Wintercompetitie Arkel – verslag

20:45 12-15-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

De overvloedige regen van de afgelopen weken was voor de organisatie van de wintercompetitie wedstrijd in Arkel een extra uitdaging om een begaanbaar en veilig parcours uit te zetten. De meest gevaarlijke afdalingen werden uit de route gehaald, zodat het ook voor minder ervaren deelnemers veilig bleef. De wedstrijden waren niet minder spectaculair. Over het hele terrein slingerden de renners zich tussen de rood-witte linten over de modderige paden die steeds gladder werden. Een dreigende lucht en een flinke storm met een enkele regenbui zorgden in de middag voor barre omstandigheden. Gelukkig kwam de regen pas nadat de jeugdwedstrijden waren afgewerkt. Het aantal van 283 deelnemers viel gezien de weersvoorspelling niet tegen.

A-klasse (Licentiehouders – 29 deelnemers): Jesse Bikker kan vanwege zijn werk niet elke wedstrijd deelnemen en is daardoor geen concurrent voor het klassement. Maar als hij aan de start verschijnt komt hij niet voor niets. Ook deze keer toonde hij zijn klasse en kwam hij al na de eerste ronde met grote voorsprong voorbij. Ruben van der Stelt voelde zich goed thuis op dit technische parcours en kon de aandringende Max de Jong tot het einde voor blijven. Sam Stolk, Bart van den Berg en Mika Bouman completeerden de eerste zes. Wim de Bruin moest tot zijn ongenoegen ziek thuis blijven.

Uitslag A-klasse: 1. Jesse Bikker (Hoogblokland) 2. Ruben van der Stelt (Nieuwendijk) 3. Max de Jong (Giessenburg) 4. Sam Stolk (Nieuwendijk) 5. Bart van den Berg (Wijngaarden).

Klassement A-klasse: 1. Ruben van der Stelt, 2. Mika Bouman, 3. Wim de Bruin (Hardinxveld)

 B-klasse (Rereanten – 81 deelnemers): Deze categorie kreeg het zwaar te verduren. Een forse regenbui met hevige storm maakte het de renners niet gemakkelijk. Dat verhinderde niet dat er een prachtige strijd werd gevoerd tussen een kopgroep van vier man met Senna Middelkoop, Fausto van Tuyl, Sten Hopstaken en Adriaan Brandwijk. Het tempo werd beurtelings aangevoerd door Senna Middelkoop en Sten Hopstaken  die er alles aan deden het klassementsleider Fausto van Tuyl moeilijk te maken. Adriaan Brandwijk bleef ogenschijnlijk moeiteloos in het spoor. Hij klaagde achteraf over een haperende derailleur, waardoor zijn gehoopte aanval aan het einde achterwege bleef. Met de laatste ronde in zicht trok Sten Hopstaken aan het langste eind. Senna Middelkoop en Fausto van Tuyl streden om de tweede plaats. Adriaan Brandwijk kwam net iets te kort voor het podium.

Uitslag B-klasse: 1. Sten Hopstaken (Noordeloos) 2. Senna van Middelkoop (Gorinchem) 3. Fausto van Tuyl (Nieuwaal) 4. Adriaan Brankwijk (Molenaarsgraaf) 5. Matthias Hoogendoorn (Groot-Ammers).

Klassement B-klasse: 1. Fausto van Tuyl, 2. Senna van Middelkoop, 3. Sten Hopstaken, 4. Adriaan Brandwijk, 5. Bart Wolthuis (Hank).

BM-klasse (Masters 45 plus – 52 deelnemers): Alleswinnaar Ron Timmer kreeg het deze keer niet cadeau. Hij moest hard werken om Jan Groeneveld van het lijf te houden. De ervaren Groeneveld voelde zich thuis op dit technische parcours en daagde Ron Timmer uit door geregeld het tempo op te voeren. Timmer gaf zich echter niet zomaar gewonnen en reed toch weer naar de overwinning, zij het de zwaarste tot zover in de competitie. De derde plaats was voor motorfanaat Hans-Jos Liefhebber die als rally rijder ook op de mountainbike zijn mannetje staat.

Uitslag BM-klasse: 1. Ron Timmer (Schelluinen) 2. Jan Groeneveld (Sleeuwijk) 3. Hans-Jos Liefhebber (Giessenburg).

Klassement B-klasse: 1. Ron Timmer, 2. Jacco van Mastrigt (Nieuwendijk) 3. Hans-Jos Liefhebber.

C-klasse (Dames – 6 deelnemers): Een deel van de dames was thuisgebleven. Misschien angst voor het parcours en de weersomstandigheden? De top van het klassement verscheen wel aan de start en we kregen een verrassende winnares. Noa Stolk kon deze keer haar voorsprong wel tot het einde vasthouden en reed overtuigend naar een mooie overwinning. Dieke van Wilgen moest genoegen nemen met een tweede plaats en Thirza Korevaar klom met haar derde plaats weer een plaatsje hoger.

