3. Luuk Viveen (Woudrichem). Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem) 3. Jiska Verspuij (Noordeloos).

Klassement D-klasse Jongens: 1. Dion Slomp.  Meisjes: 1. Elena Poppelaars

E-klasse (Jeugd 11/12 jr – 33 deelnemers): Rick Versloot is in deze categorie een klasse apart. Als een groene hulk rijgt deze krachtpatser de overwinningen aaneen. Daan Hartog die in nationale wedstrijden regelmatig op het podium staat was ook deze keer niet in staat Rick Versloot te bedreigen. Robin van Bruggen behaalde de derde podiumplaats ten koste van Luuk Wolthuis.

Uitslag E-klasse Jongens: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2. Daan Hartog (Giessenburg) 3. Robin van Bruggen (Ridderkerk). Meisjes: 1. Joy den Braver (Den Hoorn) 2. Reza Roks (Fijnaart) 3. Gwen Versluis (Meerkerk).

Klassement E-klasse Jongens: 1. Rick Versloot. Meisjes: 1. Joy den Braver.

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 26 deelnemers): Bas Herman, ook al zo’n veroveraar, wint steeds alle keren dat hij meedoet. Het dichtst in de buurt kwam Roan Kerklaan die vanuit Delfgauw de weg naar de wintercompetitie gevonden heeft. Brett Timmer deed goede zaken voor het klassement met een derde plaats.  Isis Versluis gaf als eerste meisje in haar rood-wit-blauwe trui goed partij aan de jongens met een zesde plaats.

Uitslag F-klasse Jongens: 1. Bas Herman (Nootdorp) 2. Roan Kerklaan (Delfgauw) 3. Brett Timmer (Papendrecht). Meisjes: 1. Isis Versluis (Meerkerk)  2. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 3. Imke van Houwelingen (Hardinxveld).

Klassement F-klasse Jongens: 1. Bas Herman. Meisjes: 1. Isis Versluis

G-klasse (Jeugd 6/8 jr – 28 deelnemers): Ook bij de jongste categorie hebben we twee deelnemers van uitzonderlijke klasse. Erik Bikker en Julia Herman rijden beiden als Nederlands Kampioen van de ene naar de andere overwinning. Niek Wolthuis en Max van Kolfschoten komen dicht in de buurt en vullen  namens Jan van Arckel de overige podiumplaatsen.

Uitslag en Klassement G-klasse Jongens: 1. Erik Bikker (Rotterdam) 2. Niek Wolthuis (Hank) 3. Max van Kolfschoten (Giessenburg). Meisjes: 1. Julia Herman (Nootdorp).

Dank aan IJsclub Juliana en de vele vrijwilligers voor de organisatie van dit evenement.

Volgende wedstrijd: 4 januari 2020 Groot-Ammers

Kijk voor volledige uitslagen en klassementen op Wintercompetitie. Geniet onder de knop Foto’s nog eens na met een beeldverslag.

Leave a Reply

   Banner     Banner