Wielercafé Lexmond

12:11 04-7-2018 - By Jan de Bruin - View Comments

Vrijdagavond 6 april was het gezellig druk in  De Gouden Leeuw in Lexmond. Het comité van de Ronde van Lexmond had ter gelegenheid van de 45e editie een Wielercafé georganiseerd met Rob Harmeling als grote trekpleister.

Als verrassing was ook Fabio Jakobsen aanwezig, die in zijn jonge profcarrière al naar twee mooie overwinningen reed. Rob Harmeling: “ Ik zie Fabio als een kruising tussen Mario Cipollini en Tom Boonen. Hij kan in volle sprint nog eens versnellen, dat kunnen er maar weinig. Maar pas op voor teveel euforie, de successen kunnen ook druk op iemand leggen.”

Het programma werd aaneen gepraat door Bram van der Wal en Joost Jan Kool. Beiden zouden een avond vol kunnen kletsen, een lust om naar te luisteren.

Als eerste mocht Gerrit Plieger herinneringen ophalen uit de Ronde van Lexmond. Als inwoner van Lexmond en zoon van initiator Koen Plieger is hij van jongs af aan betrokken geweest bij de ronde. Jammer dat Arie Versluis niet aanwezig was, dan hadden ze samen nog wat ouwe koeien uit de sloot kunnen halen.

Het was boeiend om via Rob Harmeling een inkijkje te krijgen in de historiek van het wielrennen. De passie waarmee hij iets vertelt werkt aanstekelijk. Geen onzin, maar een heldere praktische kijk op de wielerwereld, alles in relatie tot het verleden en het heden.

Tussentijds kreeg Arno van der Veen een reusachtig zilveren potlood als winnaar van de kwis.

Al met al een gezellige bijeenkomst, voor herhaling vatbaar.

Voor een terugblik, klik op de knop Foto's in de linkerkolom.

Leave a Reply

   Banner     Banner