Wintercompetitie Groot-Ammers – verslag

21:41 01-7-2018 - By Jan de Bruin - View Comments

Afgelopen zaterdag waren we in Groot-Ammers voor de zevende wedstrijd van de Wintercompetitie. Op het grasland tussen de haven en de Voorstraat met het tankpark van Den Hartog op de achtergrond was een  ogenschijnlijk snel parcours uitgezet. Moeder natuur had echter met de vele regen van de afgelopen dagen gezorgd voor een loodzware wedstrijd. Op de lange modderige stroken konden de renners met moeite het rechte spoor houden.. Een steile passage over de zomerdijk zorgde voor een extra hindernis, waar de renners al ploeterend boven kwamen. Het publiek had vanaf de zomerdijk prima uitzicht over het hele parcours en de organisatie had gezorgd voor een tent met koek en zopie, waar menigeen zich tegoed deed aan broodjes worst of erwtensoep.

G-klasse (Jeugd 6/8 jr – 43 deelnemers): In deze categorie geen nieuws aan het front. Klassementsleider Steff de Bruin reed voor de vijfde keer naar een overwinning  en Morris van der Dussen werd voor de vierde keer tweede. Derde werd deze keer Eh kaw ku Tun die Matz de Jong voor bleef. Isis Versluis reed als eerste meisje tussen de jongens naar een mooie vierde plaats.

Uitslag G-klasse:

Jongens: 1. Steff de Bruin (Oud-Beijerland) 2. Morris van der Dussen (Arkel) 3. Eh kaw ku Tun (Arkel).

Meisjes: 1. Isis Versluis (Meerkerk) 2. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 3. Febe van Wingerden (Hardinxveld).

Klassement G-klasse Jongens: 1. Steff de Bruin (Oud-Beijerland) 2. Morris van der Dussen (Arkel) 3. Lucas van Pelt (Giessenburg). Meisjes: 1. Isis Versluis (Meerkerk) 2. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 3. Maud Gielen (Oosterhout).

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 41 deelnemers): Ook hier een herhaling van zetten. Rick Versloot won voor de vijfde keer op rij. Joris Peursem gaf het zeker niet cadeau, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. Maurice Verhoeven kwam als derde op het podium. Bij de meisjes was Michelle Druif deze keer sneller dan Jiska Verspuij.

Uitslag F-klasse:

Jongens: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2. Joris Peursem (Hardinxveld) 3. Maurice Verhoeven (Kaatsheuvel).

Meisjes: 1. Michelle Druif (Zoetermeer) 2. Jiska Verspuij (Noordeloos) 3. Nora van der Dussen (Arkel).

Klassement F-klasse Jongens: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2. Daan Hartog (Giessenburg) 3. Joris Peursem (Hardinxveld). Meisjes: 1. Jiska Verspuij (Noordeloos) 2. Michelle Druif (Zoetermeer) 3. Nora van der Dussen (Arkel).

E-klasse (Jeugd 11/12 jr – 25 deelnemers): Vandaag was Joas Houweling duidelijk in zijn element. Vanaf de start nam hij de leiding en reed met grote voorsprong naar de finish. Er ontstond een mooie strijd om de tweede plaats, waarin Feiko van der Dussen uiteindelijk Evan Terlouw en Matthijs Bink wist te verslaan. Thijs Wemmers reed naar een mooie vijfde plaats. Bij de meisjes mocht Elena Poppelaars opnieuw met de handen omhoog de finish passeren.

Uitslag E-klasse:

Jongens: 1. Joas Houweling (Gorinchem) 2. Feiko van der Dussen (Arkel) 3. Evan Terlouw (Hoogblokland).

Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Merel Hartog (Giessenburg) 3. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem).

Klassement E-klasse Jongens: 1. Joas Houweling (Gorinchem) 2. Victor-Hugo Brenders (Dongen) 3. Stijn van Wingerden (Hardinxveld). Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Merel Hartog (Giessenburg) 3. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem).

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 26 deelnemers): Christiaan van Rees wilde in zijn woonplaats laten zien wat hij waard is. Wegens deelname aan landelijke wedstrijden was dit pas zijn tweede deelname aan de wintercompetitie. Gestart vanuit de achterhoede duurde het niet lang voordat hij de kop van het peloton had bereikt. De sterke Jens Bassa maakte al in de eerste ronde een flinke duikeling maar kon de wedstrijd voorzetten. Een voor een haalde hij de kanshebbers in zoals Jelle den Hartog, Jelmer Bos, Nick Klijn en Evan Terlouw. De behendige Christiaan van Rees was inmiddels gevlogen en liet zich niet meer vangen, hoe sterk Jens Bassa ook aandrong. Bij de meisjes was Fenna Hoegee opnieuw de winnares.

Uitslag D-klasse:

Jongens: 1. Christiaan van Rees (Groot-Ammers) 2. Jens Bassa (Noordeloos) 3. Levi Terlouw (Hoogblokland) 4. Nick Klijn (Leerdam) 5. Rowan van Ooord (Hank).