Uitslag C-klasse: 1. Noa Stolk (Nieuwendijk) 2. Dieke van Wilgen (Arkel) 3 Thirza Korevaar (Groot-Ammers).

Klassement C-klasse: 1. Dieke van Wilgen, 2. Noa Stolk, 3. Geerie de Bruin (Hardinxveld).

D-klasse (Jeugd 13/14 jaar – 33 deenemers):  Dat regelmatig trainen op het JvA parcours zijn vruchten afwerpt bewees Feiko van der Dussen. Als een pijl uit een boog ging hij van start en de vogel was gevlogen. De achtervolgers reden nog slechts voor de tweede plaats. Dion Slomp was de beste van de rest en versloeg Bjorn van Waardenburg, Jost van de Streek en Luuk Viveen. Bij de meisjes reed Elisa van Kerkvoorde naar haar eerste overwinning in deze competitie.

Uitslag D-klasse: Jongens: 1. Feiko van der Dussen (Arkel) 2. Dion Slomp (Hoornaar) 3. Bjorn van Waardenburg (Rhoon). Meisjes: 1. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem) 2. Jiska Verspuij (Noordeloos) 3. Lisa van Heel (Zaltbommel).

Klassement D-klasse: Jongens 1. Dion Slomp, 2. Jost van de Streek (Ottoland) 3. Luuk Viveen (Woudrichem). Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Lisa van Heel, 3. Elisa van Kerkvoorde.

E-klasse (Jeugd 11/12 jaar - 38 deelnemers): Bij de jongens in deze categorie lijkt Rick Versloot onklopbaar. Hij won alle vijf keren dat hij mee deed. En ook deze keer was hij de beste. De grootste weerstand werd verwacht van Daan Hartog, maar die wordt telkens tweede als hij aanwezig is. Luuk Wolthuis stond alle keren op het podium en werd nu derde. Bij de meisjes won Joy den Braver.

Uitslag E-klasse Jongens: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2. Daan Hartog (Giessenburg) 3. Luuk Wolthuis (Hank). Meisjes: 1. Joy den Braver (Den Hoorn).

Klassement E-klasse Jongens: 1. Rick Versloot, 2. Luuk Wolthuis, 3. Robin van Bruggen (Ridderkerk). Meisjes: 1. Joy den Braver.

F-klasse (Jeugd 9/10 jaar – 27 deelnemers): Bij de F-klasse ook zo’n kei die niet van de eerste plaats weg te branden is. Bas Herman reed al naar zijn vijfde overwinning in deze competitie. Roan Kerklaan werd tweede en Isis Versluis klasseerde zich als derde tussen de jongens als eerste meisjes.

Uitslag F-klasse Jongens: 1. Bas Herman (Nootdorp) 2. Roan Kerklaan (Delfgauw) 3. Brett Timmer (Papendrecht). Meisjes: 1. Isis Versluis (Meerkerk) 2. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 3. Imke van Houwelingen (Hardinxveld).

Klassement F-klasse Jognens: 1. Bas Herman 2. Brett Timmer, 3. Stan Zeelenberg (’s-Gravendeel). Meisjes: 1. Isis Versluis, 2. Rosalie van Bruggen, 3. Imke van Houwelingen.

G-klasse (Jeugd 6/8 jaar – 27 deelnemers): Ook Erik Bikker heeft in zijn categorie alle wedstrijden gewonnen. In zijn Nederlands kampioenentrui is hij voorlopig onverslaanbaar. Zijn naaste belager is Julia Herman, ook Nederlands kampioen bij de meisjes. Max van Kolfschoten kwam als lokale renner het verst met een derde plaats.

Uitslag G-klasse Jongens: 1. Erik Bikker (Rotterdam) 2. Max van Kolfschoten (Giessenburg) 3. Wessel den Harder (Maassluis). Meisjes: 1. Julia Herman (Nootdorp) 2. Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel) 3. Marit Elgersma (Waspik).

Klassement G-klasse Jongens: 1. Erik Bikker, 2. Niek Wolthuis (Hank) 3. Max van Kolfschoten. Meisjes:  1. Julia Herman, 2. Nikita Verhoeven, 3. Marit Elgersma.

Alle podiumplaatsen werden beloond met een ereprijs en een heerlijke surprise van chocolade in de vorm van een fiets.

Dank aan de vrijwilligers die hebben meegeholpen aan dit evenement, in het bijzonder de vertegenwoordigers van andere comités die hun steentje hebben bijgedragen.

Volgende wedstrijd: Hoornaar 28-12-2019.

Zie volledige uitslagen en klassementen onder de knop Wintercompetitie en kijk nog eens onder de knop Foto’s voor een terugblik.

Leave a Reply

   Banner     Banner