Wintercompetitie Bleskensgraaf – verslag

20:28 12-10-2017 - By Jan de Bruin - View Comments

Afgelopen zaterdag was de Wintercompetitie voor de eerste te keer te gast in Bleskensgraaf.  In samenwerking met Oranjevereniging Oranje Boven en onder toeziend oog van parcoursbouwer Jan Bassa is aan de Weideweg op een braakliggend  stuk grasland een prachtig parcours uitgezet. Aan creativiteit geen gebrek. Er werd een complete brug gebouwd van ontelbare pallets die de renners over een auto lieten rijden. Een passage door open containers en de nodige bergen grond gaven de renners het gevoel dat ze in een berglandschap reden. Met piket palen en rood-wit lint was op een beperkte ruimte een slingerend parcours uitgezet. Bij Carwash konden de fietsen na afloop gratis worden afgespoten. Dat bleek achteraf geen overbodige luxe. Alles was prima voorbereid, maar als organisatie heb je geen invloed op het weer. De regen van de afgelopen dagen had het parcours zo drassig gemaakt dat enkele stroken ongebruikt moesten blijven. Naar mate de wedstrijd vorderde veranderde het parcours in een glibberige modderbaan waar geen gras meer te bekennen was. Op sommige stroken was niet meer te fietsen en waren de betere lopers in het voordeel. Enkele felle regenbuien bij een temperatuur van 3 graden maakten het er voor de jeugd niet prettiger op. Toch meldden zich weer veel deelnemers aan de start. Anders dan bij voetbal komt het woord ‘afgelasten’ bij wielrennen niet ter sprake.

G-klasse (Jeugd 6/8 jr – 42 deelnemers): De vaste kanshebbers streden voor de podiumplaatsen. Eh Kaw Ku Tun kwam deze keer beter over het zware parcours dan Lucas van Pelt en Steff de Bruijn was deze keer sterker dan Morris van der Dussen.

Uitslag G-klasse:

Jongens: 1. Steff de Bruijn (Oud-Beijerland) 2. Morris van der Dussen (Arkel) 3. Eh Kaw Ku Tun (Arkel).

Meisjes: 1. Isis Versluis (Meerkerk) 2. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 3. Maud Gielen (Oosterhout).

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 40 deelnemers): Deze categorie trof een vervelende regenbui, dus het was echt afzien voor de dappere strijders. Menigeen kwam met verkleumde vingers huilend over de streep. Opgevangen door vaders en moeders was het leed weer gauw vergeten.  Rick Versloot heeft de smaak te pakken en reed voor de derde achtereenvolgende keer naar de eerste plaats. Ook Joris Peursum stond weer op het podium, deze keer als tweede. Tim Bennis herhaalde zijn derde plaats van Noordeloos ten koste van Daan Hartog. Bij de meisjes kwam Jiska Verspuij met haar overwinning wat dichter bij de eerste plaats in het klassement door Michelle Druif te verslaan.

Uitslag F-klasse:

Jongens: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2. Joris Peursum (Hardinxveld) 3. Tim Bennis (Den Haag).

Meisjes: 1. Jiska Verspuij (Noordeloos)  2. Michelle Druif (Zoetermeer) 3. Nora van der Dussen (Arkel).

E-klasse (Jeugd 11/12 jr – 29 deelnemers): Een strijd tussen De Jonge Renner en Jan van Arckel die in het voordeel van de Brabanders werd beslist. Victor-Hugo Brenders was behendiger dan Matthijs Bink en Joas Houweling bevestigde zijn goede rijden door voor te blijven op Feiko van der Dussen en Martijn Bos. Bij de meisjes ging Elena Poppelaars weer juichend over de streep.

Uitslag E-klasse:

Jongens: 1. Victor-Hugo Brenders (Dongen) 2. Matthijs Bink (Rijen) 3. Joas Houweling (Gorinchem) 4. Feiko van der Dussen (Arkel) 5. Martijn Bos (Giessenburg).

Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Merel Hartog (Giessenburg) 3. Lotte Griep (Oosterhout).

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 21 deelnemers): Levi Terlouw deed er alles aan om deze wedstrijd te winnen, maar Jens Bassa bleef op korte afstand volgen. Daarachter volgende Jelle den Hartog en Jelmer Bos met Jelle uiteindelijk op de derde plaats. Toen Jens Bassa eenmaal op snelheid kwam, was hij niet meer te houden en reed met voorsprong naar zijn tweede overwinning. Bij de meisjes was Fenna Hoegee opnieuw de sterkste.

