verslag Junioren 4 juni 2016

19:52 06-5-2016 - By Jan de Bruin - View Comments

Zaterdag 4 juni waren diverse junioren weer actief in wedstijden in Nederland en België.

Noah de Groot reed dicht bij huis een criterium in Nieuwendijk, een kort rondje over voornamelijk klinkers. Vroeg in de wedstrijd reden er een aantal jongens weg die niet meer terug zouden worden gepakt. Noah reed zelf 2 ronden voor het einde weg uit het peloton en finishte achter een aantal koplopers op een nette 8ste plaats.

Mike Boeckelmans reed namens de Combinatie Zuid-Holland de GP Bonheiden-Rijmenam in Bonheiden (België). Deze klassieker in België is 120 kilometer lang en volledig vlak en staat bekend als een chaotische en snelle wedstrijd. Achteraf bleek hier niks aan te zijn gelogen aangezien de junioren met een gemiddelde snelheid van 44,7 kmu rond hadden gereden! In de wedstrijd zelf moest Mike na 15 kilometer het peloton laten gaan na een kasseienstrook, maar op karakter wist hij in zijn eentje terug te keren naar het peloton en zelfs tot naar de voorkant van het peloton te schuiven. De laatste omlopen waren net iets te zwaar voor hem, maar hij wist de finish te halen en er een 119de plek uit te halen. Voor Mike was het zijn eerste klassieker die hij uitreed, waar hij zeer tevreden mee was!

Jens van den Dool reed in Zuid-Limburg de klassieker de Omloop van de Maasvallei. Er moesten in totaal 8 omlopen van 14,4 kilometer worden verreden met telkens de Moorveldsberg (oplopend tot 16%) en de kasseienklim van de Maasberg. Al in de eerste ronde rijdt er kopgroep van 5 man weg. Deze kopgroep dunde al snel uit tot 3 en daarachter was ondertussen een achtervolgende groep van 13 renners ontstaan met daarin ook Jens. De samenwerking in de groep van Jens was niet optimaal en na zo'n 75 kilometer werden zij weer gegrepen door het uitgedunde peloton. Ondertussen was er nog maar 1 koploper en zat Jens weer mee in een achtervolgende groep, maar opnieuw werden deze achtervolgers gegrepen. In de laatste omloop weten nog 3 renners achter de koploper weg te rijden en Jens ging met een peloton van nog maar 35 renners strijden om de 5de plek. Tijdens de sprint op de kasseien van de Maasberg kwam Jens niet helemaal lekker mee en eindigde hij op een 20ste plek. Slechts 44 renners van de 150 starters wisten de finish te halen.

 

Leave a Reply

   Banner     Banner