Wintercompetitie Giessenburg – verslag

10:12 11-6-2017 - By Jan de Bruin - View Comments

Het was zaterdagmorgen langs de Kerkweg in Giessenburg al een hele drukte. Een oblaasbare reclameboog, een springkussen en een patatwagen zorgden voor een feestelijke stemming en de uitdragerij van de gebroeders Boer fungeerde als clubhuis. De bar was open en de sfeer zat er al meteen goed in.

De wintercompetitie vond plaats op het vaste parcours in en om het park  achter de Doetse Kom. Een mooie locatie waar voor deze gelegenheid nog  als extra hindernis een zandbaan was toegevoegd  en natuurlijk mocht ook dit jaar de met stijgerpijpen gebouwde brug niet ontbreken.

Het aantal deelnemers liep op tot  429.

De G-klasse (Jeugd 6/8 jr) ging als eerste van start met 30 deelnemers. Het is altijd weer leuk om deze kleintjes door het veld te zien crossen. De meesten al fanatiek met super mooie fietsen en kleding, anderen nog op kaplaarzen en een oude crossfiets. Het plezier straalt er vanaf en daar gaat het ook om. Morris van der Dussen (Arkel) was deze keer duidelijk de beste en Eh Kaw Ku Tun (Arkel)  ging de strijd aan met Lucas van Pelt (Giessenburg) voor de overige podiumplaatsen.

Uitslag G-klasse

Jongens: 1. Morris van der Dussen (Arkel) 2. Lucas van Pelt (Giessenburg) 3. Eh Kaw Ku Tun (Arkel).

Meisjes: 1. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 2. Isis Versluis (Meerkerk) 3. Lara Viveen (Brandwijk).

F-Klasse (9/10 jr – 41 deelnemers): Daan Hartog werd voor de start gehuldigd als kampioen van Nederland en kreeg een kampioenentrui met de namen van de locale sponsoren van de oranje ploeg. Dat was voor hem een extra reden om flink uit te pakken en dat lukte voortreffelijk. Als kenner van zijn huisparcours reed hij vanaf de start op kop en reed onbedreigd naar zijn tweede de overwinning in deze competitie.  Rick Versloot reed naar een mooie tweede plaats en Luuk Wolthuis kwam net tekort voor het podium ten koste van Rif van den Berg.

Uitslag F-klasse

Jongens: 1. Daan Hartog (Giessenburg) 2. Rick Versloot (Hardinxveld) 3. Rif van den Berg (Pijnacker).

Meisjes: 1. Michelle Druif (Zoetermeer) 2. Jiska Verspuij (Noordeloos) 3. Nora van der Dussen (Arkel).

E-klasse (11/12 jr – 31 deelnemers): Een mooie strijd tussen Joas Houweling en Stijn van Wingerden.

Stijn had het beste eindschot, Dion Slomp kwam als derde nog dichtbij. Bij de meisjes deed Merel Hartog niet onder voor haar jongere broer en reed met voorsprong naar de overwinning.

Uitslag E-klasse:

Jongens: 1. Stijn van Wingerden (Hardinxveld) 2. Joas Houweling (Gorinchem,) 3. Dion Slomp (Hoornaar).

Meisjes: 1. Merel Hartog (Giessenburg) 2. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 3. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem).

D-klasse (13/14 jr – 22 deelnemers): Jelle den Hartog heeft de smaak te pakken en reed voor de tweede keer naar de overwinning. De sterke Jelmer Bos kwam tekort maar schoof wel een plaatsje op ten opzichte van Levi Terlouw.

Uitslag D-klasse:

Jongens: 1. Jelle den Hartog (Hoornaar) 2. Jelmer Bos (Giessenburg) 3. Levi Terlouw (Hoogblokland).

Meisjes: 1. Fenna Hoegee (Giessen) 2. Geerie de Bruin (Hardinxveld) 3. Lise Korf (Leerdam)

B-klasse (Recreanten): Met een record van 182 deelnemers was het maar goed dat de start plaats vond op een weiland met een lange aanloop naar de eerste bocht. Een lang lint bewoog zich door het lange gras en de koeienvlaaien naar het park en al spoedig waren de renners verspreid over het hele parcours. Halfkoers begon het te regenen en dat zorgde binnen de kortste keren voor de nodige modder. Het maakte het spektakel alleen maar mooier en het publiek genoot met volle teugen. Erik van Zanten voelde zich kiplekker onder deze omstandigheden en haalde een ruime overwinning. De strijd om overige ereplaatsen ging tussen Dietmer Mesker (Noordeloos), Koen van Wijngaarden (Giessenburg), Jeroen Nouwens (Schijndel), Bart de Rooij en Ralf van Herwijnen, waarbij de laatst genoemde de meest gelukkige was.

Uitslag B-klasse: 1. Erik van Zanten (Hardinxveld) 2. Ralf van Herwijnen (Almkeerk) 3. Bart de Rooij (Wijk bij Duurstede).

A-klasse (Licentiehouders – 65 deelnemers): Bij de deze wedstrijd was het echt gaan regenen en dat maakte dat de renners als zwarte pieten door het veld gingen. Volledig besmeurd met modder maakten de renners er een mooie wedstrijd van. Aan favorieten geen gebrek: Mannen als Wim de Bruin, Max de Jong (Giessenburg), Bart van den Berg (Wijngaarden), Max van Hoorne, Ronald van der Laar (Hardinxveld) staan garant voor de nodige strijd. Jonge renners als Sam Stolk (Nieuwendijk) en Kjell Roerbag (Vuren) komen steeds dichterbij en deze keer was ook Kelvin van den Dool van de partij.

Net als in Noordeloos was Max de Jong ook deze keer niet te volgen. Fantastisch hoe behendig hij over het parcours snelde, vanaf de start nam hij de leiding en stond die niet meer af. Wim de Bruin was met zijn tweede plaats de beste volger. Max de Jong moest na een goede start de derde plaats aan Kelvin van den Dool laten.

Uitslag A-klasse: 1. Max van Hoorne (Noordeloos) 2. Wim de Bruin (Hardinxveld) 3. Kelvin van den Dool (Hoogblokland).

C-klasse (Dames – 22 deelnemers): Ook bij de dames weer een mooi deelnemersveld met de ervaren Riikka Vreeswijk-Kelja (Gorinchem) als ijkpunt voor de jeugd. Het lijkt erop dat de jongere garde de boventoon gaat voeren, maar we kunnen erop rekenen dat we nog een spannend verloop van de competitie gaan krijgen. Noa Stolk lijkt voorlopig de sterkste met twee overwinningen op rij. Ook Dieke van Wilgen doet het goed, al moest ze deze keer Cindy van der Vorst voor laten gaan.

Uitslag C-klasse: 1. Noa Stolk (Nieuwendijk) 2. Cindy van der Vorst (Oosteind) 3. Dieke van Wilgen (Arkel).

Na afloop van de wedstrijd was het nog lang gezellig in ‘Club Privé ‘ bij Arie Boer. De opbrengst van de vele consumpties komt ten goede aan een goed doel.

Dank aan de organisatie en vrijwilligers voor dit mooie evenement.

De competitie wordt op 11 november voortgezet op Camping de Koekoek in Tienhoven.

Voor complete uitslagen en klassementen zie Winterwompetitie

Voor een visuele terugblik zie Foto's

 

Leave a Reply

   Banner     Banner