Uitslag D-klasse:

Jongens: 1. Jens Bassa (Noordeloos) 2. Levi Terlouw (Hoogblokland) 3. Jelle den Hartog (Hoornaar) 4. Jelmer Bos (Giessenburg) 5. Jelmer Bassa (Arkel).

Meisjes: 1. Fenna Hoegee (Giessen) 2. Geerie de Bruin (Hardinxveld) 3. Melanie Bron (Schelluinen).

 

B-klasse (Recreanten – 131 deelnemers): De grootste groep leverde een verrassende uitslag op. In deze wedstrijd kwamen een paar deelnemers opvallend naar voren. André Baas komt na een langzame start iedere wedstrijd dichter bij de winst. Ook Adriaan Brandwijk haalde als snelle loper een opmerkelijk resultaat. Koen van Wijngaarden is steeds goed voorin te vinden maar komt nog net iets te kort voor een overwinning. Erik van Zanten kwam niet verder dan de 7e plaats en moest zijn leiderstrui afstaan aan Jacco van Mastrigt die als 5e eindigde. De beste was vandaag Leon Slingerland die na enkele korte klasseringen nu de eerste prijs in ontvangst mocht nemen.

Uitslag B-klasse: 1. Leon Slingerland (Schoonhoven) 2. André Baas (Alblasserdam) 3. Koen van Wijngaarden (Giessenburg) 4. Adriaan Brandwijk (Molenaarsgraaf) 5. Jacco van Mastrigt (Nieuwendijk)

C-klasse (Dames – 10 deelnemers): Ingrit Verhoeff voelde zich het best thuis in de modder en reed vanaf de start op kop. Dieke van Wilgen verdedigde zich met verve, maar moest het in deze zware omstandigheden afleggen tegen de ervaren Riikka Vreeswijk-Kelja. De jonge Noa Stolk kwam deze keer niet verder dan de 4e plaats maar houdt wel de leiding in het klassement.

Uitslag C-klasse: 1. Ingrit Verhoeff (Groot-Ammers) 2. Riikka Vreeswijk-Kelja (Gorinchem) 3. Dieke van Wilgen (Arkel).

A-klasse (Licentiehouders – 31 deelnemers): Hoewel enkele favorieten in de opbouw naar het komende seizoen de voorkeur geven aan andere activiteiten stonden er nog genoeg  enthousiastelingen aan de start om er een mooie wedstrijd van te maken. Max de Jong ging de strijd aan met Pim van der Marel met in hun spoor Carlo van den Berg, Bart Buijk en Bart van den Berg. Daar achter zagen we een gave strijd tussen Tijmen Pesselse en z’n vader Bert die volop genoot in deze natte omstandigheden. Niels Bongers zat daar als mediator tussenin om een familietwist te voorkomen.

Max de Jong deed alles om Pim van der Marel los te rijden en dat ging niet gemakkelijk, tot Pim zijn ketting eraf liep. De grote kluiten modder verhinderden een snel herstel en voor Pim zijn weg kon vervolgen was de vogel gevlogen. Het leek een gelopen koers, maar inmiddels had Bart van den Berg zich losgemaakt van naamgenoot Carlo en kwam steeds beter in zijn ritme. Helaas bleef Bart van den Berg ook niet gespaard, door de dikke modder raakte zijn derailleur onklaar en kon hij alleen lopend verder. Geluk bij een ongeluk, Bart was in de afgelopen week vanwege een lekke band lopend met de fiets aan de hand van Giessen-Oudekerk naar Wijngaarden gehold. Dat bleek een goede training die uitstekend van pas kwam. Bart voltooide de laatste twee ronden volledig hollend door de zware blubber. Hij verspeelde wel zijn tweede plaats maar eindige nog wel op het podium. Door deze prestatie staat hij nu tweede in het klassement achter Max de Jong.

Uitslag A-klasse: 1. Max de Jong (Giessenburg) 2. Carlo van den Berg (De Lier) 3. Bart van den Berg (Wijngaarden) 4. Pim van der Marel (De Lier) 5. Bart Buijk (Hardinxveld) 6. Tijmen Pesselse (Giessenburg)

Volledige uitslagen en klassementen zie onder Wintercompetitie

Voor een visuele terugblik ga naar de knop  Foto’s

Volgende wedstrijd: 23 december Hoornaar

 

Leave a Reply

   Banner     Banner