Meisjes: 1. Fenna Hoegee (Giessen) 2. Lise Korf (Leerdam) 3. Geerie de Bruin (Hardinxveld).

Klassement Jongens: 1. Levi Terlouw (Hoogblokland) 2. Jens Bassa (Noordeloos) 3. Jelmer Bos (Giessenburg). Meisjes: 1. Fenna Hoegee (Giessen) 2. Geerie de Bruin (Hardinxveld) 3. Lise Korf (Leerdam).

C-klasse (Dames – 12 deelnemers): Jeanne Korevaar kwam, zag en overwon. Als ploeggenote van Marianne Vos past de wintercompetitie niet in haar programma, maar in haar eigen woonplaats wilde ze wel een uitzondering maken. Ze demonstreerde haar capaciteiten en reed van start tot finish ruim aan de leiding. Riikka Vreeswijk-Kelja toonde op dit zware parcours haar kracht en versloeg Dieke van Wilgen en Ingrit Verhoeff.

Uitslag C-klasse: 1. Jeanne Korevaar (Groot-Ammers) 2. Riikka Vreeswijk-Kelja (Gorinchem) 3. Dieke van Wilgen (Arkel) 4. Ingrit Verhoeff (Groot-Ammers) 5. Wilma Korevaar (Groot-Ammers).

Klassement C-klasse: 1. Noa Stolk (Nieuwendijk) 2. Dieke van Wilgen (Arkel) 3. Riikka Vreeswijk-Kelja (Gorinchem).

B-klasse (Recreanten – 122 deelnemers): Na enige filevorming bij de eerste chicane vond het lange peloton zijn weg over het parcours. Waar achteraan de echte recreanten op eigen tempo rijden, wordt vooraan de nodige strijd geleverd. Voor Erik van Zanten zag het er veelbelovend uit, maar de wedstrijd duurde voor hem een ronde te lang. Leon Slingerland reed na Bleskensgraaf naar zijn tweede overwinning in de modder. André Baas werd knap derde en de vierde plaats van Koen van Wijngaarden was voldoende om de eerste plaats in het klassement te behouden. Wouter de Bruin vocht zich naar de vijfde plaats ten koste van Adriaan Brandwijk.

Uitslag B-klasse: 1. Leon Slingerland (Schoonhoven) 2. Erik van Zanten (Hardinxveld) 3. André Baas (Alblasserdam) 4. Koen van Wijngaarden (Giessenburg) 5. Wouter de Bruin (Goudriaan).

Klassement B-klasse: 1. Koen van Wijngaarden (Giessenburg) 2. Leon Slingerland (Schoonhoven) 3. Erik van Zanten (Hardinxveld) 4. Jacco van Mastrigt (Nieuwendijk) 5. Wouter de Bruin (Goudriaan).

A-klasse (Licentiehouders – 34 deelnemers): In deze wedstrijd stonden hoofdzakelijk lokale renners aan de start. De strijd was er niet minder door en het publiek kon genieten van een mooie wedstrijd. Max de Jong liet er geen twijfel over bestaan wie vandaag de sterkste was. Zijn optreden was een pure demonstratie van macht. Vanaf de start voerde hij het tempo aan en er was al in de eerste ronde geen renner meer in zijn buurt. Het ging dus verder om ‘the best of the rest’. Bart Buyk nam het initiatief met Ando Overbeek in zijn wiel, op korte afstand gevolgd door Tijmen Pesselse, Pieter Wonink en Bart van den Berg. Ook Barry Mostert en Bert Pesselse gaven zich niet zomaar gewonnen. Langzaam maar zeker kwam  Bart van den Berg steeds verder naar voren en wist uiteindelijk met 3 minuten achterstand op de tweede plaats te eindigen. Ando Overbeek handhaafde zich op de derde plaats en Julian Vlasblom kwam als vierde nog heel ver.

Uitslag A-klasse: 1. Max de Jong (Giessenburg) 2. Bart van den Berg (Wijngaarden) 3. Ando Overbeek (Schoonhoven) 4. Julian Vlasblom (Schoonhoven) 5. Bart Buyk (Hardinxveld).

Klassement A-klasse: 1. Max de Jong (Giessenburg) 2. Bart van den Berg (Wijngaarden) 3. Tijmen Pesselse (Giessenburg) 4. Ando Overbeek (Schoonhoven) 5. Mika Bouman (Rijswijk).

We kunnen terugzien op een geslaagd evenement, waarvoor hartelijk dank aan de organisatie en vrijwilligers.

Voor complete uitslagen en klassementen zie www.janvanarckel.nl/wintercompetitie.

Voor een visuele terugblik ga naar de knop Foto’s.

Volgende wedstrijd: Ottoland 20-01-2018

Leave a Reply

   Banner     Banner