Wintercompetitie Hoornaar – verslag

19:37 12-24-2017 - By Jan de Bruin - View Comments

In december naar openlucht zwembad ‘De Donk’ is dat wel een goed idee? Als je dat thuis vertelt denken ze dat je niet goed snik bent. Behalve op zaterdag 23 december want dan is er een goede reden om door weer en wind naar buiten te gaan. Dan wordt namelijk in Hoornaar de Wintercompetitie georganiseerd en dat wil je natuurlijk net missen. Tegen het middaguur is het al behoorlijk druk in het dorp, maar het parkeren is prima geregeld. Niet langs de openbare weg maar keurig op het parkeerterrein van de Fokveedag. Lopend naar ‘De Donk’ zie je al van verre dat het omliggende weiland is vol gezet met rood/witte afzetlinten. Een grote witte tent dient als ontvangstruimte en de dames van de kantine zijn er klaar voor. Een mooie kans om wat extra inkomsten te vergaren voor IJsclub Juliana met wiens samenwerking dit evenement wordt georganiseerd. Oliebollen en een verloting met mooie prijzen maken de sfeer compleet.

Bij het inrijden ontstaan al de nodige sporen in het zompige land, het lijkt een zware wedstrijd te gaan worden. Langs het zwembad is een zandstrook in het parcours opgenomen en een bospassage zorgt voor de nodige afwisseling.  Al met al voldoende ingrediënten om mooie wedstrijden te kunnen verwachten.  Het publiek werd niet teleurgesteld en kon na afloop tevreden huiswaarts keren.

A-klasse (Licentiehouders  - 39 deelnemers): Met de leiderstrui om de schouders had Max de Jong genoeg inspiratie om meteen vanaf de start een mooie voorsprong te nemen. Bart van den Berg leidde de achtervolging met Tijmen Pesselse, Mika Bouman, Kenny Bongers en Kjell Roerbag in zijn wiel.  Zo leek de strijd om de tweede plaats te gaan, echter na enkele ronden stond Max de Jong aan de kant met een kettingbreuk. Tot zijn geluk kon hij via de stand van Brouwer Bikesport voor snelle reparatie zorgen zodat hij de wedstrijd kon vervolgen. Intussen was Pim van der Marel opgerukt naar de eerste plaats en kwam de dreiging vanuit de achterhoede. Jens van de Dool en Jesse Bikker kwamen steeds dichterbij maar Niels Wubbe (in 2015 nog professioneel veldrijder) kwam in de eindfase nog tot de tweede plaats. De jonge Ruben van der Stelt verweerde zich uitstekend met een derde plaats. Ook Max de Jong kon na zijn mankement nog een aantal plaatsen terugwinnen en hield met de 6e plaats de leiding in het klassement.

Uitslag A-klasse: 1. Pim van der MAREL (De Lier) 2. Niels Wubben (Dorst) 3. Ruben van der Stelt (Nieuwendijk) 4. Jesse Bikker (Hoogblokland) 5. Jens van den Dool  (Hoogblokland).

Klassement A-klasse: 1. Max de Jong (Giessenburg) 2. Bart van den Berg (Wijngaarden) 3. Tijmen Pesselse (Giessenburg) 4. Mika Bouman (Rijswijk) 5. Ando Overbeek (Schoonhoven).

B-klasse (Recreanten – 129 deelnemers): In deze grote groep van deelnemers hebben we bij zes wedstrijden steeds een andere winnaar gezien. Deze winnaars staan allen bij de eerste zes in het klassement en de einduitslag is nog lang niet zeker. Deze keer was Koen van Wijngaarden de gelukkige, die na drie derde plaatsen nu op de hoogste trede mocht plaatsnemen en meteen de leiding in het klassement overnamn. Wouter de Bruin werd verrassend tweede vóór de jonge Theo Verpuij.

Uitslag B/klasse: 1. Koen van Wijngaarden (Giessenburg) 2. Wouter de Bruin (Goudriaan) 3. Theo Verspuij (Noordeloos) 4. Leon Slingerland (Schoonhoven) 5. Jeroen Nouwens (Schijndel).

