Wintercompetitie Gorinchem – verslag

14:21 01-31-2016 - By Jan de Bruin - View Comments

Loodzwaar parcours Buiten de Waterpoort

De locatie Buiten de Waterpoort leent zich uitstekend voor het uitzetten van een uitdagend parcours voor de wintercompetitie. Het park langs de rivier, de stadwallen en een flink stuk strand zorgen voor de nodige variatie. De regen van de afgelopen week voegde nog een extra dimensie toe. Het zorgde voor veel modder wat ervoor zorgde dat de wedstrijden loodzwaar werden. Ondanks de zware omstandigheden ontmoetten we aan de finish uitsluitend tevreden gezichten. Het was flink afzien en dat is precies wat de echte diehards graag willen.

Bij de start voor de F-klasse (Jeugd 6 t/m 8 jaar - 23 deelnemers) kwamen de ouders en begeleiders paraplu’s te kort om droog te blijven. De kinderen lieten zich niet kisten en gingen als echte helden de strijd aan met regen en wind. Daan Hartog reed weer overtuigend naar de overwinning en Rif van den Berg was ook deze keer de baas over Luuk Wolthuis.

Uitslag F-klasse: 1. Daan Hartog (Giessenburg), 2. Rif van den Berg (Pijnacker), 3. Luuk Wolthuis (Hank), 4. Ruben Heikoop (Leeerbroek), 5. Duco Schrijver (Gorinchem)

Klassement: idem

Bij de E-klasse (Jeugd 9 t/m 11 jaar - 45 deelnemers) zagen we een mooie strijd met een verrassende winnaar. Bryant Boogert had de snelste start maar werd al snel achterhaald door Christiaan van Rees die deze keer voor de mountainbike had gekozen. De verrassing kwam van Nick Klijn die op zijn crossfiets Christiaan van Rees achtervolgde en naar het einde toe zelfs los reed. Een mooie eerste overwinning voor Nick die hiermee naar de derde plaats in het klassement stijgt.

Uitslag E-klasse: 1. Nick Klijn (Leerdam), 2.Christiaan van Rees (Groot-Ammers), 3. Brytant Boogert (Hoogblokland), 4. Jelmer Bos (Giessenburg), 5. Gerben Nederveen (Woudrichem).

Klassement: 1. Christiaan van Rees, 2. Bryant Boogert, 3. Nick Klijn, 4. Jelmer Bos, 5. Feiko van der Dussen (Arkel).

De oudste jeugd (D-klasse 12 t/m 14 jaar - 32 deelnemers) vertoonden een mooie strijd. Sam Stolk nam het initiatief samen met Lars Hohmann en Geert van Kappel op enige afstand gevolgd door Jur van der Pijl, Ruben Blom en Luuk Spijker. Sam Stolk bleef lang aan de leiding maar Geert van Kappel ging naar het einde toe steeds beter rijden. Hij behaalde een mooie overwinning en legde beslag op de eerste plaats in het voorlopige klassement. Sam Stolk bleef op de tweede plaats en hield Lars Hohmann ruim achter zich.

Uitslag D-klasse: 1. Geert van Kappel (Sleeuwijk), 2. Sam Stolk (Nieuwendijk), 3. Lars Hohmann (Oosterhout-NB), 4. Jur van der Pijl (Arkel, 5. Pepijn van Elzakker (Gilze).

Klassement: 1. Geert van Kappel, 2. Lars Hohmann, 3. Sam Stolk, 4. Ruben Blom (Tienhoven), 5. Jur van der Pijl.

Bij de A-klasse (Licentiehouders) stonden ondanks de mindere weersomstandigheden toch nog 34 man aan de start. De strijd om de overwinning leek te gaan tussen Max van Hoorne, Dennis Ebert en Jan Hordijk, op enige afstand gevolgd door Wim de Bruin, Jesse Bikker, Bastin Kubbe, Niels Bongers en Jeroen Mol. Max van Hoorne leek goed te rijden, maar moest opgeven met klachten na een week van ziekte. Dennis Ebert nam het initiatief over, maar werd bijgehaald door stoomwals Christiaan de Graaff die uiteindelijk naar zijn tweede overwinning reed. Jan Hordijk hield vast aan de derde plaats. Niels Bongers bleef op plaats vier voor de aanstormende aanvoerder van het seniorenklassement Bert Pesselse die opnieuw keurig als vijfde eindigde. Dennis Ebert heeft de leiding in het voorlopige klassement overgenomen van Kelvin van den Dool die vandaag wegens een schouderoperatie niet kon deelnemen en waarschijnlijk in Arkel ook zal ontbreken.

Uitslag A-klasse: 1. Christiaan de Graaff (Rijswijk-NB), 2. Dennis Ebert (Nieuwendijk), 3. Jan Hordijk (Westmaas), 4. Niels Bongers (Giessenburg), 5. Bert Pesselse (Giessenburg).

Klassement: 1. Dennis Ebert, 2. Kelvin van den Dool, 3. Niels Bongers, 4. Jan Hordijk, 5. Jesse Bikker (Hoogblokland).

Er gingen zes Dames van start, waarvan er slechts vier de finish haalden. Riikka Vreeswijk-Kelja  voelde zich in haar element en was de meerdere van Daniëlle Sluijter en Wilma Korevaar. De jonge Dieke van Wilgen reed de wedstrijd netjes uit en eindigde als vierde.

Uitslag Dames: 1. Riikka Vreeswijk-Kelja (Gorinchem), 2. Daniëlle Sluijter (Rijswijk-ZH), 3. Wilma Korevaar (Groot-Ammers), 4. Dieke van Wilgen (Arkel).

Klassement: 1. Riikka Vreeswijk-Kelja, 2. Ingrit Verhoeff, 3. Daniëlle Sluijter, 4. Wilma Korevaar, 5. Larissa Mesker (Hoornaar).

De B-klasse (Recreanten)  vormde weer de grootste groep met 87 deelnemers. Rudolf Vlot ging vlot van start en leek op de overwinning af te gaan. Max de Jong en Nico Noorlandt volgden op korte afstand. Kees Redelijkheid bevestigde zijn goede rijden in Ottoland en bleef heel dicht bij de koplopers. Half koers moest kon Rudolf Vlot met een kapotte voorderailleur afhaken en kon Max van Hoorne de kop overnemen. Na enkele podiumplaatsen nu op de hoogste trede en eerste in het voorlopige klassement.

Uitslag B-klasse: 1. Max de Jong (Giessenburg), 2. Kees Redelijkheid (Asperen), 3. Nico Noorlandt (Groot-Ammers), 4. Marco van Straalen (Arkel), 5. Jack Stolk (Nieuwendijk).

Klassement: 1. Max de Jong, 2. Rudolf Vlot, 3. Nico Noorlandt, 4. Martin Timmer (Hoornaar), 5. Bart de Haas (Hardinxveld).

We kunnen met tevredenheid terugkijken op een geslaagde etappe in onze wintercompetitie.

Hulde aan het organiserend comité, vergunningverleners, vrijwilligers en aan de renners die ook onder minder goede weersomstandigheden in grote aantallen aanwezig waren.

Volgende wedstrijd en finale: Arkel 13-02-2016

Voor complete uitslagen en klassementen ga naar de knop Wintercompetitie

Voor een terugblik in beeld ga naar de knop Foto's

Leave a Reply

   Banner     Banner