Wim Hendriks Trofee 2015

22:14 04-25-2016 - By wouter - View Comments

Afgelopen zondag was het weer tijd voor de tweede wedstrijd in de clubcompetitie voor de elite/belofte. Dit maal in het Zeeuwse Koewacht de Wim Hendriks Trofee. De enige clubcompetitiewedstrijd met kasseien. Met een stevige wind en af en toe een bui op de planning beloofde het een zware dag te worden. 

Al snel werd de koers geopend. Nadat het peloton was losgelaten na een korte neutralisatie van 350 meter. Was er in de eerste bocht helaas al een valpartij voorin het peloton waarbij Bart van de Berg betrokken raakte, gelukkig heeft hij kunnen doorrijden op de reservefiets. De koers zelf ging al snel in waaiers waardoor voor Derek het al snel einde koers werd. 

Bart kon ondanks zijn sterke rijden niet bij een goede groep komen en moest na de 3 grote omlopen uit koers, hetzelfde gold voor Mark en Gert. Herman kwam wel verder in de koers maar werd er twee lokale rondes voor het eind uit gehaald. Hierdoor haalde alleen Frank de finish in de 2e groep, na afloop was hij wel helemaal gesloopt door de zware koers.

De volgende koers in de clubcompetitie is de 1e Ton Dolmans Trofee in Limburg (7 mei). Een heel ander terrein met veel kansen voor onze ploeg met onder andere Mark en Arno aan het vertrek. 

Leave a Reply

   Banner     Banner