Klassement B-klasse: 1. Koen van Wijngaarden (Giessenburg) 2. Leon Slingerland (Schoonhoven) 3. Jacco van Mastrigt (Nieuwendijk) 4. Erik van Zanten (Hardinxveld) 5. Jeroen Nouwens (Schijndel).

C-klasse (Dames – 14 deelnemers): Op dit zware parcours waar het op kracht en uithoudingsvermogen aankwam, liet Riikka Vreeswijk-Kelja haar kwaliteiten zien. Met haar grote ervaring reed ze resoluut naar haar eerste overwinning in deze competitie. Wie het eindklassement wil winnen, zal terdege rekening met haar moeten houden. Thirza Korevaar is goed bezig en bereikte een mooie derde plaats. Dieke van Wilgen heeft alle keren op het podium gestaan en bevestigde haar constante vorm met een tweede plaats.

Uitslag C-klasse: 1. Riikka Vreeswijk-Kelja (Gorinchem) 2. Dieke van Wilgen (Arkel) 3. Thirza Korevaar (Groot-Ammers).

Klassement C-klasse: 1. Noa Stolk (Nieuwendijk) 2. Dieke van Wilgen (Arkel) 3. Riikka Vreeswijk-Kelja (Gorinchem).

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 25 deelnemers): Een prachtige demonstratie van Levi Terlouw die in de groene leiderstrui vanaf het begin wegreed van de rest. Jens Bassa en Jelmer Bos moesten Levi deze keer laten gaan en eindigden als tweede en derde. Ook de strijd om het eindklassement gaat in de resterende wedstrijden tussen deze drie renners.   Bij de meisjes was Fenna Hoegee opnieuw met overmacht de sterktste.

Uitslag D-klasse:

Jongens: 1. Levi Terlouw (Hoogblokland) 2. Jens Bassa (Noordeloos) 3. Jelmer Bos (Giessenburg).

Meisjes: 1. Fenna Hoegee (Giessen) 2. Geerie de Bruin (Hardinxveld) 3. Lise Korf (Leerdam).

E-klasse (Jeugd 11/12 jr – 30 deelmers): Joas Houweling had een goede dag en maakte een einde aan de zegereeks van Victor-Hugo Brenders die deze keer als zesde eindigde. Stijn van Wingerden maakte het succes voor Jan van Arckel compleet door als tweede te eindigen. Thijs Wemmers kwam met zijn vierde plaats heel dicht bij het podium. Elena Poppelaars was bij de meisjes opnieuw de beste.

Uitslag E-klasse:

Jongens: 1. Joas Houweling (Gorinchem) 2. Stijn van Wingerden (Hardinxveld) 3. Matthijs Bink (Rijen).

Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Lotte Griep (Oosterhout) 3. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem).

F-klasse (Jeugd (Jeugd 9/10 jr – 45 deelnemers): Daan Hartog wilde wel weer eens een keer winnen maar Rick Versloot liet het niet gebeuren. Met vier overwinningen op een rij is hij een grote kanshebber voor de eindoverwinning. Hartog moest tot het uiterste gaan om Joris Peursem van de tweede plaats af te houden.

Uitslag F-klasse:

Jongens: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2. Daan Hartog (Giessenburg) 3. Joris Peursem (Hardinxveld).

Meisjes: 1. Jiska Verspuij (Noordeloos) 2. Nora van der Dussen (Arkel) 3. Luna Kers (Beesd)

G-klasse (Jeugd 6/8 jr – 38 deelnemers): Steff de Bruijn is 1x tweede geworden en heeft verder alle wedstrijden gewonnen waaraan hij heeft deelgenomen. Hij versloeg opnieuw Morris van der Dussen die ook alle keren op het podium heeft gestaan. Lucas van Pelt werd derde vóór Matz de Jong. Isis Versluis won bij de meisjes en ging met een mooie duikeling over de streep.

Uitslag G-klasse:

Jongens: 1. Steff de Bruijn (Oud-Beijerland) 2. Morris van der Dussen (Arkel) 3. Lucas van Pelt (Giessenburg).

Meisjes: 1. Isis Versluis (Meerkerk) 2. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 3. Jolien Korf (Leerdam).

Volledige uitslagen en klassementen: zie Wintercompetitie

Terugkijken? Zie onder de knop Foto's

Leave a Reply

   Banner     Banner