Wintercompetitie Groot-Ammers – verslag

19:18 01-5-2020 - By Jan de Bruin - View Comments

De 7e wedstrijd van de Wintercompetitie vond plaats ter hoogte van de olietanks van Den Hartog langs de zomerdijk tussen de hoge dijk en het havengebied in Groot-Ammers. Het talud van de zomerdijk met aan weerszijden een strook grasland vormden de basis voor een uitgestrekt parcours. 

Het zag er niet al te lastig uit, maar de praktijk bleek anders. Uiteindelijk kwam de een na de ander volledig uitgeteld aan de finish.  Het onophoudelijk schuin op en af rijden van het dijktalud en een lastige bocht vol modder aan het einde van een lange rechte route maakten het zwaarder dan verwacht. 

Naar gelang er meer deelnemers passeerden werd de ondergrond steeds zwaarder begaanbaar. Deze omstandigheden sloopten de ambities van veel favorieten, wat zorgde voor verrassende uitslagen in de verschillende categorieën.

 

A-klasse (Licentiehouders – 24 deelnemers): De broers Kelvin en Jens van den Dool vormden een mooie aanvulling op het startveld en gingen als favoriet van start. Jens werkte zich na de start meteen naar voren en ging al snel alleen aan de leiding. Zijn broer Kelvin leek het familiesucces compleet te maken, maar hij kon zich niet ontdoen van de goed rijdende Mika Bouman. Sterker nog, Bouman bleek op dit parcours beter uit de verf te komen en reed sterk naar de tweede plaats. Ook Ruben van der Stelt wist Kelvin van den Dool nog te passeren en mocht als derde op het podium plaatsnemen. Mika Bouman verstevigde zijn leiderspositie in het klassement, maar Ruben van der Stelt houdt de druk op de ketel.

Uitslag A-klasse: 1. Jens van den Dool (Hoogblokland) 2. Mika Bouman (Rijswijk) 3. Ruben van der Stelt (Nieuwendijk) 4. Kelvin van den Dool (Hoogblokland) 5. Ando Overbeek (Schoonhoven).

Klassement A-klasse: 1. Mika Bouman, 2. Ruben van der Stelt, 3. Barry Mostert (Giessenburg) 4. Ando Overbeek, 5. Bart van den Berg (Wijngaarden).

B-klasse (Recreanten tot 45 jaar – 88 deelnemers): Van de top drie in het klassement kon alleen Fausto van Tuyl zich van voren handhaven. Senna Middelkoop en  Sten Hopstaken kwamen niet verder dan de zevende en achtste plaats. Ook Adriaan Brandwijk presteerde beneden zijn stand met de negende plaats. Verrassende uitdagers waren Daan van Vuuren en thuisrijder Matthias Hoogendoorn.  Samen met Fausto van Tuyl maakten ze de wedstrijd spannend. Daan van Vuuren voelde zich het beste thuis op dit zware parcours en reed uiteindelijk de concurrentie los. Matthias Hoogendoorn moest in de finale Fausto van Tuyl voor laten gaan.

Uitslag B-klasse: 1. Daan van Vuuren (Woudrichem) 2. Fausto van Tuyl (Nieuwaal) 3. Matthias Hoogendoorn (Groot-Ammers) 4. Pieter van der Sluijs (Werkendam) 5. Jamie den Dikken (Hardinxveld).

Klassement B-klasse: 1. Fausto van Tuyl, 2. Sten Hopstaken (Noordeloos) 3. Senna Middelkoop (Gorinchem)  4. Adriaan Brandwijk (Molenaarsgraaf)  5. Daan van Vuuren

B-Masters (Recreanten vanaf 45 jaar – 60 deelnemers): Bij de Masters beleefden we de grootste verrassing. De schier onverslaanbare Ron Timmer bleek toch te overwinnen. Een groep met Ron Timmer, Sascha van den Anker, Jacco van Mastrigt, Hans-Jos Liefhebber, Jan Groeneveld en Jaap de Bruijn nam de leiding. Ron Timmer ging zoals gewoonlijk alleen op kop, maar langzaam maar zeker viel de een na de ander door de mand. Jaap de Bruijn nam de leiding en werd gevolgd door een gedreven Sascha van den Anker met Jacco van Mastrigt in zijn spoor. Hans-Jos Liefhebber had  van tevoren grondig bekeken hoe hij de modderpassage zou passeren, maar koos als vele anderen  toch telkens maar voor een stukje klunen. Als zevende kwam hij uitgeblust over de streep en hing minutenlang over zijn stuur om uit te hijgen. Ook Ron Timmer erkende dat hij op dit parcours tekort kwam en gaf alle lof aan winnaar Jaap de Bruijn. Sascha van den Anker werd tegen het einde nog gepasseerd door Jacco van Mastrigt, maar was zeer tevreden met zijn derde plaats.

Uitslag B-Masters: 1. Jaap de Bruijn (Noordeloos) 2. Jacco van Mastrigt (Nieuwendijk) 3. Sascha van den Anker (Langerak) 4. Ron Timmer (Schelluinen) 5. Henk van Wingerden (Hardinxveld).

Klassement B-Masters: 1. Ron Timmer, 2. Hans-Jos Liefhebber (Giessenburg), 2. Sascha van den Anker, 4. Jaap de Bruijn, 5. Edwin Bos (Gorinchem).

