Winanda terug in het geel/rood & strijd tegen de kou!

20:26 02-28-2018 - By Petra van Wijgerden - View Comments

We zijn er aan begonnen! Winanda doet verslag van haar eerste koers van dit jaar, terug in het geel!
Waar de andere “guppen” samen op Mallorca trainde en een deel het Hageland zondag al reed trapte ik vandaag mijn eerste koers kilometers op de weg. Het moest mijn eerste voorjaarskoers zijn maar het was gewoon winterskoud. GP Samyn stond op het programma voor Danique, Bente, Mylene, Lily, Evy, Charlotte en ondergetekende. We reden gisteren al naar Marleen, vast adres voor Wim om te overnachten in Belgie. Na een goede nachtrust, een Belgisch ontbijtje en een aankleed sessie alsof we op de noordpool waren vertrokken we om 11 uur in Quaregnon. Na 25 km kwamen we op de plaatselijke lus aan rond Dour. In die plaatselijke lus van ongeveer 25km lagen 4 kasseistroken en ging het op en af.
In de 2e plaatselijke ronde keek ik even trots om mij heen. Nog 6 gele pakkies en ik in een groep van 60 dames. Er waren er al 45 naar huis maar we zaten er nog allemaal! Danique kreeg het allemaal niet meer rond door de kou. Niet zo heel gek met temperaturen tussen de -3 en 1 graad met ook nog een heerlijk windje. Dat sneed soms ook pijnlijk in mijn gezicht. Even later kreeg Charlotte het ook moeilijk en zij moest helaas de koers verlaten. Ondertussen ging van voor de koers vrolijk door. Toen Sunweb aan ging moest ik zelf helaas passen en belande samen met Mylene in een groepje voor plek 27. De plek waarop Mylene finishte als best van ons. Evy was op plek 47 de hekken sluiter van de koers.
Herstel drank erin, warme douche en op naar huis. Op naar de volgende, ik heb er nu al zin in!
Ps. Na het onverwachts stoppen van mijn UCI ploeg ben ik terug op het vertrouwde nest. Waar ik van baal omdat ik graag terug op het Worldtour niveau wil koersen. Maar o zo blij ben ik met Jan van Arckel, Aco, Frieda, Adri, Jeroen en Wim die er altijd weer staan. En natuurlijk met jullie allemaal, renners, vrijwilligers, volgers.. die de club draaiende houden. Dat mag ook wel eens gezegd worden!

Leave a Reply

   Banner     Banner