Wielerspektakel in Ameide 15 en 16 sept. 2017

14:33 09-8-2017 - By Jan de Bruin - View Comments

Ook dit jaar heeft Stichting Wielerronde Ameide weer een gevarieerd programma in het weekend van 15 en 16 september. Het parcours gaat wederom over het snelle rondje van 1.100m over Paramasiebaan-Hogewaard-De Griend-Aaksterveld.

Op vrijdagavond, 18.30u rijden de basisschoolkinderen uit Ameide, geboren tussen 2005 en 2010. Zij strijden op de Prinsengracht niet alleen voor het podium, maar elke 1e 5 jongens en meisjes plaatsen zich voor de Rabobank Dikke Banden Race Finale op zaterdag, om 17.00u op het wielerparcours (via Industrieweg). De geplaatste kinderen uit Lexmond en Meerkerk strijden dan om de mooie bekers! Inschrijven kan via www.zederikinbeweging.nl.

Om 13.30u bijten zaterdag de nieuwelingen jongens (15-16jr) de spits af. De renners van Jan van Arckel rijden eveneens hun clubkampioenschap.

Om 15.00u rijden de regionale B-renners hun wedstrijd. Daaraan kunnen ook plaatselijke en regionale recreanten meedoen om te ervaren hoe het is om een wedstrijd op een afgesloten parcours in een dorp te rijden.

Vervolgens is het de beurt aan de regionale A-recreanten. Wie zal de heersende Tony Berends uit Gorinchem kunnen kloppen? Oud-Ameidenaren en mede-organisatoren Peter Mesker en Arjan Molenaar zullen zeker een poging wagen. En wat kan Marcel Weeda uit Ameide?

Na de Zederik finale dikke banden race is het om 18.00u de beurt aan een gecombineerde categorie met amateurs, sportklasse en junioren.

SuperAmeideAanmoedigingspremie

Dat er in elke categorie deelnemers uit Ameide-Tienhoven aan het vertrek staan is iets wat de organisatie is opgevallen en zij hebben dan ook een speciale premie voor elke Ameidenaar die een aantal keer (aantal wordt bij start bekend gemaakt) als eerste de finish passeert!

Rondemiss Marjolein uit Heel Holland Bakt

De kijkers van het MAX-televisieprogramma Heel Holland Bakt hebben kunnen zien dat Marjolein uit Ameide de eerste aflevering als winnaar afsloot. Bij de wielerronde zal Marjolein een overheerlijke zelfgemaakte taart overhandigen aan elke deelnemer en speciale cupcakes voor alle podiumwinnaars van de Zederik dikke banden race finale! Ook zal Marjolein het startschot bij de laatste categorie lossen en langs het parcours en op het podium te zien zijn in haar originele Heel Holland Bakt schort.

Genoeg redenen dus om mee te doen of te komen kijken in het altijd gezellige Ameide.

Meer informatie op www.wielerrondeameide.nl of Twitter mee op @rondevanameide met #rondevanameide!

Klik HIER voor het volledige programma.

 

Leave a Reply

   Banner     Banner