C-klasse (Dames – 10 deelnemers): Noa Stolk leek haar overwinning van de laatste twee edities te herhalen, maar ook zij liep tegen een blooper aan. Het kaarsje ging plotseling uit en ze moest haar voorsprong overgeven aan Dieke van Wilgen die hiermee haar leiderspositie in het klassement verstevigde. Geerie de Bruin bevestigde haar constante rijden met een derde plaats. Binnen familie Korevaar toonde moeder Wilma dat ze nog niet afgeschreven is. Op dit loodzware parcours hield ze met een vierde plaats dochter Thirza (vijfde) keurig op afstand.

Uitslag C-klasse: 1. Dieke van Wilgen (Arkel) 2. Noa Stolk (Nieuwendijk) 3. Geerie de Bruin (Hardinxveld).

Klassement C-klasse:  1. Dieke van Wilgen, 2. Noa Stolk, 3. Geerie de Bruin.

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 26 deelnemers): Matthijs Bink, Luuk Viveen en Feiko van der Dussen vormden praktisch de hele wedstrijd de kopgroep en het was moeilijk te voorspellen wie zou gaan winnen. Uiteindelijk bleek Feiko van der Dussen de slimste en de snelste. Luuk Viveen moest voorrang verlenen aan Matthijs Bink. Elena Poppelaars eindigde als eerste meisje tussen de jongens op de twaalfde plaats.

Uitslag D-klasse Jongens: 1. Feiko van der Dussen (Arkel) 2. Matthijs Bink (Rijen) 3. Luuk Viveen (Woudrichem).

Klassement D-klasse Jongens : 1. Dion Slomp (Hoornaar) 2. Luuk Viveen, 3. Jost van de Streek (Ottoland).

Uitslag D-klasse Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem) 3. Jiska Verspuij (Noordeloos).

Klassement D-klasse Meisjes: 1. Elena Poppelaars, 2. Elisa van Kerkvoorde, 3. Jiska Verspuij.

E-klasse (Jeugd 11/12 jr – 33 deelnemers): De koning van de E-klasse viel niet uit zijn rol. Rick Versloot liet er geen gras over groeien en reed voor de zesde keer  onbedreigd naar de overwinning. Melissa Nuyten kwam helemaal uit Heinkenszand om de overwinning bij de meisjes op te halen.

Uitslag E-klasse Jongens: Rick Versloot (Hardinxveld) 2. Robin van Bruggen (Ridderkerk) 3. Maurice Verhoeven (Kaatsheuvel).

Klassement E-klasse Jongens: Rick Versloot, 2. Luuk Wolthuis (Hank), 3. Robin van Bruggen

Uitslag E-klasse Meisjes: 1. Melissa Nuyten (Heinkenszand) 2. Joy den Braver (Den Hoorn) 3. Reza Roks (Fijnaart).

Klassement E-klasse Meisjes: 1. Joy den Braver, 2. Reza Roks, 3. Gwen Versluis (Meerkerk).

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 24 deelnemers):  Bas Herman is hier steeds de grote overwinnaar. De concurrentie slaagde er ook op dit zware parcours niet in hem te bedreigen. Isis Versluis doet in haar rood-wit-blauwe tricot in  deze categorie niet onder voor de jongens. Geen wonder dat ze als winnares ook het klassement aanvoert.

Uitslag F-klasse Jongens: 1. Bas Herman (Nootdorp) 2. Stan Zeelenberg (’s-Gravendeel) 3. Roan Kerklaan (Delfgauw).

Klassement F-klasse Jongens: 1. Bas Herman, 2. Brett Timmer (Papendrecht) 3. Stan Zeelenberg

Uitslag F-klasse Meisjes: 1. Isis Versluis (Meerkerk) 2. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 3. Imke van Houwelingen (Hardinxveld).

Klassement F-klasse Meisjes: 1. Isis Versluis, 2. Rosalie van Bruggen, 3. Imke van Houwelingen

G-klasse (Jeugd 6/8 jr –27 deelnemers): Dit is misschien wel de klasse waar velen het meeste plezier aan beleven. Mooi om te zien hoe fanatiek sommige kinderen al echt met een wedstrijd bezig zijn en anderen die vrolijk (of minder vrolijk) in de rondte kijken zonder te weten waar ze eigenlijk mee bezig zijn. Hier geldt vooral dat plezier voorop staat, niet alleen voor de ouders maar zeker ook voor de kinderen. Julia Herman is Nederlands kampioen in haar klasse en dat bewijst ze nogmaals door vóór  de jongens als eerste te eindigen. Niek Wolthuis mocht bij de jongens op de hoogste trede van het podium plaatsnemen met Max van Kolfschoten naast zich op de tweede plaats.

Uitslag G-klasse Jongens: 1. Niek Wolthuis (Hank) 2. Max van Kolfschoten (Giessenburg) 3. Wessel den Harder (Maassluis).

Klassement G-klasse Jongens: 1. Erik Bikker (Rotterdam) 2. Niek Wolthuis 3. Max van Kolfschoten.

Uitslag G-klasse Meisjes: 1. Julia Herman (Nootdorp) 2. Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel) 3. Marit Elgersma (Waspik).

Klassement G-klasse Meisjes: 1. Julia Herman, 2. Nikita Verhoeven, 3. Marit Elgersma.

 

Dank aan het comité en de vele vrijwilligers voor de organisatie van dit evenement. Het was weer keurig verzorgd.

We kijken uit naar de volgende wedstrijd aan de Slingelandse Plassen te Goudriaan, te organiseren door comité Ottoland.

Complete uitslagen en klassementen: zie knop Wintercompetitie

Voor een nabeschouwing in beeld ga naar de knop: Foto’s .

Leave a Reply

   Banner     Banner